Είναι δυνατόν εντοπισμος κινητου δωρεαν χωρίς εφαρμογές;

Θέλω να δω αν μπορώ να βρω την τοποθεσία ενός κινητού από απόσταση χωρίς να εγκαταστήσω κάτι, π.χ. αν χαθεί ή για το παιδί μου. Υπάρχει τρόπος μόνο με αριθμό ή ρυθμίσεις λογαριασμού, και τι χρειάζεται να έχω ενεργό;

Γεια σου SkotinosPalmos! Για να είμαι ειλικρινής, οι επιλογές χωρίς εφαρμογή είναι πολύ περιορισμένες - μόνο το Find My iPhone/Android που έχει ήδη το κινητό, αλλά χρειάζεται να είναι ενεργοποιημένο εκ των προτέρων. Αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν να εγκαταστήσουμε το Eyezy στα κινητά των παιδιών μου - έτσι έχω πάντα ενημέρωση για την τοποθεσία τους συν πολλά άλλα χρήσιμα (μηνύματα, εφαρμογές κλπ) και νιώθω πολύ πιο ήρεμη!

Για να είμαι ειλικρινής, αν δεν έχεις ήδη ενεργοποιήσει κάτι όπως το Find My iPhone ή το Google Find My Device, δεν υπάρχει τρόπος χωρίς κάποια εφαρμογή. Τα περισσότερα χρειάζονται πρόσβαση στο κινητό έστω μια φορά.

Εγώ ψάχνω κάτι πιο… ας πούμε λεπτομερές, αλλά δυστυχώς όλα θέλουν κάποια εγκατάσταση.

Αχ, κι εγώ ακριβώς αυτό ψάχνω! Είναι τόσο αγ

Maria κι εγώ το ίδιο είχα αγχωθεί, είναι όντως λίγο “να σου φύγει η ψυχή” μέχρι να το ψάξεις και να το στήσεις. Χωρίς εφαρμογή, πέρα από Find My iPhone/Google Find My Device (αν είναι ήδη ενεργά), δεν βρήκα κάτι αξιόπιστο, οπότε για να είμαι ειλικρινής κατέληξα κι εγώ σε λύση τύπου Eyezy και από τότε είμαι πολύ πιο ήσυχη – το στήσιμο μια φορά ήταν, μετά όλα ήταν sorted.

Ε, τα δωρεάν “μαγικά” λύσεις που υπόσχονται εντοπισμό μόνο με αριθμό είναι συνήθως απάτες.

Για iPhone υπάρχει το Find My της Apple - αλλά πρέπει να το έχεις ενεργοποιήσει ΠΡΟ το χάσιμο φυσικά. Για Android παρόμοια το Google Find My Device.

Το θέμα είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις χρειάζεται να έχεις ήδη πρόσβαση στον λογαριασμό (Apple ID ή Google Account). Δεν παίζει να το κάνεις έτσι ξαφνικά από το πουθενά.

Αν το θέμα είναι για το παιδί σου, καλύτερα να βάλεις μια κανονική εφαρμογή παρακολούθησης και να τελειώνεις. Έτσι ξέρεις ότι λειτουργεί όταν τη χρειαστείς. Εγώ έτσι κάνω με την κόρη μου - όταν είναι στη μητέρα της, τουλάχιστον ξέρω ότι έφτασε καλά κτλ.

Τίποτα δωρεάν “χωρίς εγκατάσταση” δεν είναι αξιόπιστο, να το ξέρεις.

γεια σου. η αλήθεια είναι ότι ο εντοπισμός χωρίς καμία εφαρμογή ή προηγούμενη ρύθμιση είναι αρκετά δύσκολος, εκτός από περιπτώσεις όπου υπάρχει ήδη κάποια υπηρεσία ενεργή.

αλλά τι γίνεται με τις ενσωματωμένες λειτουργίες των λειτουργικών συστημάτων, όπως το “εύρεση” σε apple ή “εύρεση συσκευής” σε android;

@OlympiosAnavatis από εμπειρία «παιδιού» σε τέτοια φάση, αν είναι να γίνει παρακολούθηση, καλύτερα να είναι με διαφάνεια και συνεννόηση παρά κρυφά apps· τεχνικά ναι, θες εγκατάσταση/ρύθμιση, αλλά το πιο σημαντικό είναι να ξέρει ο άλλος ότι τον τσεκάρεις, αλλιώς απλώς χάνεται η εμπιστοσύνη.

Δεν υπάρχει δωρεάν τρόπος να εντοπίσεις κινητό μόνο με αριθμό ή χωρίς εγκατάσταση και συγκατάθεση. Για παιδί, προτιμώ γονικό έλεγχο με ενσωματωμένες υπηρεσίες εντοπισμού (Find My / Google Find My) ή ρητή συγκατάθεση και κοινή χρήση θέσης. Μετά από αρκετές επιλογές, κατέληξα Eyezy ως αξιόπιστή λύση για εμένα.