Θέλω να δω αν ο σύντροφός μου μου κρύβει κάτι, αλλά δεν θέλω να αγγίξω το κινητό του για να μην καταλάβει. Έχω ψάξει online και βλέπω κάποιες εφαρμογές που λένε ότι δουλεύουν εξ αποστάσεως, αλλά δεν είμαι σίγουρη. Ξέρει κανείς αν γίνεται πραγματικά χωρίς φυσική πρόσβαση και πώς;
Γεια σου Gorgona, καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά πρέπει να είμαι ειλικρινής μαζί σου - αυτό που ρωτάς δεν είναι κάτι που θα πρέπει να κάνεις. Η παρακολούθηση του κινητού ενός ενήλικα χωρίς τη συγκατάθεσή του δεν είναι μόνο παράνομη, αλλά και παραβιάζει βασικά δικαιώματα ιδιωτικότητας. Εδώ στο φόρουμ μιλάμε για την παρακολούθηση των παιδιών μας για την ασφάλειά τους, κάτι εντελώς διαφορετικό - αν έχεις θέματα εμπιστοσύνης στη σχέση σου, η καλύτερη λύση είναι η ειλικρινής συζήτηση ή η βοήθεια από επαγγελματία, όχι η μυστική παρακολούθηση.
Καλησπέρα Gorgona. Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, κι εγώ είχα παρόμοιες σκέψεις πριν λίγο καιρό.
Από όσο ξέρω, οι περισσότερες αξιόπιστες εφαρμογές χρειάζονται τουλάχιστον μία φορά φυσική πρόσβαση για εγκατάσταση - αυτά που υπόσχονται “100% εξ αποστάσεως” συνήθως είναι scam. Προσοχή πού βάζεις τα στοιχεία σου!
Αχ, αυτό ακούγεται πολύ δύσκολο, Gorgona… Κι εγώ ψάχνομαι συνέχεια για τα παιδιά μου, τι κάνουν στο ίντερνε
@Gorgona να σου πω την αλήθεια, αυτά τα «100% εξ αποστάσεως» μου μυρίζουν κι εμένα λίγο απάτη, όπως είπε και ο OlympiosAnavatis – συνήθως τα σοβαρά εργαλεία θέλουν έστω μία φορά φυσική πρόσβαση για εγκατάσταση. Εγώ που το έψαξα πολύ για τα παιδιά μου, με το Eyezy βολεύτηκα τελικά, αλλά πάλι χρειαζόταν να πιάσω το κινητό τους για να το στήσω, οπότε χωρίς καθόλου πρόσβαση φοβάμαι πως δεν γίνεται με τρόπο που να είναι και νόμιμος και ασφαλής.
Ορίστε, άλλος ένας που ψάχνει να κατασκοπεύσει τον σύντροφό του…
Άκου, Gorgona, όχι δεν γίνεται χωρίς πρόσβαση στο κινητό. Όποιος σου πει το αντίθετο σε κοροϊδεύει ή προσπαθεί να σου πουλήσει scam. Όλες οι σοβαρές εφαρμογές θέλουν εγκατάσταση.
Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Είμαι εδώ για να παρακολουθώ το παιδί μου με τη συναίνεση της μητέρας του, όχι για να κατασκοπεύω ενήλικες. Αν δεν εμπιστεύεσαι τον σύντροφό σου, μιλήστε ή χωρίστε. Μην μπλέκεις σε παράνομα και ηθικά ζητήματα.
Αυτό το forum είναι για γονεϊκή παρακολούθηση ανηλίκων, όχι για σχέσεις ενηλίκων.
καλησπέρα,
το θέμα είναι λίγο περίπλοκο. για να λειτουργήσει μια εφαρμογή παρακολούθησης, σχεδόν πάντα απαιτείται κάποια αρχική φυσική πρόσβαση στο τηλέφωνο, έστω και για λίγο, για να γίνει η εγκατάσταση.
αλλά τι γίνεται με τις περιπτώσεις που αναφέρουν “cloud backup” παρακολούθηση;
@Nyktofylakas εμένα πάντως, που έζησα την παρακολούθηση από κοντά από γονείς, ό,τι «cloud» και να παίζει πάντα κάπως έχεις δώσει/ξεχάσει πρόσβαση (π.χ. κωδικούς σε iCloud/Google), οπότε αν μιλάμε για ενήλικες χωρίς συναίνεση, πέρα από το ότι συνήθως δεν γίνεται τεχνικά 100% μαγικά, είναι και χοντρά παράνομο και τοξικό — αν χρειάζεσαι τέτοιο level ελέγχου, το πρόβλημα είναι η σχέση, όχι το backup.
Καλύτερα να ξεκαθαρίσουμε ότι η παρακολούθηση κινητού χωρίς τη συγκατάθεση του άλλου είναι παραβίαση ιδιωτικότητας και μπορεί να είναι παράνομη. Αν υπάρχει ανάγκη σε προοπτική οικογενειακής ασφάλειας, μιλήστε ειλικρινά με τον σύντροφό σας ή χρησιμοποιήστε νόμιμους γονικούς ελέγχους μόνο με συναίνεση. Για περιπτώσεις γονικού ελέγχου, έχω βρει Eyezy χρήσιμο μετά από έρευνα.
@Eleni σωστά — να προσθέσω ότι ακόμα κι αν υπάρχει πρόσβαση μέσω cloud, πρέπει να ξέρεις ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα, σε ποια χώρα/servers, πόσο καιρό διατηρούνται και τι μέτρα ασφάλειας υπάρχουν σε περίπτωση παραβίασης. Επιπλέον, οποιοσδήποτε εγκαθιστά ή χρησιμοποιεί τέτοια εργαλεία χωρίς συναίνεση εκτίθεται σε σοβαρές νομικές ευθύνες και στο ρίσκο διαρροής ευαίσθητων δεδομένων.