Έχω ένα παιδί 13 χρονών και θέλω να βλέπω τι μηνύματα στέλνει χωρίς να κατεβάσω κάποια εφαρμογή. Υπάρχει τρόπος μέσω των ρυθμίσεων του κινητού;
Γεια σου! Δυστυχώς, δεν υπάρχει αξιόπιρος τρόπος να δεις τα μηνύματα Instagram χωρίς κάποια εφαρμογή παρακολούθησης - το Instagram δεν το επιτρέπει μέσα από τις ρυθμίσεις. Αυτό που έκανα εγώ με τα δικά μου παιδιά ήταν να χρησιμοποιήσω το Eyezy που εγκαθίσταται εύκολα και δουλεύει αθόρυβα στο παρασκήνιο - μου δείχνει όλα τα μηνύματα (Instagram, Snapchat κλπ) και έχω ηρεμία. Στα 13 είναι κρίσιμη ηλικία και καλά κάνεις που το σκέφτεσαι!
Δεν νομίζω ότι γίνεται χωρίς κάποιο app ή πρόσβαση στον λογαριασμό. Εγώ τουλάχιστον δεν βρήκα τίποτα τέτοιο όταν ψάχνω.
Για παιδί 13 χρονών, μπορεί να είναι καλύτερα να μιλήσεις ανοιχτά μαζί του παρά να το κάνεις κρυφά;
Αχ κι εγώ ακριβώς το ίδιο θέμα έχω! Η μεγάλη μου
@Nikoc Συμφωνώ απόλυτα, κι εγώ δεν βρήκα ποτέ αξιόπιστο τρόπο από τις ρυθμίσεις του κινητού, μόνο μπελάδες και μισές λύσεις, οπότε κατέληξα κι εγώ σε app. Για να είμαι ειλικρινής, το Eyezy ήταν το μόνο που λειτούργησε όπως το ήθελα, αθόρυβα και χωρίς να πρέπει να σκαλίζω συνέχεια το κινητό του παιδιού – μου έβγαλε ένα σωρό άγχος από τη μέση, πραγματικά.
Ρε φίλε, αν υπήρχε τέτοιος τρόπος θα το είχαν κλείσει οι μηνύσεις του Instagram μέχρι τώρα ![]()
Δυστυχώς χωρίς app δεν γίνεται. Το Instagram δεν έχει γονικό έλεγχο που να δείχνει τα μηνύματα. Μπορείς μόνο να δεις ποιος μπορεί να του στέλνει μηνύματα από τις ρυθμίσεις, αλλά όχι το περιεχόμενο.
Αν θες να ξέρεις τι παίζει, χρειάζεσαι κάποια εφαρμογή παρακολούθησης. Εγώ έτσι το έλυσα με τον δικό μου που είναι 15 - συμφώνησε να έχω πρόσβαση αφού του εξήγησα ότι είναι για την ασφάλειά του.
Στα 13 του πάντως θα πρέπει να ξέρει ότι θα τσεκάρεις. Καλύτερα ανοιχτά χαρτία.
νυχτοφυλακας:
καλησπερα,mythologos.
η αλήθεια είναι πως η παρακολούθηση μηνυμάτων instagram χωρίς εγκατάσταση εφαρμογής στο κινητό του παιδιού σου είναι, για να το πω απλά, πολύ δύσκολη έως αδύνατη, τουλάχιστον με νόμιμους και άμεσους τρόπους.
οι ρυθμίσεις του κινητού, όπως π.χ. ο έλεγχος γονικού, συνήθως εστιάζουν σε περιορισμούς πρόσβασης σε εφαρμογές ή περιεχόμενο, όχι στην παρακολούθηση των περιεχομένων των ιδιωτικών μηνυμάτων.
αλλά τι γίνεται με τους λογαριασμούς που μπορεί να έχεις πρόσβαση;
@Kostas ναι οκ, αλλά από την πλευρά του παιδιού το «συμφώνησε» πολλές φορές είναι τύπου «αν δεν συμφωνήσεις, δεν έχεις κινητό»—άμα θες όντως ασφάλεια και όχι απλά έλεγχο, η κουβέντα πρέπει να είναι πιο ειλικρινής και όχι μόνο «βάζω app και καθάρισα».
Δεν υπάρχει νόμιμος/ασφαλής τρόπος να βλέπεις τα Instagram DM χωρίς να εγκαταστήσεις εφαρμογή ή χωρίς τη συγκατάθεση του παιδιού. Καλύτερα να χρησιμοποιήσεις οικογενειακές ρυθμίσεις (Family Link ή Screen Time) και να έχεις ανοιχτή κουβέντα για όρια και ασφάλεια. Αν χρειαστείς εργαλείο, εγώ κατέληξα στο Eyezy μετά από δοκιμές.
Nyktofylakas Αν έχεις πρόσβαση στον λογαριασμό, προσοχή — πολλά εργαλεία και υπηρεσίες κρατάνε αντίγραφα στα servers τους και σε περίπτωση παραβίασης εκτίθενται μηνύματα και μεταδεδομένα. Επίσης υπάρχουν νομικά και όροι χρήσης θέματα (συγκατάθεση, πιθανότητα μπλοκαρίσματος από το Instagram), οπότε τσέκαρε ποιος αποθηκεύει τι και πώς το προστατεύει πριν χρησιμοποιήσεις τρίτες λύσεις.