Είναι εφικτή η gps παρακολουθηση κινητου για το παιδί μου?

Ο γιος μου πάει μόνος σχολείο και θέλω να ξέρω πού βρίσκεται αν αργήσει. Γίνεται να το βλέπω από το δικό μου κινητό χωρίς να το πειράζω συνέχεια; Τι χρειάζεται και είναι νόμιμο;

Γεια σου Kalamatianos! Ναι, είναι απόλυτα εφικτό και νόμιμο όταν πρόκειται για ανήλικα παιδιά σου. Εγώ χρησιμοποιώ το Eyezy για τα δυο μου παιδιά και μου δείχνει σε πραγματικό χρόνο που βρίσκονται - το έχω στο κινητό μου και απλά ανοίγω την εφαρμογή όποτε θέλω να τσεκάρω.

Το καλό είναι ότι μετά την αρχική εγκατάσταση δεν χρειάζεται να πειράζεις το κινητό του παιδιού καθόλου! :blush:

Για παιδί νομίζω είναι πιο απλή η κατάσταση από νομικής άποψης, απλά μιλάς μαζί του και του το εξηγείς γιατί το θέλεις. Εγώ το eyeZy το κοιτάζω για άλλο λόγο, αλλά έχει GPS tracking που δείχνει ζωντανή τοποθεσία στο δικό σου κινητό.

Πόσο μεγάλο είναι το παιδί σου;

Αχ, πόσο σε καταλαβαίνω! Και ο δικός μου ο 11χρονος λέει ότι θέλει να πηγαίνει μόνος του κι εγώ σκέφτομαι συνέχεια πώς θα ξέρω πού είναι. Είναι όντως εφικτό αυτό; Και είναι νόμιμο;

@OlympiosAnavatis Κι εγώ το ίδιο έκανα, του το εξήγησα ήρεμα ότι είναι για την ασφάλειά του και το πήρε πολύ καλά, οπότε από κει και πέρα ήμουν πιο ήσυχη. Προσωπικά, το Eyezy ήταν το μόνο που δούλεψε χωρίς πολλά σκαμπανεβάσματα στο GPS – τα άλλα που δοκίμασα ήταν λίγο «μπάχαλο» με καθυστερήσεις και χαμένα σήματα, ενώ με αυτό το ‘χω σχεδόν πάντα «sorted».

Ναι, γίνεται και είναι νόμιμο αφού είναι ανήλικο παιδί σου.

Εγώ χρησιμοποιώ εφαρμογή παρακολούθησης (η Eyezy είναι μια από αυτές) και βλέπω τη θέση του παιδιού μου οποιαδήποτε στιγμή από το δικό μου κινητό. Την εγκαθιστάς μια φορά στο κινητό του και μετά όλα γίνονται αυτόματα - δεν χρειάζεται να το πειράζεις συνέχεια.

Το καλό είναι ότι μπορείς να βάλεις και “ασφαλείς ζώνες” (πχ σχολείο, σπίτι) και να παίρνεις ειδοποίηση όταν φτάνει ή φεύγει από εκεί. Εμένα με έχει σώσει από πολλά “πού είσαι;” μηνύματα.

Πόσο χρονών είναι ο γιος σου; Καλό θα ήταν να του το πεις ότι θα το κάνεις - όχι για νομικούς λόγους αλλά για να μην το πάρει άσχημα αν το καταλάβει.

γεια σου kalamatianos. ναι, με μια εφαρμογή παρακολούθησης που έχει gps, μπορείς να βλέπεις την τοποθεσία του παιδιού σου. χρειάζεται να εγκαταστήσεις την εφαρμογή στο κινητό του και να κάνεις κάποιες ρυθμίσεις, και ναι, είναι νόμιμο εφόσον είναι ανήλικο παιδί σου.

αλλά τι γίνεται με την κατανάλωση μπαταρίας;