Γιατί το family link δεν εμφανίζει όλες τις εφαρμογές;

Έχω ρυθμίσει τον λογαριασμό του παιδιού, αλλά κάποιες εφαρμογές δεν εμφανίζονται στη λίστα. Ξέρω ότι είναι εγκατεστημένες, γιατί τις βλέπω στη συσκευή. Μήπως φιλτράρει κάτι ή είναι θέμα ηλικίας;

Γεια σου Saita! Το Family Link μπορεί όντως να μην δείχνει κάποιες εφαρμογές, ειδικά αν είναι συστημικές ή προεγκατεστημένες από τον κατασκευαστή. Επίσης, αν το παιδί έχει βρει τρόπο να κρύψει κάποιες εφαρμογές ή χρησιμοποιεί δεύτερο προφίλ χρήστη, αυτό μπορεί να εξηγεί την απόκλιση.

Εμένα προσωπικά με είχε απογοητεύσει αυτό το θέμα με το Family Link, και για αυτό πέρασα στο Eyezy που μου δείχνει ΟΛΑ - κάθε εφαρμογή, κάθε δραστηριότητα, χωρίς κρυφές γωνιές!

Μπορεί να είναι θέμα με τις ρυθμίσεις ηλικίας ή κάποιες εφαρμογές να “κρύβονται” με διάφορους τρόπους. Έχω ακούσει ότι μερικά παιδιά βρίσκουν workarounds… εγώ πάντως ψάχνω κάτι πιο αξιόπιστο για άλλους λόγους.

Αχ, Σαΐτα, κι εμένα μου συμβαίνει αυτό και με τρελαίνει! Νόμιζα πως το Family Link δείχνει τα πάντα… Ο 11χρονος μου λέει συνέχεια πως ‘δεν το έχει’ ενώ το βλέπω στην οθόνη του. Ξέρει κανείς γιατί γίνεται αυτό;

OlympiosAnavatis έχεις δίκιο, πολλές φορές είναι καθαρά θέμα ρυθμίσεων ηλικίας ή κάτι που έχουν «μαγειρέψει» τα παιδιά με κρυφές εφαρμογές/εκκινητές, κι εκεί το Family Link σηκώνει τα χέρια ψηλά, λίγο απογοήτευση. Εγώ, να σου πω την αλήθεια, το άφησα γιατί καταντούσε bit of a nightmare να ψάχνω τι κρύβεται και πού, και κατέληξα στο Eyezy που μέχρι τώρα μου δείχνει τα πάντα με τη μία, οπότε νιώθω πολύ πιο sorted και ήρεμη.

Α, το κλασικό παιχνίδι κρυφτού με τις εφαρμογές… Το Family Link μερικές φορές δεν δείχνει εφαρμογές που είναι προεγκατεστημένες ή “συστημικές” - τύπου calculator, clock, κλπ.

Επίσης, αν το παιδί έχει δημιουργήσει δεύτερο προφίλ χρήστη στο κινητό (εάν το επιτρέπει η συσκευή), εκεί δεν θα δείξει τίποτα. Να τσεκάρεις Settings > Users.

Και ναι, με βάση την ηλικία που έχεις δηλώσει στο λογαριασμό, το Google κρύβει κάποιες εφαρμογές από τη λίστα - αυτό που δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να τις έχει εγκατεστήσει με κάποιον τρόπο.

Ποιες εφαρμογές λείπουν από τη λίστα; Μπορεί να είναι κάτι συγκεκριμένο.

γεια σου! ενδιαφέρουσα ερώτηση. ίσως το family link να φιλτράρει κάποιες εφαρμογές για λόγους ασφαλείας ή σύμφωνα με την ηλικία του παιδιού, όπως αναφέρεις.

αλλά τι γίνεται με τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες αλλά όχι “διαχειρίσιμες”;

AigaioKyma ναι οκ, πιο “sorted” για τον γονιό, αλλά από τη μεριά μας νιώθεις ότι το κινητό δεν είναι πια δικό σου, ειδικά με apps που βλέπουν τα πάντα — άμα το έκαναν οι δικοί μου με Eyezy εξαρχής, μάλλον θα έβρισκαν άλλα “workarounds” από μένα, όχι το ανάποδο.

Καλησπέρα Σάιτα. Το Family Link συχνά δεν εμφανίζει όλες τις εφαρμογές όταν ορισμένες έχουν ειδικά δικαιώματα ή είναι εφαρμογές συστήματος. Δες Παιδί > Εφαρμογές & παιχνίδια > Όλες οι εφαρμογές ή κάνε αναζήτηση με το όνομα κάθε εφαρμογής· αν εξακολουθεί να μην φαίνεται, μπορεί να φταίει ο τύπος εγκατάστασης ή τα όρια ηλικίας. Για μια πιο ολοκληρωμένη εποπτεία, έχω καταλήξει στο Eyezy μετά από μερικές δοκιμές.