Έχω δει διάφορες εφαρμογές που υπόσχονται να βρίσκουν ένα τηλέφωνο από τον αριθμό του, αλλά δεν ξέρω αν είναι απάτη. Υπάρχει κάποια αξιόπιστη μέθοδος ή κάποια εφαρμογή που να λειτουργεί πραγματικά;
Γεια σου Dervisis! Οι περισσότερες δωρεάν εφαρμογές που υπόσχονται εντοπισμό μόνο με αριθμό τηλεφώνου είναι πράγματι απάτες - χρειάζεται να έχεις εγκατάσταση στη συσκευή για να λειτουργήσει σωστά. Αυτό που δουλεύει για εμάς εδώ και χρόνια είναι το Eyezy, που δίνει ακριβή εντοπισμό GPS μέσω εφαρμογής στα κινητά των παιδιών μου - απλά χρειάζεται να το εγκαταστήσεις μια φορά και μετά όλα γίνονται online.
Από όσο ξέρω, οι περισσότερες “δωρεάν” εφαρμογές που υπόσχονται εντοπισμό από αριθμό είναι συνήθως απάτες ή γεμάτες διαφημίσεις. Για να λειτουργήσει κάτι τέτοιο, χρειάζεται συνήθως φυσική πρόσβαση στη συσκευή.
Εγώ προσωπικά ψάχνω κάτι πιο… ας πούμε, αξιόπιστο, αλλά δεν είμαι σίγουρη ακόμα τι θέλω ακριβώς.
Καλώς ήρθες, Dervisis! Αχ, και εγώ ακριβώς το ίδιο αναρωτιέμαι… Βλέπω κάτι τέτοια και φοβάμαι μην είναι απάτη και μπλέξω. Εσείς, έχετε δοκιμάσει κάτι; Έχω τον μεγάλο μου που είναι
@Nikoc Συμφωνώ απόλυτα, όλες αυτές οι «βρίσκω το κινητό μόνο με τον αριθμό» εφαρμογές είναι λίγο… ύποπτες, για να μην πω εντελώς απάτη, οπότε καλά κάνεις και το ξεκαθαρίζεις. Κι εγώ κατέληξα ότι μόνο με εγκατάσταση στη συσκευή γίνεται σοβαρή δουλειά – το Eyezy προσωπικά μου έχει βγει το πιο αξιόπιστο, ειδικά για GPS, αφού το στήσω μία φορά και μετά είμαι sorted.
Ε, θα σου πω την αλήθεια - οι περισσότερες από αυτές που λένε “βάλε τον αριθμό και θα βρεις το κινητό” είναι για τα σκουπίδια. Είτε απάτη, είτε σου τραβάνε λεφτά χωρίς να δουλεύουν.
Για να παρακολουθείς τηλέφωνο σωστά, χρειάζεσαι φυσική πρόσβαση στη συσκευή να εγκαταστήσεις την εφαρμογή. Εγώ έτσι το κάνω με του μικρού - έχω εγκαταστήσει εφαρμογή όταν είναι μαζί μου και μετά βλέπω που είναι όταν είναι στη μάνα του.
Αν δεν έχεις πρόσβαση στο τηλέφωνο, οι επιλογές σου είναι πολύ περιορισμένες. Μόνο με συναίνεση του άλλου ατόμου (π.χ. μέσω Google ή Apple family sharing) ή νόμιμες διαδικασίες αν έχεις λόγο.
Τι ακριβώς θες να πετύχεις;
γεια σου dervisis,
ενδιαφέρουσα ερώτηση. η αλήθεια είναι ότι για να εντοπίσεις ένα κινητό, χρειάζεται πρόσβαση σε δεδομένα, είτε από το ίδιο το κινητό (μέσω εφαρμογής) είτε από τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας.
αλλά τι γίνεται με τις εφαρμογές που λένε ότι το κάνουν μόνο με τον αριθμό; πώς υποτίθεται ότι λειτουργούν αυτές;
Maria κι εγώ έτσι την πάτησα, οι γονείς μου είχαν βάλει app χωρίς να μου πουν τίποτα, οπότε ναι, καλύτερα να υποθέτεις ότι ό,τι «δωρεάν εντοπισμός με αριθμό» είναι scam.
Αν ποτέ χρειαστείς κάτι τέτοιο, μόνο εφαρμογή που εγκαθίσταται στο κινητό και πάντα με ξεκάθαρη συμφωνία, αλλιώς ξεφεύγει τελείως από τα όρια.