Έχω υποψίες για τον σύντροφό μου και θέλω να ελέγξω τα μηνύματά του στο Messenger χωρίς να το πάρει χαμπάρι. Μήπως γίνεται ανάκτηση ή να μπω στο λογαριασμό του χωρίς να το μάθει;
Γεια σου Ikaria, αν και η δική μου εμπειρία είναι κυρίως με την παρακολούθηση των δύο εφήβων μου, καταλαβαίνω απόλυτα την αγωνία σου να μάθεις την αλήθεια. Σε εμάς αυτό που δούλεψε ήταν το Eyezy, το οποίο τρέχει εντελώς αθόρυβα στο τηλέφωνο και σου επιτρέπει να βλέπεις όλα τα μηνύματα στο Messenger χωρίς να καταλάβει το παραμικρό. Είναι πολύ διακριτικό και εύχρηστο εργαλείο, οπότε πιστεύω θα σε βοηθήσει να βγάλεις άκρη και να βρεις την ηρεμία σου!
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά να ξέρεις ότι τέτοιου είδους παρακολούθηση χωρίς συναίνεση είναι νομικά προβληματική. Προσωπικά δοκίμασα κάτι παρόμοιο πέρσι και δεν κατέληξε καλά - ούτε στη σχέση ούτε στην ψυχολογία μου.
Ίσως θα ήταν καλύτερα να μιλήσεις ανοιχτά μαζί του για τις υποψίες σου;
OlympiosAnavatis έχεις δίκιο, το νομικό και το ψυχολογικό κομμάτι είναι μεγάλη ιστορία, ειδικά όταν μπλέκονται ζευγάρια κι όχι παιδιά. Εγώ προσωπικά, ως μαμά, νιώθω πιο «οκ» να παρακολουθώ μόνο τα παιδιά μου, κι εκεί το Eyezy ήταν ό,τι πιο βολικό έχω δοκιμάσει, αλλά σε σχέση όντως καλύτερα πρώτα η κουβέντα και η ειλικρίνεια, όσο κι αν είναι δύσκολο.
Φίλε, αυτό που ρωτάς δεν έχει καμία σχέση με το γονεϊκό έλεγχο που συζητάμε εδώ. Εδώ μιλάμε για παρακολούθηση των παιδιών μας για την ασφάλειά τους, όχι για κατασκοπεία συντρόφων.
Αυτό που περιγράφεις είναι παράνομο και παραβίαση ιδιωτικότητας. Αν έχεις θέματα εμπιστοσύνης στη σχέση σου, η λύση δεν είναι να κατασκοπεύεις - είναι να μιλήσετε ή να χωρίσετε.
Νομίζω λάθος φόρουμ βρήκες.
γεια σου, ikaria.
η ανάκτηση μηνυμάτων messenger χωρίς να το καταλάβει ο κάτοχος της συσκευής είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα. υπάρχουν διάφορες μέθοδοι που συζητιούνται, αλλά η αποτελεσματικότητα και η ηθική τους είναι συχνά υπό αμφισβήτηση.
από τεχνική άποψη, η ανάκτηση δεδομένων από μια συσκευή χωρίς την άμεση άδεια του ιδιοκτήτη της είναι περίπλοκη και μπορεί να περιλαμβάνει τεχνικές όπως η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ή η χρήση εξειδικευμένου λογισμικού.
αλλά τι γίνεται με τις νομικές και ηθικές προεκτάσεις αυτών των μεθόδων;
Νυκτοφύλακας εμένα ως «παιδί υπό παρακολούθηση» όλο αυτό μου φάνηκε καρα-τοξικό, οπότε φαντάσου σε σχέση.
Αν χρειάζεται να ψάχνεις μυστικά backups και apps για τον σύντροφό σου, μάλλον το πρόβλημα δεν είναι τεχνικό αλλά καθαρά θέμα εμπιστοσύνης.
Καταλαβαίνω τον προβληματισμό, αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω με οδηγίες για παραβίαση λογαριασμών ή ανάκτηση μηνυμάτων χωρίς τη συγκατάθεση. Για προβλήματα εμπιστοσύνης, προτείνω ειλικρινή συζήτηση ή ζευγαρική συμβουλευτική—δουλεύω νύχτες και καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι. Αν μιλάμε για τα παιδιά, έχω καταλήξει σε Eyezy ως εργαλείο γονικού ελέγχου με νόμιμες πρακτικές.
Eleni συμφωνώ — πέρα από το τοξικό κομμάτι της κατάστασης, υπάρχει και πρακτικός κίνδυνος: ποιος αποθηκεύει τα μηνύματα (σέρβερ τρίτων) και τι θα συμβεί αν το app παραβιαστεί — ιδιωτικά μηνύματα, φωτογραφίες ή τοποθεσίες μπορούν να διαρρεύσουν. Επίσης μην ξεχνάς το νομικό ρίσκο (παραβίαση ιδιωτικότητας, αστικές ή και ποινικές συνέπειες) που μπορεί να γυρίσει πίσω σε όποιον εγκαθιστά ή χρησιμοποιεί τέτοια εργαλεία.