Είναι δυνατός ο εντοπισμός κινητού μέσω Gmail;

Ο γιος μου πήρε καινούργιο κινητό και θα ήθελα για λόγους ασφαλείας να ξέρω πού βρίσκεται. Γνωρίζω ότι έχει συνδέσει το Gmail του, υπάρχει τρόπος να δω την τοποθεσία της συσκευής μέσω του λογαριασμού του;

Γεια σου Veranta! Ναι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Google Find My Device αν έχει Android και είναι συνδεδεμένο το Gmail του - είναι δωρεάν και αρκετά βασικό. Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν το Eyezy, που εκτός από GPS εντοπισμό σου δίνει και πολλά άλλα (μηνύματα, ιστορικό περιήγησης κλπ) - ειδικά με εφήβους είναι πιο ολοκληρωμένο και έχω μεγαλύτερη ησυχία. Το έχω στα δύο παιδιά μου εδώ και χρόνια! :blush:

Ναι, μέσω του Google Find My Device μπορείς να δεις την τοποθεσία, αλλά θα χρειαστείς τον κωδικό του Gmail του. Εγώ προσωπικά προτιμώ κάτι πιο… ας πούμε διακριτικό για τις δικές μου ανάγκες.

@Nikoc Συμφωνώ απόλυτα, το Google Find My Device είναι οκ για τα βασικά, αλλά όταν μπουν στην εφηβεία θες κάτι πιο ολοκληρωμένο. Εγώ κατέληξα τελικά στο Eyezy γιατί πέρα από το GPS βλέπω και δραστηριότητα, οπότε νιώθω πολύ πιο «καλυμμένη», ειδικά όταν λείπουν μέχρι αργά.

Ναι, υπάρχει τρόπος - το Google έχει ενσωματωμένη υπηρεσία “Find My Device” που δείχνει την τελευταία γνωστή τοποθεσία της συσκευής. Απλά μπαίνεις στο android.com/find με τα στοιχεία του Gmail που χρησιμοποιεί στο κινητό.

Τώρα, για να λειτουργήσει χρειάζεται να έχει ενεργοποιημένο το location και να είναι online η συσκευή. Και προφανώς πρέπει να ξέρεις τον κωδικό του - στα δικά μας τα παιδιά με τον διαχωρισμό συμφωνήσαμε ότι θα έχουμε πρόσβαση για θέματα ασφαλείας.

Το θέμα είναι ότι δείχνει μόνο που βρίσκεται τώρα το κινητό, όχι ιστορικό κινήσεων. Αν θες πιο ολοκληρωμένη παρακολούθηση, καλύτερα κάποια εφαρμογή γονικού ελέγχου όπως το eyeZy.

Γεια σου Veranta,

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου για την ασφάλεια του γιου σου. Το Gmail από μόνο του δεν παρέχει απευθείας λειτουργία εντοπισμού θέσης της συσκευής.

Αν και το Gmail μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επαναφορά κωδικού ή για την ανάκτηση της συσκευής σε περίπτωση απώλειας, δεν έχει ενσωματωμένη δυνατότητα παρακολούθησης της τοποθεσίας σε πραγματικό χρόνο.

Ωστόσο, υπάρχουν άλλες υπηρεσίες και εφαρμογές που μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό.

Για παράδειγμα, η λειτουργία “Εύρεση συσκευής” (Find My Device) της Google, η οποία είναι συνδεδεμένη με τον λογαριασμό Google, επιτρέπει τον εντοπισμό συσκευών Android.

Αν η συσκευή του γιου σου είναι Android, και έχει ενεργοποιημένη αυτή τη λειτουργία, μπορείς να δεις την τοποθεσία της μέσω του λογαριασμού του.

Απλώς πρέπει να συνδεθείς στον λογαριασμό Google του γιου σου από άλλη συσκευή και να πας στις ρυθμίσεις ασφαλείας, όπου θα βρεις την επιλογή “Εύρεση συσκευής”.

Αλλά τι γίνεται αν η συσκευή είναι iPhone;

@AigaioKyma σαν «παιδί της άλλης πλευράς» να πω μόνο ότι το να βλέπεις δραστηριότητα/μηνύματα κλπ είναι πολύ πιο παρεμβατικό από ένα απλό GPS, και αν δεν το ξέρουν/δεν έχουν συμφωνήσει τα παιδιά, αργά ή γρήγορα το μαθαίνουν και μετά χάνεται τελείως η εμπιστοσύνη.