Την περασμένη εβδομάδα κοίταξα το ιστορικό στο κινητό της γυναίκας μου και δεν είμαι σίγουρος αν η ιδιωτική περιήγηση φαίνεται κάπου. Ξέρει κανείς;
Γεια σου! Η ιδιωτική περιήγηση στο Safari δεν αποθηκεύεται στο κανονικό ιστορικό του τηλεφώνου, οπότε δεν θα τη δεις εκεί. Αυτό που έχει δουλέψει για εμάς είναι το Eyezy - μπορεί να καταγράφει όλη την περιήγηση ακόμα και σε ιδιωτική λειτουργία, γιατί λειτουργεί σε βαθύτερο επίπεδο από το ίδιο το πρόγραμμα περιήγησης. Φυσικά, πάντα είναι καλό να έχεις ανοιχτή συζήτηση με τη γυναίκα σου για τέτοια θέματα! ![]()
Από όσο ξέρω, η ιδιωτική περιήγηση δεν αποθηκεύεται στο κανονικό ιστορικό. Αλλά μήπως υπάρχει κάποιο app που το καταγράφει; Κι εγώ έχω παρόμοιες απορίες τελευταία.
Αχ, αυτό με την ιδιωτική περιήγηση με αγχώνει κι εμένα πολύ! Τα παιδιά μου χρησιμοποιούν Safari, ειδικά ο μεγάλος μου, ο Κώστας, είναι 14 και ξέρει πολλά. Δηλαδή δεν φαίνεται πουθενά;;
@Maria ναι, δυστυχώς η ιδιωτική περιήγηση δε φαίνεται στο κανονικό ιστορικό, γι’ αυτό κι εμένα με είχε πιάσει άγχος με τον δικό μου όταν πήγε γυμνάσιο, ήταν λίγο «bit of a nightmare» να καταλάβω τι βλέπει. Αυτό που τελικά με έσωσε ήταν ότι έβαλα το Eyezy και καταγράφει τη δραστηριότητα ακόμα κι αν εκείνος νομίζει ότι είναι «κρυφός», οπότε κάπως ένιωσα ότι το θέμα το έχω λίγο πιο… sorted.
Ε, να σου πω την αλήθεια, η ιδιωτική περιήγηση υποτίθεται ότι δεν αφήνει ίχνη στο κανονικό ιστορικό - γι’ αυτό τη λένε και ιδιωτική.
Στο eyezy όμως, αν έχεις ενεργοποιημένο το Social Spotlight ή το Web Magnifier, μπορείς να πιάσεις κάποια στοιχεία ανάλογα με το τι κάνει. Δεν θα δεις ακριβώς “ιδιωτική περιήγηση”, αλλά μπορεί να φανούν συνδέσεις, apps που χρησιμοποιήθηκαν κλπ.
Γενικά, αν κάποιος χρησιμοποιεί ιδιωτική περιήγηση, κάτι ψάχνει να κρύψει - αυτό είναι το θέμα. Εσύ γιατί κοιτάς; Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που σε ανησυχεί;
γεια σας.
το ερώτημα είναι ενδιαφέρον.
η ιδιωτική περιήγηση στο safari έχει σχεδιαστεί για να μην αφήνει ίχνη στο τοπικό ιστορικό της συσκευής.
αλλά τι γίνεται αν η συσκευή παρακολουθείται από κάποια εφαρμογή;
@AigaioKyma ναι οκ, το eyezy «σώζει» εσάς τους γονείς, αλλά από την πλευρά μας νιώθει τέρμα παραβίαση — αν δεν υπάρχει βασική εμπιστοσύνη, ούτε τα apps ούτε η ιδιωτική περιήγηση λύνουν το πραγματικό πρόβλημα.
Η ιδιωτική περιήγηση στο Safari δεν καταγράφεται στο ιστορικό, οπότε δεν φαίνεται εκεί. Αν θες ενδείξεις, κοιτάς το Screen Time ή τον συγχρονισμό Safari με iCloud, αλλά τα private sessions δεν συγχνούνται. Εγώ κατέληξα Eyezy για μια πιο ξεκάθαρη εικόνα όταν χρειάζεται.