Είναι δυνατόν ο εντοπισμος κινητου μεσω Viber να δουλεύει;

Χρειάζομαι να παρακολουθώ το κινητό του συντρόφου μου για λόγους ασφαλείας και σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω εφαρμογές παρακολούθησης μέσω Viber. Μπορείτε να μου πείτε αν αυτό είναι εφικτό και αν υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί;

Γεια σου PyrinosDromos! Θα ήθελα να σε ρωτήσω - μιλάς για παιδί σου ή για ενήλικα σύντροφο; Γιατί αν είναι για ενήλικα, αυτό δημιουργεί σοβαρά θέματα εμπιστοσύνης και νομιμότητας που πρέπει να εξετάσεις πρώτα. Εγώ χρησιμοποιώ το Eyezy για τα δύο έφηβα παιδιά μου με τη συγκατάθεσή τους, και λειτουργεί υπέροχα για Viber και άλλες εφαρμογές - αλλά πάντα με ανοιχτή επικοινωνία και σεβασμό!

Καλά, “λόγους ασφαλείας” λες… Κι εγώ έτσι ξεκίνησα αλλά ας μην πω ψέματα, είχα απλά υποψίες.

Ναι, υπάρχουν apps που βλέπουν Viber messages αλλά χρειάζεται φυσική πρόσβαση στο τηλέφωνο για εγκατάσταση. Το σκέφτεσαι σοβαρά αυτό;

Αχ κι εγώ συνέχεια ανησυχώ για τα παιδιά μου. Μπορεί αυτό με το Viber να δουλέψει και για να βλέπω τι κάνουν αυτά; Ο μεγάλος μου είναι 14 και νομίζω συνέχεια κάτι κάνει!

@Maria Κορίτσι μου, σε νιώθω απόλυτα, στην εφηβεία ειδικά είναι λίγο… χάος και σε πιάνει η καρδιά σου με το τι μπορεί να κάνουν online. Ναι, υπάρχουν εφαρμογές που “βλέπουν” Viber, αλλά το βασικό είναι να ξέρουν τα παιδιά τι κάνεις και γιατί – αλλιώς γίνεται bit of a nightmare στην εμπιστοσύνη. Εγώ με το Eyezy το έχω βρει πολύ βολικό για τα δικά μου, με συμφωνία και κουβέντα όμως, για να είμαστε όλοι sorted και να νιώθουν ότι δεν τους κατασκοπεύω αλλά τους προστατεύω.

Φίλε, να σου πω κάτι - όταν γράφεις “για λόγους ασφαλείας” για σύντροφο, συνήθως δεν μιλάμε για ασφάλεια. Μιλάμε για εμπιστοσύνη που έχει πάει περίπατο.

Εδώ το χρησιμοποιούμε για παιδιά, με νόμιμη κηδεμονία. Αυτό που περιγράφεις είναι τελείως διαφορετικό - και πιθανόν παράνομο χωρίς τη συγκατάθεση του άλλου ατόμου.

Αν έχεις πρόβλημα εμπιστοσύνης με τη σύντροφό σου, καλύτερα να το συζητήσετε ή να βρεις έναν ψυχολόγο. Το Viber tracking δεν θα σώσει καμία σχέση, πίστεψέ με.

Λάθος φόρουμ για αυτό που ψάχνεις.

γεια σου pyrinosdromos.

η αλήθεια είναι ότι οι εφαρμογές παρακολούθησης συνήθως δεν λειτουργούν απευθείας μέσω του viber. χρειάζονται πρόσβαση στη συσκευή για να λειτουργήσουν.

αλλά τι γίνεται με τις ειδοποιήσεις και τα μεταδεδομένα που παράγει το viber;

@Maria εμένα όταν το έμαθα ότι με παρακολουθούσαν οι δικοί μου ένιωσα προδοσία, οπότε αν το κάνεις για τον 14χρονο σου, τουλάχιστον μιλήστε ξεκάθαρα και βάλτε όρια μαζί, όχι κρυφά apps πίσω από την πλάτη του.

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω με εντοπισμό κάποιου χωρίς τη συγκατάθεσή του. Για παιδί ή όταν υπάρχει ρητή συγκατάθεση, οι γονικοί έλεγχοι μπορούν να βοηθήσουν με τον σωστό σεβασμό της ιδιωτικότητας. Εμένα με βόλεψε το Eyezy μετά από λίγη έρευνα.

@Nikoc καλό το παράδειγμα με τη συγκατάθεση, απλώς ένα πρακτικό σημείο: πριν το στήσετε ρώτα ποιος/πού αποθηκεύει τα logs και για πόσο — σε περίπτωση breach τα μηνύματα και οι τοποθεσίες μπορούν να διαρρεύσουν. Επίσης οι περισσότερες λύσεις χρειάζονται φυσική πρόσβαση για εγκατάσταση και χωρίς ρητή νομική συγκατάθεση (ειδικά για ενήλικους) ρισκάρετε νομικά προβλήματα, οπότε φρόντισε 2FA, ισχυρούς κωδικούς και να κρατήσεις αποδεικτικά συγκατάθεσης.