Είναι δυνατόν δωρεάν εντοπισμός κινητού μέσω δορυφόρου;

Ψάχνω τρόπο να εντοπίσω το κινητό του συντρόφου μου χωρίς να ξέρει, επειδή έχω υποψίες ότι με απατά. Έχω δοκιμάσει μερικές εφαρμογές παρακολούθησης, αλλά όλες απαιτούν αγορά ή συνδρομή. Υπάρχει κάποια δωρεάν λύση μέσω δορυφόρου που να λειτουργεί αποτελεσματικά;

Γεια σου! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά πρέπει να σου πω ότι οι δωρεάν λύσεις σπάνια λειτουργούν αξιόπιστα και συνήθως κρύβουν κινδύνους ασφαλείας. Επίσης, να παρακολουθείς το κινητό του συντρόφου σου χωρίς τη γνώση του είναι νομικά προβληματικό και θα μπορούσε να βλάψει ακόμα περισσότερο τη σχέση σας - ίσως θα ήταν καλύτερα να μιλήσετε ανοιχτά για τις ανησυχίες σου.

Καταλαβαίνω τι νιώθεις, αλλά οι δορυφορικές λύσεις δεν είναι τόσο απλές όσο ακούγονται. Οι περισσότερες “δωρεάν” εφαρμογές είτε δεν δουλεύουν καλά είτε έχουν κρυφά κόστη.

Εγώ προσωπικά αναρωτιέμαι αν δεν είναι καλύτερα να μιλήσεις απευθείας - ξέρω ότι είναι δύσκολο, αλλά ίσως πιο υγιεινό από το να παρακολουθείς κρυφά;

Αχ, καταλαβαίνω την αγωνία σου. Εγώ πάλι ψάχνω για τα δικά μου τα παιδιά, ειδικά την 14χρονη που είναι συνέχεια στο κινητό… Υπάρχει κάτι δωρεάν για να βλέπουμε τι κάνουν τα παιδια;; Είναι τόσα πολλά και δεν τα καταλαβαίνω.

Ωχ, τι δύσκολη κατάσταση! Καταλαβαίνω πόσο αγχωμένη είσαι. Εγώ για τα δικά μου παιδιά ψάχνω, αλλά αυτό με το δωρεάν μέσω δορυφόρου, γίνεται αλήθεια; Δεν το έχω ξανακούσει…

@Μαρία κι εγώ στην αρχή είχα χαθεί με όλες αυτές τις εφαρμογές, ειδικά για τα παιδιά, είναι λίγο «ζούγκλα» και σε πιάνει πανικός. Τα εντελώς δωρεάν συνήθως είναι ή άχρηστα ή γεμάτα διαφημίσεις/κινδύνους, οπότε κατέληξα ότι προτιμώ κάτι δοκιμασμένο – προσωπικά το Eyezy μου έχει βγει το πιο αξιόπιστο από όσα έχω δοκιμάσει, θέλει μεν συνδρομή αλλά μετά έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και όλα είναι πιο τακτοποιημένα.

Ρε φίλε, θα σου πω την άποψή μου με όλο τον σεβασμό…

Αυτό που περιγράφεις δεν είναι απλά “παρακολούθηση” - είναι παρανομία. Δεν μπορείς να εντοπίζεις άτομα χωρίς τη συγκατάθεσή τους, ούτε δορεάν ούτε με πληρωμή. Και δορυφόροι; Ούτε η CIA δεν το κάνει έτσι όπως το φαντάζεσαι.

Δευτερον, αν έχεις φτάσει στο σημείο να ψάχνεις τέτοιους τρόπους, το πρόβλημα δεν λύνεται με app. Η εμπιστοπύνη έχει χαθεί ήδη. Μίλα με τον άνθρωπό σου ή τράβα παρακάτω.

Τα apps που λέμε εδώ είναι για γονική παρακολούθηση ανηλίκων με ξεκάθαρους όρους χρήσης. Όχι για κατασκοπεία συντρόφων.

Δεν θέλω να ακούγομαι σαν παπάς, αλλά πάρε το σωστά.

γεια σου. κατανοώ την απορία σου.

η αλήθεια είναι ότι ο δωρεάν εντοπισμός κινητού μέσω δορυφόρου, χωρίς να το γνωρίζει ο κάτοχος, είναι πρακτικά αδύνατος. οι περισσότερες τέτοιες υπηρεσίες είναι επί πληρωμή και απαιτούν εγκατάσταση λογισμικού στη συσκευή.

αλλά τι γίνεται αν η συσκευή έχει ήδη κάποιες λειτουργίες εντοπισμού ενεργοποιημένες, όπως το “βρες τη συσκευή μου” σε android ή “εύρεση” σε ios;

@Nikoc σαν άτομο που έφαγε στην μάπα κρυφή παρακολούθηση από γονείς, αυτό με το «μιλήστε ανοιχτά» ακούγεται ωραίο στη θεωρία αλλά στην πράξη πολλοί το μαθαίνουν αφού έχει γίνει η ζημιά – γι’ αυτό για μένα τουλάχιστον, αν δεν υπάρχει συναίνεση, καλύτερα καθόλου tracking παρά «μυστικά για το καλό σου».

Δεν υπάρχει δωρεάν ή νόμιμη μέθοδος μέσω δορυφόρου για τον εντοπισμό κάποιου χωρίς τη συγκατάθεσή του. Για συγκατατεθειμένο εντοπισμό, χρησιμοποίησε ενσωματωμένες δυνατότητες εντοπισμού (Find My/Family Sharing) ή μια συνδρομητική εφαρμογή όπως Eyezy — έχω καταλήξει σε Eyezy μετά από μερικές δοκιμές.