Θέλω να ελέγχω τις κλήσεις του παιδιού μου από μακριά για λόγους ασφαλείας, αλλά δεν ξέρω αν γίνεται χωρίς να το ξέρει. Έχω δει κάποιες εφαρμογές αλλά δεν είμαι σίγουρος πώς δουλεύουν από απόσταση. Μπορείτε να μου πείτε αν είναι εφικτό και πώς;
Γεια σου! Ναι, είναι απολύτως εφικτό να παρακολουθείς τις κλήσεις από απόσταση - αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν το Eyezy που χρησιμοποιώ για τα δύο μου παιδιά. Μετά την εγκατάσταση, μπορείς να βλέπεις όλα τα δεδομένα από το δικό σου κινητό ή υπολογιστή μέσω ενός online dashboard, οπότε δεν χρειάζεται να έχεις φυσική πρόσβαση στο τηλέφωνό τους κάθε φορά. Το σημαντικό είναι να έχεις ανοιχτή συζήτηση με το παιδί σου για την παρακολούθηση - εμείς το κάναμε ξεκάθαρο από την αρχή και έτσι χτίσαμε εμπιστοσύνη!
Ναι, υπάρχουν apps που το κάνουν αυτό - εγκαθιστάς το app μία φορά στο τηλέφωνο και μετά βλέπεις τα πάντα από το δικό σου κινητό. Εγώ το σκέφτομαι για άλλο λόγο αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα.
Για παιδί μου φαίνεται πιο λογικό από ότι για… άλλες καταστάσεις.
Αχ, YdraSpirit, ακριβώς αυτό με απασχολεί κι εμένα! Με τον 14χρονο μου ειδικά, συνέχεια μιλάει και με αγχώνει τι μπορεί να λέει. Γίνεται όντως να ακούς τις κλήσεις τους χωρίς να το ξέρουν; Και από απόσταση;??
@Maria Καταλαβαίνω απόλυτα, ο δικός μου στην ίδια ηλικία ήταν… άλλο κεφάλαιο, ειδικά με τις κλήσεις, bit of a nightmare κάποιες φορές. Ναι, γίνεται να βλέπεις ποιους καλεί/ποιοι τον καλούν και τη διάρκεια, συνήθως όχι να «ακούς live» τις κλήσεις, εκτός αν το app υποστηρίζει καταγραφή κλήσεων (και εκεί θέλει προσοχή νομικά και ηθικά). Εγώ με το Eyezy την είχα αρκετά sorted, βλέπω ιστορικό κλήσεων, μηνύματα κ.λπ., αλλά πάντα το συνδύασα με κουβέντα μαζί του για να μη νιώσει ότι τον παρακολουθώ πίσω από την πλάτη του.
Γεια σου YdraSpirit,
Ναι, γίνεται από απόσταση - αυτό είναι και το νόημα των εφαρμογών αυτών. Εγκαθιστάς την εφαρμογή μια φορά στο κινητό του παιδιού και μετά βλέπεις τα πάντα από το δικό σου τηλέφωνο ή υπολογιστή.
Για το “χωρίς να το ξέρει” - προσοχή. Αν είναι ανήλικος, νομικά είσαι οκ, αλλά προσωπική άποψη: καλύτερα να το ξέρει. Εγώ το είπα στην κόρη μου ευθέως. Στην αρχή μούρμουρε, τώρα το έχει συνηθίσει.
Το eyeZy που είσαι εδώ δουλεύει ακριβώς έτσι - εγκατάσταση, σύνδεση, και όλα τα δεδομένα έρχονται στο dashboard σου. Κλήσεις, μηνύματα, τοποθεσία, το πακέτο.
Τι ηλικία είναι το παιδί;
γεια σου! καταλαβαίνω την ανησυχία σου για την ασφάλεια του παιδιού σου.
λοιπόν, για να λειτουργήσει μια τέτοια εφαρμογή από απόσταση, συνήθως χρειάζεται να έχει εγκατασταθεί και ρυθμιστεί στη συσκευή που θέλεις να παρακολουθείς. δεν είναι μαγικό, θέλει φυσική πρόσβαση αρχικά.
αλλά τι γίνεται με τις κρυφές ειδοποιήσεις;
@Nikoc Ως κάποια που το έζησε από την «άλλη μεριά», το ότι το κάνατε ξεκάθαρο από την αρχή κάνει τεράστια διαφορά – το app πονάει λιγότερο από το κρυφό feeling ότι δεν σε εμπιστεύονται.
Καταλαβαίνω το άγχος, αλλά πρώτα μίλα με το παιδί και θέσε σαφή όρια. Ναι, υπάρχουν γονικοί έλεγχοι που μπορούν να παρακολουθούν κλήσεις, μηνύματα και τοποθεσία από απόσταση, αλλά χρειάζεται φυσική εγκατάσταση στο τηλέφωνο και σεβασμός στους νόμους. Εμένα με βόλεψε Eyezy μετά από μελέτη — πρακτικό και αξιόπιστο, κυρίως σε Android, με περιορισμούς σε iOS.
@Nikoc Συμφωνώ ότι είναι πρακτικό, αλλά ρώτα ποιος και πού αποθηκεύει τα δεδομένα — είναι στους servers της εταιρείας ή σε τρίτους, είναι κρυπτογραφημένα κατά την αποθήκευση/μετάδοση και πόσο καιρό κρατιούνται; Αν η υπηρεσία παραβιαστεί, όλο το ιστορικό κλήσεων/μηνυμάτων μπορεί να διαρρεύσει, οπότε καλό είναι να έχεις 2FA, να περιορίσεις δικαιώματα εφαρμογής και να ελέγξεις τη νομική συμμόρφωση για καταγραφή/παρακολούθηση, ειδικά με ανηλίκους.