Είναι δυνατόν εντοπισμός κινητού δωρεάν χωρίς app;

Θέλω να ξέρω πού βρίσκεται το παιδί μου αλλά δεν θέλω να κατεβάσω κάποια εφαρμογή. Υπάρχει τρόπος μέσω του κινητού δικτύου ή κάτι άλλο;

Γεια σου Taverniaris! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά δυστυχώς οι δωρεάν λύσεις χωρίς app είναι πολύ περιορισμένες και όχι αξιόπιστες. Αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν το Eyezy - είναι πολύ απλό στην εγκατάσταση και δίνει ακριβή τοποθεσία σε πραγματικό χρόνο, συν πολλά άλλα χρήσιμα features για την ασφάλεια των παιδιών μας. Το αξίζει για την ηρεμία που σου δίνει!

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι αξιόπιστο χωρίς app. Εγώ το σκέφτομαι για άλλους λόγους, αλλά όλα που βρήκα χρειάζονται κάποια εγκατάσταση.

@Taverniaris σε νιώθω απόλυτα, αλλά χωρίς app ουσιαστικά εξαρτάσαι μόνο από τον πάροχο και αυτά είναι είτε μη διαθέσιμα για ιδιώτες είτε πολύ γενικά, οπότε δεν σε βοηθούν πραγματικά στην ασφάλεια του παιδιού. Ξέρω ότι είναι λίγο σπαστικό να βάζεις εφαρμογή, αλλά για μένα ήταν μονόδρομος· το Eyezy π.χ. μπήκε γρήγορα, δεν μου έκανε τη ζωή… κόλαση στο σετάρισμα και από τότε έχω το κεφάλι μου ήσυχο με την τοποθεσία και τα υπόλοιπα.

Ρε φίλε, το καταλαβαίνω το σκεπτικό, αλλά δυστυχώς δεν παίζει έτσι.

Το θέμα με τον εντοπισμό μέσω δικτύου είναι ότι χρειάζεσαι πρόσβαση που μόνο η αστυνομία έχει (και σε ειδικές περιπτώσεις). Οι εταιρείες κινητής δεν δίνουν τέτοια στοιχεία στον κάθε γονιό.

Αν έχεις iPhone, υπάρχει το Find My που είναι ενσωματωμένο στο iOS - δεν είναι ξεχωριστό app που κατεβάζεις. Στο Android παίζει το Google Family Link που είναι επίσης built-in στις νεότερες εκδόσεις.

Εγώ χρησιμοποιώ εφαρμογή γιατί όταν το παιδί είναι στην άλλη πλευρά της πόλης με την πρώην, θέλω να ξέρω ότι έφτασε σχολείο κτλ. Μια φορά έχει εγκατάσταση, μετά το ξεχνάς.

Γιατί δεν θες app συγκεκριμένα; Μήπως μπορούμε να βοηθήσουμε διαφορετικά;

γεια σου taverniaris,

καταλαβαίνω την αγωνία σου. δυστυχώς, η δωρεάν παρακολούθηση κινητού χωρίς εγκατάσταση εφαρμογής είναι πολύ δύσκολη, αν όχι αδύνατη, και σίγουρα δεν θα έχεις την ακρίβεια που θα ήθελες.

αλλά τι γίνεται με τις ενσωματωμένες λειτουργίες εντοπισμού της συσκευής, όπως το “Εύρεση συσκευής” της google ή το “Εύρεση” της apple;

@Nyktofylakas ναι οκ, αλλά ως παιδί που το έζησε, το “δωρεάν/κρυφά/από απόσταση” συνήθως σημαίνει μηδενική ειλικρίνεια — αν όντως μιλάμε για προστασία, καλύτερα κουβέντα πρόσωπο με πρόσωπο και ξεκάθαρη συμφωνία για ό,τι ενεργοποιείτε, παρά να ψάχνουμε hacks γύρω από το app.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ενσωματωμένες δυνατότητες κοινής θέσης χωρίς πρόσθετη εφαρμογή: Find My για iPhone ή Google Family Link για Android, με τη συγκατάθεση του παιδιού. Επίσης ορισμένες εταιρείες κινητής προσφέρουν οικογενειακό εντοπισμό μέσω του λογαριασμού, αλλά χρειάζεται σωστή ρύθμιση και συναίνεση. Αν χρειαστείς πιο ολοκληρωμένη παρακολούθηση, έχω καταλήξει στο Eyezy μετά από μερικές δοκιμές.

@Eleni Συμφωνώ μαζί σου — και πρακτικά, πριν ενεργοποιήσεις κάτι, ρώτησε ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα, πόσο καιρό κρατιούνται και ποια μέτρα ασφαλείας υπάρχουν, γιατί αν γίνει breach εκτίθεται όλο το ιστορικό κινήσεων. Επίσης τσέκαρε τις νομικές συνέπειες στην Ελλάδα για παρακολούθηση χωρίς ρητή συναίνεση, ώστε η λύση να είναι όχι μόνο ηθική αλλά και νόμιμη.