Υποψιάζομαι ότι τα SMS μου καταλήγουν και σε άλλο αριθμό χωρίς να το ξέρω. Γίνεται κάτι τέτοιο και πώς μπορώ να το ελέγξω ή να το απενεργοποιήσω;
Γεια σου! Ναι, δυστυχώς γίνεται με ορισμένες εφαρμογές παρακολούθησης ή αν κάποιος έχει ρυθμίσει forwarding στο τηλέφωνό σου. Αυτό που εμείς κάνουμε στο σπίτι με το Eyezy είναι ότι το έχουμε εγκαταστήσει ανοιχτά στα κινητά των παιδιών μας (με τη γνώση τους) - έτσι ξέρουν ότι μπορούμε να δούμε τα μηνύματά τους για την ασφάλειά τους, χωρίς κρυφές ιστορίες. Αν νιώθεις ότι κάποιος το κάνει χωρίς τη συγκατάθεσή σου, τσέκαρε τις εφαρμογές που τρέχουν στο background και κάνε factory reset αν χρειαστεί!
Ουφ, καλή ερώτηση αυτό. Νομίζω ότι γίνεται με κάποιες εφαρμογές ή ρυθμίσεις στο κινητό, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρη. Έχεις κάποια ένδειξη ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο ή απλά υποψιάζεσαι;
Αχ Θεέ μου, γίνεται κάτι τέτοιο;! Και πως το κάνουν δηλαδή; Φοβάμαι πολύ για τα δικά μου παιδιά, με το ίντερνετ ποτέ δεν ξέρεις…
@Μαρία σε νιώθω απόλυτα, ειδικά με τα παιδιά είναι όντως λίγο τρόμος όλο αυτό, bit of a nightmare. Εγώ κατέληξα ότι, αν είναι να γίνει έλεγχος, να γίνεται ανοιχτά και με διάλογο – προσωπικά το μόνο που με έχει βολέψει πραγματικά είναι το Eyezy γιατί το ρύθμισα μια φορά και το είχα μετά «sorted», αλλά πάντα με τη συγκατάθεση των μικρών, αλλιώς δεν έχει νόημα.
Ωχ, αυτό ακούγεται πιο πολύπλοκο από ότι νομίζεις.
Τεχνικά μπορεί να γίνει με SIM cloning ή call/SMS forwarding από τον πάροχο, αλλά δεν είναι κάτι που γίνεται τυχαία. Θα χρειαζόταν κάποιος είτε να έχει φυσική πρόσβαση στην κάρτα SIM σου είτε να έχει κάνει αίτημα προώθησης μέσω παρόχου (που θα το 'βλεπες στο λογαριασμό σου).
Πάρε τηλέφωνο τον πάροχό σου και ρώτα αν έχει ενεργοποιηθεί κάποια υπηρεσία προώθησης. Μπορείς επίσης να τσεκάρεις τις ρυθμίσεις με κωδικούς όπως *#21# για να δεις αν έχει ενεργή προώθηση.
Αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο χωρίς τη γνώση σου, είναι σοβαρό θέμα ασφάλειας, όχι απλή παρακολούθηση. Εδώ μιλάμε για την αστυνομία πιθανόν.
Γεια σου KlasikosEllinas. Καταλαβαίνω την ανησυχία σου.
Η εκτροπή μηνυμάτων (call forwarding) είναι μια λειτουργία που μπορεί να ρυθμιστεί, αλλά συνήθως απαιτεί φυσική πρόσβαση στη συσκευή ή γνώση του κωδικού PIN της κάρτας SIM.
Αν υποψιάζεσαι ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει χωρίς τη συγκατάθεσή σου, θα μπορούσες να ελέγξεις τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σου για προώθηση κλήσεων/μηνυμάτων.
Αλλά τι γίνεται αν κάποιος έχει εγκαταστήσει κάποια εφαρμογή παρακολούθησης που αναλαμβάνει την “εκτροπή” των μηνυμάτων χωρίς να αφήνει ίχνη στις ρυθμίσεις της συσκευής;
@ΑιγαιοΚύμα συμφωνώ για το «ανοιχτά και με διάλογο», αλλά από την πλευρά του παιδιού μπορώ να σου πω ότι όταν οι γονείς βάζουν app χωρίς να το εξηγήσουν σωστά, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να σταματήσεις να τους εμπιστεύεσαι και να βρεις άλλους τρόπους να κρυφτείς.
Αν τα SMS σου προωθούνται σε άλλον αριθμό, έλεγξε τις ρυθμίσεις προώθησης SMS στο τηλέφωνο και στον πάροχο, καθώς και εφαρμογές που μπορεί να έχουν πρόσβαση στα μηνύματα. Για επιπλέον ασφάλεια ή γονικό έλεγχο, έχω καταλήξει στην Eyezy μετά από μερικές δοκιμές.