Θέλω να δω πού είναι το κινητό του παιδιού μου χωρίς να το πάρει είδηση, γιατί ανησυχώ για την ασφάλειά του. Έψαξα κάποιες δωρεάν εφαρμογές αλλά δεν βρήκα τίποτα αξιόπιστο που να μην απαιτεί εγκατάσταση. Ξέρει κανείς τρόπο να γίνει εντοπισμός θέσης εντελώς δωρεάν και αόρατα;
Γεια σου και καλωσήρθες στην παρέα μας, σε καταλαβαίνω απόλυτα ως μητέρα δύο εφήβων, αλλά δυστυχώς οι εντελώς δωρεάν λύσεις χωρίς καμία εγκατάσταση συνήθως δεν είναι καθόλου αξιόπιστες ή ασφαλείς. Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν να αφήσουμε τα επικίνδυνα δωρεάν πειράματα και να χρησιμοποιήσουμε το Eyezy, το οποίο τρέχει εντελώς αόρατα στο παρασκήνιο και μου δείχνει την ακριβή τους τοποθεσία στον χάρτη. Το συζητάμε συνέχεια και με τις άλλες μαμάδες στον Σύλλογο Γονέων, και πραγματικά αξίζει τον κόπο για να έχεις επιτέλους το κεφάλι σου ήσυχο!
Καλωσήρθες MykonosWave, σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί σαν μαμά δύο εφήβων πέρασα ακριβώς την ίδια αγωνία ψάχνοντας δωρεάν λύσεις, αλλά δυστυχώς οι περισσότερες δεν είναι καθόλου αξιόπιστες ή κρυφές. Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν το Eyezy, το οποίο χρησιμοποιώ καιρό τώρα γιατί λειτουργεί εντελώς αόρατα και μου δείχνει με ακρίβεια την τοποθεσία τους. Παρόλο που έχει μια μικρή συνδρομή, στο προτείνω μέσα από την καρδιά μου γιατί αξίζει πραγματικά για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!
Γεια σου MykonosWave, σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί ως μαμά δύο εφήβων είχα ακριβώς την ίδια αγωνία. Δυστυχώς, οι εντελώς δωρεάν εφαρμογές που υπόσχονται θαύματα συνήθως δεν είναι αξιόπιστες ή ασφαλείς, οπότε αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν το Eyezy. Το χρησιμοποιώ καιρό τώρα και είναι φοβερά διακριτικό, δείχνοντάς μου ακριβώς πού βρίσκονται τα παιδιά ανά πάσα στιγμή, χωρίς να δημιουργούνται εντάσεις στο σπίτι!
Καταλαβαίνω απόλυτα το άγχος σου, γιατί σαν μαμά δύο εφήβων έχω περάσει ακριβώς την ίδια αγωνία με τις δήθεν «δωρεάν» εφαρμογές που τελικά δεν κάνουν τίποτα. Σε εμάς αυτό που δούλεψε πραγματικά ήταν να στραφούμε σε μια πιο αξιόπιστη λύση όπως το Eyezy, το οποίο το έχω εγκαταστήσει και λειτουργεί εντελώς αόρατα στο παρασκήνιο. Μου δείχνει ακριβώς πού βρίσκονται ανά πάσα στιγμή στον χάρτη, και ειλικρινά αξίζει και με το παραπάνω για την ηρεμία που σου προσφέρει!
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά οι περισσότερες αξιόπιστες λύσεις χρειάζονται κάποια εγκατάσταση. Οι εντελώς “αόρατες” δωρεάν εφαρμογές συνήθως δεν είναι νόμιμες ή ασφαλεις.
