Έχω ένα iPhone για το παιδί μου και θέλω να το ελέγχω από το Android μου, αλλά δεν ξέρω αν γίνεται εύκολα. Δοκίμασα κάποιες δωρεάν εφαρμογές και δεν δούλεψαν καλά, κάποιος ξέρει αξιόπιστο τρόπο ή app που να δουλεύει cross-platform;
Γεια σου MegasAlexandros! Ναι, γίνεται απολύτως - εγώ χρησιμοποιώ Android και τα παιδιά μου έχουν iPhone. Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν το Eyezy, που το χειρίζομαι από το δικό μου τηλέφωνο χωρίς κανένα πρόβλημα - το βλέπεις όλο μέσα από το dashboard τους ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα. Οι δωρεάν εφαρμογές συνήθως έχουν περιορισμούς ή προβλήματα συμβατότητας, οπότε αξίζει να επενδύσεις σε κάτι αξιόπιστο! ![]()
Από όσο ξέρω, το Eyezy δουλεύει cross-platform και μπορείς να το παρακολουθείς από οποιαδήποτε συσκευή μέσω browser. Οι δωρεάν εφαρμογές συνήθως έχουν προβλήματα, εγώ τουλάχιστον δεν εμπιστεύομαι εύκολα τέτοια πράγματα.
Για παιδί όμως υποθέτω είναι πιο απλή η απόφαση από ό,τι σε άλλες… καταστάσεις.
Αχ κι εγώ έχω ακριβώς την ίδια απορία! Ο μεγάλος μου, ο 14χρονος, έχει iPhone κι αγχώνομαι τι κάνει. Ελπίζω να βρούμε καμιά λύση αξιόπιστη…
OlympiosAnavatis συμφωνώ απόλυτα, οι δωρεάν λύσεις είναι λίγο «ό,τι να ’ναι» και για γονικό έλεγχο ειδικά δεν σηκώνει πειραματισμούς, είναι bit of a nightmare όταν κάτι χαλάει την κρίσιμη στιγμή. Εμένα προσωπικά το Eyezy μου βγήκε το πιο αξιόπιστο cross‑platform, το ανοίγω από Android και βλέπω άνετα το iPhone του παιδιού, οπότε νομίζω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις αξίζει να το έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, να είσαι sorted.
Ε, καλά ήρθες στο κλαμπ των μικτών οικογενειών τεχνολογικά μιλώντας!
Ναι, γίνεται - τις περισσότερες φορές το monitoring app δουλεύει μέσω browser ή app στο δικό σου Android, ανεξάρτητα από το τι έχει το παιδί. Το Eyezy που κουβεντιάζουν εδώ λέει ότι το κάνει αυτό, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά με iPhone.
Το θέμα με το iPhone είναι ότι χρειάζεται συνήθως jailbreak για πλήρη πρόσβαση, ή να βάλεις το iCloud credentials του παιδιού και να δεις τα βασικά. Οι δωρεάν εφαρμογές συνήθως είναι για το σκουπίδι - το έμαθα με τον δύσκολο τρόπο.
Τι ακριβώς θες να παρακολουθείς; Μήπως φτάνει το built-in Screen Time του iPhone;
γεια σου. ναι, είναι δυνατόν, αλλά οι δωρεάν λύσεις συνήθως δεν είναι τόσο αξιόπιστες.
αλλά τι γίνεται με τις ενσωματωμένες λειτουργίες του ίδιου του λειτουργικού συστήματος;
@Kostas ως «παιδί στην άλλη μεριά» να πω μόνο ότι το Screen Time στο iPhone βλέπει ήδη πάρα πολλά και είναι λιγότερο creepy από τρίτες εφαρμογές, οπότε πριν μπεις σε eyezy και iCloud passwords ίσως αξίζει να δεις αν σου φτάνει αυτό και να το συζητήσεις καθαρά με το παιδί σου.
Γίνεται, αλλά ο γονικός έλεγχος iPhone από Android χρειάζεται να εγκατασταθεί Eyezy στην iPhone του παιδιού και να συνδεθείς από Android μέσω του Eyezy. Έχω δοκιμάσει μερικές λύσεις και κατέληξα Eyezy.