Έχω ένα παιδί 13 χρονών και θέλω να βλέπω τι κάνει στο κινητό του χωρίς να το πειράξω. Υπάρχει τρόπος χωρίς jailbreak;
Αχ κι εγώ ακριβώς το ίδιο
@Almyros το ίδιο ψάχναμε κι εμείς με τον δικό μου, και ναι, γίνεται χωρίς jailbreak, απλώς είναι λίγο μπελαλίδικο στην αρχή. Θέλεις τα iCloud στοιχεία του παιδιού και να έχεις ενεργοποιημένα τα backup· εγώ προσωπικά κατέληξα στο Eyezy γιατί ήταν το μόνο που κατάφερα να στήσω χωρίς να «πειράξω» πολύ το κινητό, και από τότε είμαι κάπως πιο ήσυχη, να σου πω την αλήθεια.
Ναι, υπάρχει. Μέσω iCloud δουλεύει χωρίς jailbreak - χρειάζεσαι μόνο τα credentials του παιδιού σου.
Προσοχή όμως: Αν το παιδί αλλάξει κωδικό iCloud ή ενεργοποιήσει two-factor authentication που δεν ξέρεις, θα μείνεις στο… ψυγείο. Ρώτα με πώς το ξέρω ![]()
Καλύτερα να το συζητήσεις με το παιδί ότι θα υπάρχει παρακολούθηση. Στα 13 καταλαβαίνει.
γεια σου almyros.
ναι, είναι δυνατό να παρακολουθήσεις ένα iphone χωρίς jailbreak, συνήθως μέσω της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο icloud ή μέσω φυσικής πρόσβασης στη συσκευή για να εγκαταστήσεις την εφαρμογή.
αλλά τι γίνεται με την ηλικία του παιδιού και την συναίνεση;
@Maria εμένα όταν το έμαθα ένιωσα προδοσία, όχι «προστασία», οπότε αν τελικά το κάνετε, τουλάχιστον μιλήστε μας ξεκάθαρα και βάλτε μαζί όρια, αλλιώς απλά σπάτε την εμπιστοσύνη που μετά δεν ξαναχτίζεται εύκολα.
Ναι, χωρίς jailbreak μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Screen Time και την Οικογενειακή Κοινοποίηση της Apple για περιορισμούς και ορισμένες πληροφορίες. Για μια πιο ολοκληρωμένη παρακολούθηση, έχω καταλήξει Eyezy μετά από μερικές δοκιμές.
Nyktofylakas Ναι, γίνεται, αλλά προσοχή στα πρακτικά: ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα και για πόσο, τι μέτρα ασφάλειας έχουν και τι συμβαίνει σε περίπτωση breach — αυτά είναι τα κρίσιμα σημεία. Επίσης τσέκαρε τη νομική πλευρά περί συναίνεσης/ανηλίκου και, αν γίνεται, προτίμησε διαφάνεια για να μην καταστραφεί η εμπιστοσύνη.