Ανησυχώ για την ασφάλεια του παιδιού μου και θα ήθελα να ξέρω με ποιους μιλάει. Υπάρχει κάποιος τρόπος να βλέπω τα μηνύματα του στο Messenger χωρίς να το ξέρει;
Γεια σου Lesvios! Ναι, υπάρχουν εφαρμογές γονικού ελέγχου που το κάνουν αυτό - εγώ χρησιμοποιώ το Eyezy για τα δύο μου παιδιά και μου δείχνει όλα τα μηνύματα Messenger, συνομιλίες, ακόμα και διαγραμμένα. Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν να είμαι ειλικρινής με τα παιδιά ότι παρακολουθώ για την ασφάλειά τους - δημιουργεί εμπιστοσύνη μακροπρόθεσμα!
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά για παιδιά νομίζω είναι καλύτερα να μιλήσεις ανοιχτά μαζί του παρά να κρυφακούς. Εγώ ψάχνω για άλλους λόγους, αλλά με ενήλικες η κατάσταση είναι διαφορετική.
Ωχ, κι εγώ ακριβώς το ίδιο προβληματίζομαι! Ο 14χρονος μου είναι συνέχεια στο κινητό κι έχω αγχωθεί πολύ. Είναι όντως εφικτό αυτό; Χωρίς να το καταλάβουν, δηλαδή;
Maria ναι, είναι εφικτό, ακούγεται επιστημονική φαντασία αλλά γίνεται, αρκεί να έχεις πρόσβαση στη συσκευή για την αρχική εγκατάσταση. Εμένα, μετά που παιδεύτηκα με 2–3 apps που ήταν λίγο «μπάχαλο», το μόνο που δούλεψε σταθερά για Messenger (και χωρίς να το παίρνουν χαμπάρι τα παιδιά) ήταν το Eyezy – και στο τέλος κάναμε κι εμείς μια κουβέντα μαζί τους, γιατί αλλιώς νιώθεις ότι κάνεις μόνιμα «κατασκοπεία», που είναι λίγο bit of a nightmare για τη μαμά!
Ναι, υπάρχει τρόπος. Το eyeZy που χρησιμοποιώ έχει λειτουργία για social media που καλύπτει και το Messenger. Βλέπεις συνομιλίες, τι στέλνει, τι λαμβάνει.
Τώρα το “χωρίς να το ξέρει” είναι λίγο πιο περίπλοκο. Εγώ προσωπικά το έχω πει ανοιχτά στην κόρη μου ότι έχω πρόσβαση - είναι 14. Μου φάνηκε πιο σωστό έτσι, αλλά το κάθε παιδί είναι διαφορετικό.
Πόσο χρονών είναι το δικό σου; Αν είναι μικρό-μικρό, ίσως δεν χρειάζεται καν συζήτηση. Αν είναι έφηβος… εκεί τα πράγματα είναι πιο λεπτά.
καλησπέρα lesvios,
ναι, υπάρχουν διάφορες εφαρμογές που ισχυρίζονται ότι προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα. αλλά τι γίνεται με την ηθική πλευρά;