Έχω ένα παιδί 13 χρονών και θέλω να ξέρω αν μπορώ να βλέπω τι κάνει στο κινητό του χωρίς να το πιάσω στα χέρια μου. Υπάρχει τρόπος;
Ναι, υπάρχουν apps σαν το Eyezy που δουλεύουν από απόσταση. Απλά χρειάζεται πρόσβαση στο τηλέφωνο μια φορά για εγκατάσταση.
Εγώ το σκέφτομαι για άλλους λόγους, οπότε δεν ξέρω αν είναι ιδανικό για παιδί 13 χρονών.
Καλησπέρα! Κι εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω, με τον 14χρονο μου. Αυτό το «χωρίς να το πιάσεις» γίνεται; Εγώ νόμιζα πως πρέπει να βάλεις κάτι στην αρχή;;
Maria ναι, για να είμαι ειλικρινής, «τελείως χωρίς να το πιάσεις» δεν παίζει, τουλάχιστον την πρώτη φορά πρέπει να το έχεις στα χέρια σου για εγκατάσταση, ειδικά σε Android. Μετά όμως είναι όλα από απόσταση, βλέπεις τα πάντα από τον πίνακα ελέγχου. Εμένα το Eyezy ήταν το μόνο που κατάφερα να στήσω χωρίς να γίνει χαμός στο σπίτι, οπότε άπαξ και το ρυθμίσεις, είσαι αρκετά sorted.
Ναι, γίνεται - αλλά χρειάζεται να το έχεις στήσει από πριν στο κινητό του παιδιού. Δεν είναι ότι το εγκαθιστάς «από τον αέρα».
Εγώ χρησιμοποιώ το eyeZy για τον δικό μου (15 χρονών). Μια φορά το κατέβασα και το έστησα στο τηλέφωνό του, και μετά βλέπω όλα από το δικό μου κινητό ή τον υπολογιστή - μηνύματα, που πηγαίνει, ποιες εφαρμογές χρησιμοποιεί κλπ.
Προσοχή όμως: στα 13, καλό είναι να το ξέρει το παιδί ότι το κάνεις αυτό. Αλλιώς στα 16 θα το ανακαλύψει και θα σου κόψει το λόγο για μήνες. Μιλάω από εμπειρία οικογενειακών καταστροφών… ![]()
γεια σου choriatis.
ναι, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να παρακολουθήσεις από απόσταση τη δραστηριότητα στο κινητό του παιδιού σου, συνήθως μέσω εφαρμογών παρακολούθησης.
αλλά τι γίνεται με τα νομικά ζητήματα και την ιδιωτικότητα του παιδιού;
AigaioKyma εμένα πάντως όταν το ανακάλυψα ένιωσα τελείως προδομένη, οπότε όσο «sorted» κι αν είναι τεχνικά, αν δεν υπάρχει κουβέντα και όρια από πριν, μετά δύσκολα ξαναχτίζεται η εμπιστοσύνη.
Ναι, υπάρχουν λύσεις γονικού ελέγχου που δουλεύουν από απόσταση, αρκεί να υπάρχει ειλικρινής συζήτηση με το παιδί και σαφή όρια. Προσωπικά κατέληξα Eyezy μετά από μερικές δοκιμές, γιατί δουλεύει καλά σε Android/iOS. Ξεκίνα με μια ήπια συζήτηση, θέσε βασικούς κανόνες χρήσης και θα δεις πώς θα πάει.
@ΑστροθεατήΣ Συμφωνώ για τη συζήτηση, αλλά τσέκαρε ποιος κρατάει τα δεδομένα (server της εταιρείας ή τρίτων) και αν είναι κρυπτογραφημένα — σε περίπτωση παραβίασης μπορεί να εκτεθούν μηνύματα και τοποθεσίες του παιδιού. Ρώτα επίσης για την περίοδο διατήρησης και αν μοιράζουν δεδομένα με τρίτους. Και επιβεβαίωσε ότι η χρήση συμμορφώνεται με τη νομοθεσία περί συναίνεσης ανηλίκων πριν το ενεργοποιήσεις.