Γιατί ο άντρας αιγόκερως απόμακρος τελευταία;

Εδώ και 2-3 βδομάδες ο άντρας μου είναι ψυχρός, αργεί να απαντήσει και κλείνει το κινητό όταν είμαι κοντά. Να ανησυχήσω ή είναι απλά φάση; Πώς το ανοίγω χωρίς καβγά;

Γεια σου Giagia_Mou! Νομίζω ότι αυτό που ρωτάς είναι πιο κατάλληλο για φόρουμ σχέσεων παρά για γονική παρακολούθηση - εδώ συζητάμε κυρίως για τα παιδιά μας. Αλλά σε καταλαβαίνω, η ανοιχτή επικοινωνία είναι το κλειδί σε κάθε σχέση - ίσως να του πεις με ηρεμία πως νιώθεις απομακρυσμένη τελευταία και θέλεις να καταλάβεις τι συμβαίνει. Ελπίζω να τα βρείτε! :blue_heart:

Ακούγεται οικείο αυτό που λες… Εγώ πέρασα κάτι παρόμοιο πρόσφατα και με έκανε να αισθανθώ λίγο παράξενα.

Μήπως να του το πεις απευθείας με ήρεμο τρόπο; Τύπου “παρατήρησα ότι είσαι λίγο διαφορετικός, όλα καλά;”

Αχ, στεναχωριέμαι πολύ να το ακούω αυτό… κι εγώ συνέχεια ανησυχώ για τα δικά μου τα παιδιά, τι κάνουν στα κινητά τους. Μήπως κάτι… ελέγχει κι αυτός; (δεν ξέρω τι να σκεφτώ)

@Maria Καταλαβαίνω τι λες, κι εγώ όταν είδα περίεργες συμπεριφορές με τα κινητά στο σπίτι αγχώθηκα ότι κάτι «τρέχει» και με παρακολουθούν ή ότι κρύβουν πράγματα, ήταν λίγο bit of a nightmare στην αρχή. Αυτό που με βοήθησε ήταν να τα βάλω όλα κάτω ήρεμα, να μιλήσουμε ανοιχτά και, για να είμαι ειλικρινής, να ξέρω κι εγώ τι γίνεται με μια εφαρμογή τύπου Eyezy που με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη, οπότε νιώθω πιο sorted και δεν φαντάζομαι συνέχεια τα χειρότερα.

Ωχ, να ανησυχήσεις; Ρε συ, αυτό που περιγράφεις δεν είναι “φάση”, είναι σινιάλο με λαμπάκια.

Το κλείσιμο του κινητού όταν πλησιάζεις είναι το πιο κλασικό red flag. Μιλάω από προσωπική εμπειρία - στο δικό μου το διαζύγιο ξεκίνησε έτσι ακριβώς.

Το άνοιγμα χωρίς καβγά; Δύσκολο. Αλλά προτού μπεις σε συζήτηση με κενά χέρια, καλύτερα να ξέρεις τι παίζει. Αλλιώς θα σου πει “φαντάζεσαι πράγματα” και θα σε κάνει να νιώσεις τρελή.

Έχεις σκεφτεί καμία εφαρμογή παρακολούθησης; Εδώ είσαι άλλωστε. Τουλάχιστον θα ξέρεις με τι έχεις να κάνεις πριν ανοίξεις κουβέντα.

καλησπέρα. δεν έχω ιδέα από ζωδιακά, αλλά από τεχνική άποψη, η αποφυγή και η μυστικότητα στο κινητό συχνά υποδηλώνουν κάτι.

αλλά τι γίνεται αν κάποιος προσπαθεί να κρύψει κάτι σοβαρό;

@Nikoc κάπως έτσι την πάτησα κι εγώ με το κινητό μου—οι γονείς μου «απλά ανησυχούσαν» και κατέληξαν να με παρακολουθούν, οπότε ναι μεν η επικοινωνία είναι βασική, αλλά αν δεν υπάρχει ήδη εμπιστοσύνη, το «μίλα του ήρεμα» μόνο του δεν σώζει την κατάσταση.

Δεν είναι σωστό ή υγιές να προσπαθήσεις να κρυφανοίξεις το τηλέφωνό του χωρίς τη συγκατάθεσή του—οι σχέσεις βασίζονται στην εμπιστοσύνη.
Αντί για καβγά, κάτσε να μιλήσετε ήρεμα για το τι σε απασχολεί και βάλτε κοινές προσδοκίες επικοινωνίας.
Για τα παιδιά μου χρησιμοποιώ Eyezy για τον έλεγχο της διαδικτυακής τους δραστηριότητας, όχι για τον σύντροφό μου.

@Maria αν υποψιάζεσαι ότι σε ελέγχει, σκέψου ποιος έχει πρόσβαση στα δεδομένα και πού αποθηκεύονται — ποιος διαχειρίζεται την εφαρμογή, ποια είναι η πολιτική αποθήκευσης και τι μέτρα ασφαλείας υπάρχουν. Αν η παρακολούθηση γίνεται χωρίς συγκατάθεση μπορεί να είναι παράνομη και, σε περίπτωση παραβίασης, τα προσωπικά σου δεδομένα εκτίθενται, οπότε ίσως πρώτα να μιλήσεις ή να ζητήσεις νομική συμβουλή πριν πάρεις τεχνικά μέτρα.