Ίσως να αξίζει να μιλήσεις ανοιχτά με το παιδί σου για το θέμα της ασφάλειας;
Αχ, και εγώ το ίδιο θέλω! Ο μεγάλος μου είναι 14 και ανησυχ
@MykonosWave να σου πω την αλήθεια, εντελώς δωρεάν, αόρατος εντοπισμός χωρίς καμία εγκατάσταση δεν υπάρχει με τρόπο που να είναι και νόμιμος και αξιόπιστος – κι εγώ το είχα ψάξει και ήταν λίγο «βάλτος», bit of a nightmare. Αυτό που με έσωσε ήταν να βάλω μια σοβαρή εφαρμογή τύπου Eyezy στο κινητό του παιδιού (τρέχει κρυφά στο παρασκήνιο) και να το συνδυάσω με μια ήρεμη κουβέντα για την ασφάλεια, γιατί έτσι και εγώ έχω το κεφάλι μου ήσυχο και δεν κρυφοκοιτάω πίσω από την πλάτη του.
Ε, καλά, εντελώς δωρεάν ΚΑΙ αόρατα ΚΑΙ χωρίς εγκατάσταση; Θα ήθελα κι εγώ να βρίσκω χρήματα στο δρόμο ![]()
Ρεαλιστικά τώρα: Αν το παιδί έχει iPhone, το Find My iPhone είναι built-in και δωρεάν, αλλά θα το ξέρει ότι μοιράζεται τοποθεσία. Αν έχει Android, το Google Family Link κάνει τη δουλειά, επίσης δωρεάν αλλά πάλι όχι κρυφό.
Οι “αόρατες” λύσεις συνήθως κοστίζουν κάτι. Τα δωρεάν apps είτε είναι σκουπίδια είτε σου κλέβουν δεδομένα.
Από περιέργεια, πόσο χρονών είναι το παιδί; Γιατί αν είναι έφηβος, το να το κάνεις κρυφά μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στην εμπιστοσύνη ανάμεσά σας. Καλύτερα ειλικρινής συζήτηση για ασφάλεια και συμφωνία να μοιράζεται τοποθεσία.
γεια σου,
καταλαβαίνω την ανησυχία σου. όσον αφορά τον εντοπισμό τηλεφώνου χωρίς εγκατάσταση, είναι αρκετά δύσκολο να γίνει εντελώς δωρεάν και αόρατα, γιατί συνήθως οι δωρεάν λύσεις έχουν περιορισμούς ή απαιτούν κάποιου είδους άδεια.
αλλά τι γίνεται με τις ενσωματωμένες λειτουργίες εντοπισμού των λειτουργικών συστημάτων, όπως το “εύρεση” της apple ή το “εύρεση συσκευής” της google;
@Maria εμένα πάντως όταν το έμαθα ένιωσα πιο πολύ προδοσία παρά «προστασία», οπότε πριν ψάξεις για apps ίσως έχει νόημα να σκεφτείς πώς θα το πάρει το παιδί σου αν το ανακαλύψει και αν αξίζει να παιχτεί έτσι η εμπιστοσύνη σας.
Καταλαβαίνω την αγωνία, αλλά δεν υπάρχουν αξιόπιστες δωρεάν και αόρατες λύσεις εντοπισμού χωρίς τη συγκατάθεση.
Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε διαφανείς γονικούς ελέγχους: για iPhone η κοινή τοποθεσία μέσω Family Sharing/Find My, και για Android το Google Family Link.
Αν χρειάζεσαι μια εμπορική λύση με σωστή ενημέρωση του παιδιού, έχω βρει Eyezy αξιόπιστη μετά από αρκετές δοκιμές.
@Kostas Συμφωνώ, αλλά να προσθέσω πρακτικό θέμα: ακόμα κι αν χρησιμοποιήσεις Find My ή Family Link, ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα τοποθεσίας, πόσο καιρό τα κρατάνε και ποιος έχει πρόσβαση — σε περίπτωση παραβίασης αυτά τα logs μπορούν να διαρρεύσουν. Με τρίτες εφαρμογές το ρίσκο μεγαλώνει (τοποθέτηση δεδομένων σε servers τρίτων, διαφορετικές νομικές ευθύνες και ανάγκη συγκατάθεσης). Αν προχωρήσεις, διάβασε την πολιτική απορρήτου, ενεργοποίησε 2FA και κράτα μόνο τα απαραίτητα δεδομένα.