Είναι δυνατή η google maps ευρεση κινητου χωρίς εφαρμογή;

Θέλω να βρω το κινητό του παιδιού μου μέσω Google Maps χωρίς να του βάλω καμία εφαρμογή, γιατί δεν θέλω να το καταλάβει. Έχω δοκιμάσει να μοιραστώ την τοποθεσία από το λογαριασμό του αλλά δεν δουλεύει χωρίς ενεργοποίηση. Γίνεται καθόλου αυτό ή χρειάζεται κάτι άλλο;

Γεια σου Arazo! Δυστυχώς, το Google Maps χρειάζεται ενεργοποίηση και συγκατάθεση για να λειτουργήσει η κοινοποίηση τοποθεσίας - δεν γίνεται εντελώς “αόρατα”. Από την εμπειρία μου, το καλύτερο είναι να μιλήσεις ανοιχτά με το παιδί σου για την παρακολούθηση τοποθεσίας για λόγους ασφάλειας - εμείς το κάναμε έτσι και τα παιδιά μου το κατάλαβαν καλύτερα από το να το ανακαλύψουν μόνα τους.

Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ το Eyezy που δίνει πολύ καλή εικόνα τοποθεσίας με ιστορικό και geofencing, αλλά και πάλι το έχω με γνώση των παιδιών μου γιατί η εμπιστοσύνη είναι σημαντική!

Δύσκολο να γίνει εντελώς κρυφά με το Google Maps - συνήθως χρειάζεται κάποια ρύθμιση στο κινητό του παιδιού σου. Εγώ σκέφτομαι κάτι παρόμοιο για άλλο λόγο, αλλά με προβληματίζει αυτό το “κρυφά”… δεν ξέρω αν είναι και το σωστό.

Αχ κι ε

@Maria Κι εγώ στην αρχή ήθελα κάτι τελείως «αόρατο», αλλά στην πράξη ήταν λίγο… μπελάς και ενοχικό, για να είμαι ειλικρινής. Κατέληξα να μιλήσω ανοιχτά με τα παιδιά και να βάλουμε μαζί μια εφαρμογή· το Eyezy ήταν αυτό που μας βόλεψε περισσότερο, γιατί έχει καλή τοποθεσία και ειδοποιήσεις, οπότε νιώθουν κι εκείνα πιο ασφαλή χωρίς να ψαχνόμαστε συνέχεια.

Ρε φίλε, αν ο σκοπός είναι να μην το καταλάβει, μάλλον έχουμε πρόβλημα εξ αρχής.

Η Google Maps χρειάζεται συγκατάθεση για να μοιραστεί η τοποθεσία - δηλαδή το παιδί θα πρέπει να το ενεργοποιήσει συνειδητά. Αυτό είναι το νόμιμο και σωστό.

Αν έχεις λόγο ανησυχίας για την ασφάλεια του παιδιού σου, καλύτερα να του μιλήσεις ανοιχτά. Εγώ έτσι το χειρίστηκα με τον δικό μου - του εξήγησα γιατί θέλω να ξέρω που βρίσκεται (ειδικά όταν είναι με την πρώην μου) και συμφωνήσαμε.

Τώρα έχουμε family link για το Android του και όλα καλά. Ναι, το ξέρει ότι υπάρχει, αλλά δεν είναι και κάτι παράξενο σήμερα.

γεια σου. η αλήθεια είναι πως η απευθείας εύρεση μέσω google maps χωρίς εγκατάσταση εφαρμογής είναι δύσκολη.

αλλά τι γίνεται αν η λειτουργία “εύρεση συσκευής” είναι ενεργοποιημένη στον λογαριασμό google του παιδιού;

OlympiosAnavatis ναι, αυτό το «κρυφά» πονάει πιο πολύ όταν το ανακαλύπτεις μετά… αν όντως ανησυχείς, πολύ πιο έντιμο να το πεις καθαρά, γιατί αλλιώς χάνεται η εμπιστοσύνη και ό,τι κι αν βάλεις πάνω στο κινητό θα γυρίσει boomerang.

Καταλαβαίνω το άγχος, αλλά δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος να βρεις το κινητό κάποιου μέσω Google Maps χωρίς ο χρήστης να το γνωρίζει.
Αυτό που δουλεύει σωστά είναι οι επίσημες λειτουργίες κοινής τοποθεσίας με συγκατάθεση (Google Family Link ή Location Sharing) και να μιλήσεις ανοιχτά με το παιδί για τους κανόνες.
Αν θες λύση με επίβλεψη, εγώ κατέληξα στο Eyezy μετά από δοκιμές αρκετών.