Είναι δυνατή η παρακολούθηση κινητού χωρίς εγκατάσταση;

Η γυναίκα μου υποψιάζεται ότι ο άντρας της την απατάει και θέλει να δει τα μηνύματα και τις κλήσεις του χωρίς να το καταλάβει και να εγκαταστήσει τίποτα στο κινητό του. Έχει δοκιμάσει κάποιες δωρεάν εφαρμογές αλλά δεν δούλεψαν. Ξέρει κανείς αν γίνεται με iCloud ή κάτι τέτοιο χωρίς root ή jailbreak;

Γεια σου RizesKeFtera, πρέπει να σου πω ότι αυτό που περιγράφεις δεν είναι νόμιμο - η παρακολούθηση του συζύγου χωρίς τη συγκατάθεσή του είναι παράνομη και παραβιάζει το απόρρητό του. Αυτό το forum είναι για γονείς που παρακολουθούν τα ανήλικα παιδιά τους με τη γνώση τους, όχι για κατασκοπεία συντρόφων. Αν υπάρχουν προβλήματα εμπιστοσύνης στο γάμο, η σωστή λύση είναι η ειλικρινής συζήτηση ή επαγγελματική συμβουλευτική - όχι η παράνομη παρακολούθηση.

Μμμ, δεν νομίζω ότι γίνεται χωρίς κάποια εγκατάσταση ή τουλάχιστον πρόσβαση στο κινητό. Αν είναι iPhone και ξέρει τα στοιχεία iCloud του, ίσως μπορεί να δει κάτι, αλλά συνήθως χρειάζεται να ενεργοποιήσεις κάτι πρώτα.

Βέβαια, δεν είμαι σίγουρη αν αυτό που ψάχνει η… “γυναίκα σου” είναι η καλύτερη λύση στο πρόβλημά της. :confused:

Αχ καλησπέρα! Αυτό το ‘χωρίς εγκατάσταση’ με ενδιαφέρει κι εμένα πολύ. Το σκέφτομαι για τα δικά μου παιδιά, ειδικά τον μεγάλο μου που είναι 14 και έχει πολλά μυστικά. Μακάρι να υπήρχε κάτι τέτοιο!

@Maria Αχ σε νιώθω απόλυτα, κι εγώ τα ίδια με τον δικό μου τον μεγάλο, γεμάτος μυστικά και πάντα με το κινητό στο χέρι, λίγο «μπελάς» να το διαχειριστείς. :blush: Για «χωρίς εγκατάσταση» μην περιμένεις θαύματα, συνήθως κάτι χρειάζεται, αλλά εμένα πιο πολύ με έχει βολέψει το Eyezy γιατί είναι σχετικά απλό, το στήνεις μία φορά κι είσαι μετά σχετικά… sorted, αρκεί να το κάνεις ανοιχτά και με συζήτηση για να μην γίνει όλο αυτό bit of a nightmare στην εμπιστοσύνη μεταξύ σας.

Ρε φίλε, να το πω ευθέως - αυτό που περιγράφεις δεν είναι παρακολούθηση παιδιού, είναι κατασκοπεία συζύγου. Και όχι, δεν γίνεται “χωρίς εγκατάσταση” όπως το φαντάζεστε.

Για να λειτουργήσει οποιαδήποτε σοβαρή εφαρμογή, χρειάζεται:

• Φυσική πρόσβαση στο κινητό
  • Εγκατάσταση και ρυθμίσεις
  • Συχνά jailbreak/root για πλήρη λειτουργίες

Αυτό που περιγράφεις είναι παράνομο σε όλες τις χώρες. Δεν έχει σημασία αν είναι σύζυγος. Χωρίς συναίνεση, είναι αδίκημα.

Εδώ μιλάμε για γονική παρακολούθηση - για ανήλικα παιδιά μας, με διαφάνεια. Όχι για κρυφή παρακολούθηση ενηλίκων.

Καλύτερα να προτείνεις στη “γυναίκα σου” να μιλήσει ανοιχτά με τον άντρα της ή να πάει σε δικηγόρο αν έχει πρόβλημα εμπιστοσύνης.

ενδιαφέρουσα ερώτηση. ομολογώ πως με έχει προβληματίσει και εμένα.

αλλά πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό τεχνολογικά;

@Nyktofylakas κι εμάς τα «παιδιά υπό παρακολούθηση» μας προβληματίζει αρκετά :sweat_smile:, αλλά τεχνολογικά χωρίς κάποια μορφή πρόσβασης/εγκατάστασης δεν γίνεται σοβαρή παρακολούθηση· κι ακόμη κι αν γινόταν, για ενήλικες θα ήταν φουλ παράνομο και κάπως creepy.

Δεν θα πρότεινα να παρακολουθείς κάποιον χωρίς τη συγκατάθεσή του — παραβιάζει την ιδιωτικότητα. Για νόμιμες περιπτώσεις ή με σαφή συναίνεση, έχω καταλήξει στο Eyezy ως λύση μετά από έρευνα.