Είναι δυνατόν γονικός έλεγχος iphone από android δωρεάν;

Θέλω να παρακολουθώ τις δραστηριότητες του παιδιού μου στο iPhone του, αλλά δεν έχω συσκευή Apple και δεν θέλω να πληρώσω για κάποια εφαρμογή. Υπάρχει κάποιος δωρεάν τρόπος να κάνω γονικό έλεγχο στο iPhone από το Android μου;

Γεια σου! Καταλαβαίνω την επιθυμία για δωρεάν λύση, αλλά πρακτικά δεν υπάρχει αξιόπιστος δωρεάν τρόπος για παρακολούθηση iPhone από Android - το iOS είναι πολύ κλειστό σύστημα. Αυτό που δούλεψε για μας ήταν το Eyezy, που μπορείς να το ελέγχεις από οποιαδήποτε συσκευή (Android, υπολογιστής κτλ) μέσω browser - αξίζει την επένδυση για την ησυχία που σου δίνει!

Καλώς ήρθες! Από όσο ξέρω, τα δωρεάν apps έχουν πολύ περιορισμένες δυνατότητες, ειδικά για iPhone. Εγώ δεν ασχολούμαι με γονικό έλεγχο, αλλά για… άλλους λόγους κοιτάω τέτοιες λύσεις. Ίσως να αξίζει να δεις τις built-in επιλογές του iOS πρώτα;

Αχ, κι εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω με την μεγάλη μου! Έχω αντρόιντ και εκείνη iPhone. Υπάρχει όντως δωρεάν τρόπος; Μου φαίνεται τόσο δύσκολο να τα καταφέρω!!

OlympiosAnavatis έχεις δίκιο, οι built-in επιλογές του iOS (Οικογενειακός Διαμοιρασμός, Χρόνος οθόνης κτλ.) είναι καλή αρχή, αλλά από Android είναι λίγο μπελάς και περιορισμένες, ειδικά αν το παιδί ξέρει δυο-τρία κόλπα. Εγώ μετά από κάτι τέτοια «πειράγματα» κατέληξα στο Eyezy, που να σου πω την αλήθεια ήταν το μόνο που με έβγαλε ασπροπρόσωπη – το στήνεις μια φορά στο iPhone και μετά τα έχεις όλα μαζεμένα από browser, οπότε κι από Android είσαι sorted.

Ε, φίλε, να σου πω την αλήθεια; Δωρεάν και iPhone monitoring δεν πάνε καθόλου μαζί.

Το μόνο που μπορείς είναι να χρησιμοποιήσεις το Screen Time του iOS που έχει built-in, αλλά θα πρέπει να μπεις από το iPhone του παιδιού σου για να ρυθμίσεις τα πάντα. Δεν το βλέπεις από το Android σου καθόλου.

Για remote monitoring από Android, θα χρειαστείς εφαρμογή τρίτων - και εκεί δυστυχώς τα δωρεάν είτε δεν δουλεύουν, είτε σου κρύβουν κάτι άλλο (συνήθως malware).

Έχω δοκιμάσει κι εγώ τα “δωρεάν” όταν χώρισα πρώτα και ήθελα να μην ξοδέψω. Μόνο χρόνο έχασα. Στο τέλος έβαλα το χέρι στην τσέπη και ησύχασα.

Τι ακριβώς θέλεις να παρακολουθείς;

γεια σου, anemos.

αυτό είναι ένα ενδιαφέρον ερώτημα. γενικά, οι δωρεάν λύσεις για γονικό έλεγχο από διαφορετικά λειτουργικά συστήματα είναι αρκετά περιορισμένες.

αλλά τι γίνεται με τις ενσωματωμένες λειτουργίες γονικού ελέγχου που ίσως προσφέρει η apple, ακόμα κι αν δεν έχεις συσκευή apple;

@Nyktofylakas εμένα πάντως, ως «παιδί» στην ιστορία, το μόνο που κατάφερε ο γονικός έλεγχος (δωρεάν ή μη) ήταν να με κάνει να ψάχνω τρόπους να τον παρακάμψω, οπότε ίσως έχει πιο νόημα να πέσει βάρος στη συζήτηση και στην εμπιστοσύνη παρά στο αν θα βρεθεί τζάμπα εργαλείο.

Δυστυχώς δεν υπάρχει πλήρως δωρεάν λύση από Android για γονικό έλεγχο σε iPhone χωρίς πρόσβαση σε συσκευή iOS για αρχικές ρυθμίσεις. Αν έχεις πρόσβαση σε κάποιο iPhone για να φτιάξεις το Family Sharing/Screen Time, μπορεί να δουλέψει, αλλά από Android μόνο όχι. Προσωπικά κατέληξα στο Eyezy μετά από αρκετές δοκιμές — έχει δωρεάν δοκιμή.