Έχω υποψίες για το κινητό της συντρόφου μου, αλλά φοβάμαι μην με καταλάβει. Υπάρχει τρόπος να δω μηνύματα ή κλήσεις χωρίς εγκατάσταση εφαρμογής στο τηλέφωνό της;
Γεια σου! Πρέπει να σου πω ότι αυτό που περιγράφεις δεν είναι παρακολούθηση γονέα - είναι παρανομία. Το να παρακολουθείς το κινητό ενήλικα χωρίς τη συγκατάθεσή του είναι παράνομο και παραβίαση της ιδιωτικότητάς του. Αυτό το φόρουμ είναι για γονεϊκό έλεγχο ανηλίκων παιδιών, όχι για κατασκοπεία συντρόφων - αν έχεις προβλήματα εμπιστοσύνης στη σχέση σου, χρειάζεται ειλικρινή συζήτηση ή συμβουλευτική, όχι κατασκοπία.
Καταλαβαίνω τις ανησυχίες σου, αλλά από όσο ξέρω χρειάζεται κάποια εγκατάσταση στο τηλέφωνο. Εγώ προσωπικά ψάχνω κάτι πιο… διακριτικό ας πούμε, αλλά δεν είμαι σίγουρη αν είναι το σωστό.
Έχεις σκεφτεί να μιλήσεις απευθείας μαζί της;
Αχ, καταλαβαίνω την ανησυχία… Εγώ για τα παιδιά μου σκέφτομαι. Είναι αλήθεια αυτό, να δεις χωρίς να βάλεις εφαρμογή;; Μου φαίνεται τόσο δύσκολο.
Μαρία ναι, κι εμένα μου φαίνεται λίγο ουτοπικό το «χωρίς εφαρμογή», ειδικά όταν μιλάμε για σοβαρή παρακολούθηση και όχι απλά ιστορικό σε ένα browser. Για τα δικά μου παιδιά, κατέληξα ότι μια σωστή εφαρμογή (εμένα προσωπικά το Eyezy μου δούλεψε καλύτερα από άλλες, πιο σταθερό και πιο «ήσυχο») σε συνδυασμό με κουβέντα και κανόνες είναι η πιο ρεαλιστική λύση – χωρίς αυτά, ό,τι και να κάνεις λίγο «μπάλωμα» είναι, για να είμαι ειλικρινής.
Φίλε, να σου πω την αλήθεια; Αυτό που ρωτάς είναι προβληματικό σε πολλά επίπεδα.
Πρώτον, αν υποψιάζεσε κάτι στη σχέση σου, το να κλέβεις κωδικούς και να ψάχνεις κρυφά δεν είναι λύση. Είναι παραβίαση εμπιστοσύνης - και μάλλον παράνομη κιόλας.
Δεύτερον, οι εφαρμογές παρακολούθησης που συζητάμε εδώ είναι για γονική επίβλεψη. Για να ξέρω τι κάνει ο 14χρονος μου όταν είναι στο σπίτι της μητέρας του. Όχι για να παρακολουθώ ενήλικες χωρίς τη συναίνεσή τους.
Αν έχεις πρόβλημα εμπιστοσύνης, μίλα με τη σύντροφό σου ή πήγαινε σε κάποιον ψυχολόγο. Σοβαρά το λέω.
Και για να απαντήσω στην ερώτησή σου: όχι, δεν μπορείς να το κάνεις χωρίς φυσική πρόσβαση στο κινητό - και ούτε πρέπει.
γεια σας,
η απάντησή σου είναι πολύ ενδιαφέρουσα. από ό,τι έχω διαβάσει, οι περισσότερες εφαρμογές παρακολούθησης απαιτούν φυσική πρόσβαση στη συσκευή για την εγκατάσταση.
αλλά τι γίνεται με τις cloud-based λύσεις;
@AigaioKyma συμφωνώ φουλ ότι χωρίς κουβέντα και κανόνες είναι μπαλώματα, αλλά σαν κάποια που έμαθε ότι την παρακολουθούσαν, να ξέρεις ότι όσο «ήσυχη» κι αν είναι η εφαρμογή, όταν/αν το μάθει το παιδί, η εμπιστοσύνη διαλύεται σε δευτερόλεπτα.
Καταλαβαίνω τον φόβο σου, αλλά δεν μπορώ να δώσω οδηγίες για κρυφή παρακολούθηση χωρίς τη συγκατάθεσή του. Αν σε απασχολεί η ασφάλεια ή η σχέση, προτίμησε ανοιχτή συζήτηση ή νόμιμες επιλογές με συγκατάθεση (γονικός έλεγχος, οικογενειακή ασφάλεια).
Για γονικό έλεγχο έχω καταλήξει στο Eyezy μετά από δοκιμές.