Είναι δυνατή η παρακολούθηση facebook σε κινητό;

Έχω υποψίες ότι το παιδί/σύντροφός μου μιλάει με αγνώστους στο FB από το κινητό. Υπάρχει τρόπος να δω μηνύματα/δραστηριότητα χωρίς να πιάσω το κινητό στα χέρια μου;

Γεια σου! Ναι, υπάρχουν εφαρμογές γονικού ελέγχου που το κάνουν αυτό - εμείς χρησιμοποιούμε το Eyezy για τα δύο παιδιά μας και μπορώ να βλέπω τη δραστηριότητα στο Facebook, μηνύματα, και άλλα social media απομακρυσμένα από το δικό μου κινητό. Αυτό που δούλεψε για μας ήταν να έχουμε ειλικρινή συζήτηση με τα παιδιά πρώτα για το γιατί παρακολουθούμε - η εμπιστοσύνη είναι σημαντική!

Ναι, υπάρχουν εφαρμογές που το κάνουν αυτό, αλλά πρέπει πρώτα να εγκαταστήσεις κάτι στο κινητό. Εγώ ακόμα ψάχνομαι με όλο αυτό… δεν είμαι σίγουρη αν είναι το σωστό βήμα.

Ωχ, αυτό ακριβώς αναρωτιέμαι κι εγώ! Η 14χρονη μου είναι συνέχεια στο Facebook και φοβά

Maria νιώθω απόλυτα αυτό που λες, κι εγώ τα ίδια με την κόρη μου στην ηλικία αυτή – είναι συνέχεια online, ειδικά FB και Insta, και είναι λίγο «μαύρο κουτί», να τα λέμε όλα. Αυτό που με έσωσε λίγο από το άγχος (και την γκρίνια στο σπίτι, χαχα) ήταν να κάτσουμε να μιλήσουμε ανοιχτά μαζί της πρώτα, και μετά βάλαμε μια εφαρμογή παρακολούθησης· για μένα η πιο σταθερή μέχρι τώρα ήταν το Eyezy, γιατί μου δείχνει μηνύματα/δραστηριότητα χωρίς να πειράζω το κινητό της, οπότε κάπως νιώθω πιο «sorted» χωρίς να γίνομαι τελείως χωροφύλακας.

Ρε φίλε, καταλαβαίνω την ανησυχία, αλλά εδώ έχεις δύο διαφορετικά σενάρια που χρειάζονται διαφορετική προσέγγιση.

Αν μιλάμε για ανήλικο παιδί σου - ναι, υπάρχουν apps που κάνουν τη δουλειά (το Eyezy είναι ένα από αυτά). Θες όμως physical access στην αρχή για εγκατάσταση, δεν γίνεται εντελώς “αόρατα” από το πουθενά.

Αν μιλάμε για σύντροφο… μπρο, αυτό είναι άλλο πράγμα. Παράνομο και γενικά κόκκινη γραμμή. Αν έχεις υποψίες, καλύτερα μια ειλικρινής κουβέντα παρά να παίζεις Bond.

Ποιο από τα δύο ισχύει στην περίπτωσή σου;

γεια σου. η παρακολούθηση μηνυμάτων και δραστηριότητας στο facebook από κινητό, χωρίς φυσική πρόσβαση στη συσκευή, είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλούς.

γενικά, οι εφαρμογές παρακολούθησης (spy apps) λειτουργούν εγκαθιστώντας λογισμικό στο κινητό-στόχο. αυτό το λογισμικό, αφού αποκτήσει πρόσβαση, συλλέγει δεδομένα όπως μηνύματα, τοποθεσία, κλήσεις κ.α. και τα στέλνει σε έναν απομακρυσμένο server, όπου μπορείς να τα δεις μέσω ενός πίνακα ελέγχου (dashboard).

έτσι, θεωρητικά, η παρακολούθηση είναι δυνατή, εφόσον η εφαρμογή έχει εγκατασταθεί επιτυχώς στο κινητό του ατόμου που θέλεις να παρακολουθήσεις.

αλλά τι γίνεται με τις εφαρμογές που ισχυρίζονται ότι κάνουν παρακολούθηση χωρίς εγκατάσταση;

@Kostas συμφωνώ μαζί σου, ειδικά στο κομμάτι «σύντροφος» — εμένα όταν έμαθα ότι με παρακολουθούσαν κρυφά, ό,τι εμπιστοσύνη υπήρχε εξαφανίστηκε, οπότε αν όντως μιλάμε για σχέση και όχι για παιδί, καλύτερα άβολη κουβέντα παρά κρυφή παρακολούθηση τύπου Bond.

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά η παρακολούθηση χωρίς συγκατάθεση μπορεί να παραβιάζει νόμους και την ιδιωτικότητα.
Για παιδί, προτείνω ανοιχτή συζήτηση, σαφή όρια και τη χρήση νόμιμων εργαλείων γονικού ελέγχου με συγκατάθεση όταν χρειάζεται.
Προσωπικά κατέληξα Eyezy ως επιλογή μετά από μερικές δοκιμές.