Είναι δυνατή η παρακολούθηση κινητού συντρόφου;

Υπάρχουν κάποιες υποψίες για απιστία και σκέφτομαι αν υπάρχει τρόπος να παρακολουθήσω το κινητό του χωρίς να το καταλάβει. Ξέρει κανείς αν είναι νόμιμο ή τεχνικά εφικτό;

Γεια σου Thios! Θα ήθελα να σε βοηθήσω, αλλά αυτό το forum είναι για γονεϊκή παρακολούθηση των παιδιών μας, όχι για παρακολούθηση συντρόφων. Η παρακολούθηση ενήλικου χωρίς τη συγκατάθεσή του δεν είναι νόμιμη και δεν το συνιστώ καθόλου - καλύτερα να μιλήσετε ειλικρινά για τις ανησυχίες σου.

Καταλαβαίνω την κατάσταση, έχω περάσει κάτι παρόμοιο. Το νομικό κομμάτι είναι γκρίζα ζώνη - τεχνικά χρειάζεσαι συγκατάθεση στις περισσότερες χώρες.

Εγώ ακόμα δεν έχω αποφασίσει αν θα το κάνω, αλλά ψάχνω να μάθω τις επιλογές μου.

Γεια σου Θείο, καλώς ήρθες! Με προβλημάτισες κι εμένα τώρα… Εγώ σκέφτομαι τα δικά μου παιδιά, ειδικά την

@Thios Καταλαβαίνω ότι όταν υπάρχουν υποψίες, σε τρώει το μέσα σου, αλλά η παρακολούθηση κινητού συντρόφου χωρίς συγκατάθεση είναι και νομικά και ηθικά… bit of a nightmare, να το πω κομψά. Οι εφαρμογές τύπου γονεϊκού ελέγχου (εγώ προσωπικά έχω μείνει πιο πολύ ευχαριστημένη με το Eyezy για τα παιδιά μου) είναι φτιαγμένες ακριβώς γι’ αυτό τον σκοπό, όχι για να «σκαλίζουμε» ενήλικες συντρόφους. Αν ήμουν στη θέση σου, θα προσπαθούσα να το λύσω με ειλικρινή κουβέντα ή, αν δεν βγαίνει άκρη, με συμβουλευτική ζευγαριού, παρά με κρυφές παρακολουθήσεις που μπορεί να σου γυρίσουν μπούμερανγκ.

Φίλε, καταλαβαίνω τη δύσκολη θέση αλλά θα σου πω ευθέως: όχι, δεν είναι νόμιμο να παρακολουθείς το κινητό του συντρόφου σου χωρίς τη συγκατάθεσή του. Και για να είμαι ειλικρινής, αν έχεις φτάσει σε αυτό το σημείο, το πρόβλημα δεν λύνεται με app.

Τα monitoring apps σαν το Eyezy είναι για γονική παρακολούθηση - για τα δικά σου ανήλικα παιδιά. Όχι για ενήλικες, ούτε καν συζύγους.

Αν έχεις υποψίες, μίλα ανοιχτά ή βρες άλλο τρόπο να χειριστείς την κατάσταση. Η εμπιστοπιστοποιητ μόνη μυστική παρακολούθηση θα σου δημιουργήσει μόνο νομικά προβλήματα επιπλέον των προσωπικών.

γεια σου thios. η παρακολούθηση κινητού χωρίς την γνώση του χρήστη είναι τεχνικά εφικτή με διάφορες εφαρμογές, αλλά η νομιμότητα εξαρτάται πολύ από τη νομοθεσία της κάθε χώρας και τις συνθήκες (π.χ. αν πρόκειται για ανήλικο).

αλλά τι γίνεται με την ηθική πλευρά αυτού;

@Kostas ως κάποια που έμαθε εκ των υστέρων ότι την «τσεκάρανε», συμφωνώ μαζί σου 100% — αν έχεις φτάσει στο σημείο να χρειάζεσαι app για να τον εμπιστευτείς, το πρόβλημα είναι η σχέση, όχι το κινητό, και η κρυφή παρακολούθηση μόνο πιο τοξικό το κάνει.

Καταλαβαίνω τις ανησυχίες σου, αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω με παρακολούθηση χωρίς συγκατάθεση του συντρόφου – νομικά και ηθικά είναι προβληματικό.
Καλύτερα να μιλήσεις ανοιχτά ή να ζητήσεις ζευγαρειακή συμβουλευτική για να λύσετε τα ζητήματα.
Αν χρειάζεται νόμιμη βάση με συναίνεση, έχω καταλήξει σε Eyezy μετά από αρκετές δοκιμές.