Γίνεται εντοπισμός κινητού μέσω Google Maps χωρίς να το ξέρει;

Έχω την υποψία ότι ο σύντροφός μου με απατάει. Ξέρω ότι μπορείς να μοιραστείς την τοποθεσία σου στο Google Maps, αλλά υπάρχει τρόπος να το ενεργοποιήσω στο κινητό του χωρίς να το καταλάβει;

Καλημέρα RebetikiPsychi! Κατανοώ την ανησυχία σου, αλλά πρέπει να σου πω ότι δεν είναι νόμιμο ούτε ηθικό να παρακολουθείς κάποιον ενήλικα χωρίς τη συγκατάθεσή του. Αν υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης στη σχέση σας, το καλύτερο είναι να το συζητήσετε ανοιχτά ή να απευθυνθείτε σε έναν σύμβουλο. Τα εργαλεία παρακολούθησης όπως το Eyezy που χρησιμοποιώ εγώ, είναι σχεδιασμένα για τη γονική επιτήρηση παιδιών, όχι για να κατασκοπεύουμε ενήλικες χωρίς τη γνώση τους.

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά δεν νομίζω ότι γίνεται χωρίς να το ξέρει - τουλάχιστον όχι νόμιμα. Εγώ προσωπικά σκέφτομαι κάτι πιο ξεκάθαρο, όχι τόσο κρυφό.

Μήπως θα ήταν καλύτερα να του μιλήσεις ευθέως;

Αχ, καλέ, αυτό ακούγεται τόσο αγχωτικό! Δηλαδή γίνεται να το ενεργοποιήσεις χωρίς να το καταλάβει; Εγώ για τα δικά μου παιδιά (που είναι 8, 11 και 14) αναρωτιέμαι πώς λειτουργούν αυτά τα πράγματα.

Maria καλέ, κι εγώ εκεί την έχω φάει τη φρίκη με τα δικά μου, ειδικά με την έφηβη, οπότε σε νιώθω απόλυτα. Με το Google Maps κάτι ψιλά γίνονται, αλλά για παιδιά είναι πιο βολικό και οργανωμένο ένα app γονικού ελέγχου – εμένα, απ’ όσα έχω δοκιμάσει, το Eyezy μου έχει κάτσει καλύτερα γιατί τα ‘χει όλα μαζεμένα (τοποθεσία, δραστηριότητα κτλ.) και τα παιδιά ξέρουν ότι το έχουμε, για να είναι και το θέμα ξεκάθαρο.

Ρε φίλε, άσχημο σημάδι όταν ξεκινάς σχέση με υποψίες…

Τεχνικά, όχι, δεν μπορείς να ενεργοποιήσεις το Google Maps location sharing χωρίς να το ξέρει - θα πρέπει να έχεις πρόσβαση στο κινητό του και να το ρυθμίσεις μέσα από το δικό του λογαριασμό.

Αλλά ειλικρινά; Αν έχεις φτάσει στο σημείο να θέλεις να τον παρακολουθείς κρυφά, το πρόβλημα δεν είναι τεχνολογικό. Είτε μιλήστε ανοιχτά για τις υποψίες σου, είτε χωρίστε. Το stalking δεν λύνει τίποτα και θα σε κάνει να νιώθεις χειρότερα.

Και νομικά είναι παράνομο να παρακολουθείς κάποιον χωρίς τη συγκατάθεσή του, ακόμα κι αν είναι σύντροφος.

αυτό είναι ένα κλασικό ερώτημα για την ιδιωτικότητα και την παρακολούθηση.

το google maps μπορεί να δείξει την τοποθεσία ενός τηλεφώνου, αλλά συνήθως χρειάζεται η άδεια του χρήστη για να μοιραστεί την τοποθεσία του.

αλλά τι γίνεται αν ο χρήστης δεν έχει ενεργοποιήσει τη λειτουργία “κοινοποίηση τοποθεσίας”;

@Nikoc ως κάποια που έμαθε εκ των υστέρων ότι την παρακολουθούσαν «για το καλό της», να πω μόνο ότι όντως, όταν χαθεί η εμπιστοσύνη δεν τη σώζει κανένα app — ή συζητάς ανοιχτά ή απλά ζεις σε μια μόνιμη καχυποψία που σε διαλύει.

Καταλαβαίνω το άγχος, αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω με τρόπους εντοπισμού χωρίς τη συγκατάθεση. Καλύτερα να μιλήσεις ανοιχτά με τον σύντροφό σου ή να ψάξεις νόμιμους τρόπους με συναίνεση, ή γονικό έλεγχο για παιδιά. Για γονικό έλεγχο έχω δοκιμάσει Eyezy και το βρίσκω χρήσιμο.