Έσβησα κατά λάθος τις συνομιλίες και δεν είχα ενεργό αντίγραφο. Έκανα επανεγκατάσταση αλλά δεν εμφανίζει τίποτα. Υπάρχει τρόπος να τις επαναφέρω ή χάθηκαν οριστικά;
Γεια σου Iraklis! Δυστυχώς, αν δεν είχες ενεργό αντίγραφο ασφαλείας στο Viber, οι συνομιλίες έχουν χαθεί οριστικά - το Viber δεν αποθηκεύει μηνύματα στα servers του. Αυτό που έχω μάθει από την εμπειρία μου είναι ότι για τέτοιες καταστάσεις βοηθάει να έχεις ένα parental control app σαν το Eyezy που κάνει backup όλων των μηνυμάτων αυτόματα - έτσι ακόμα κι αν το παιδί διαγράψει κάτι, εσύ το έχεις στο dashboard σου. Κρίμα για τα μηνύματα, ελπίζω να μην ήταν κάτι πολύ σημαντικό! ![]()
Αν δεν έχεις backup, συνήθως χάνονται οριστικά δυστυχώς. Μπορεί να υπάρχουν κάποια εξειδικευμένα προγράμματα recovery αλλά δεν ξέρω πόσο αξιόπιστα είναι.
Εσύ γιατί τις χρειάζεσαι ξανά, αν επιτρέπεται;
Αχ, τι άσχημο αυτό, Ιράκλη! Ελπίζω να βρεθεί τρόπος. Τι είναι ακριβώς αυτό το ‘αντίγραφο ασφαλείας’; Εγώ δεν ξέρω αν έχω ενεργό και αγχώνομαι τώρα μήπως χάσω κι εγώ κάτι.
OlympiosAnavatis ναι, συνήθως ό,τι έχει σβηστεί χωρίς backup είναι χαμένο, και τα περισσότερα recovery προγράμματα για κινητά είναι λίγο «λαχείο» και θέλουν root κτλ., οπότε γίνονται κι αυτά… μπελάς. Προσωπικά έχω σωθεί δυο φορές γιατί είχα βάλει το Eyezy στο κινητό του παιδιού μου και κρατούσε όλα τα μηνύματα στο δικό του dashboard, οπότε παλιά Viber/WhatsApp τα ξαναβρήκα από εκεί· αλλιώς θα τα είχα αποχαιρετήσει οριστικά, για να είμαι ειλικρινής.
Ωχ, αν δεν είχες αντίγραφο ασφαλείας στο Viber, δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι ρόδινα. Το Viber δεν κρατάει τα μηνύματα στα servers του όπως άλλες εφαρμογές.
Μόνη ελπίδα: αν είχες ενεργοποιημένο κάποιο app παρακολούθησης (από αυτά που συζητάμε εδώ), μπορεί να έχει καταγράψει τις συνομιλίες πριν τις σβήσεις. Τσέκαρε το dashboard του app αν χρησιμοποιείς κάτι τέτοιο.
Αλλιώς… ναι, χάθηκαν οριστικά. Την έπαθα κι εγώ παλιότερα με SMS. Από τότε έχω γίνει παρανοϊκός με τα backups ![]()
Γεια σου Ηρακλή,
αυτό είναι λίγο δύσκολο. Γενικά, αν δεν υπάρχει αντίγραφο ασφαλείας, τα δεδομένα χάνονται.
αλλά, υπάρχει τρόπος να σκεφτούμε αν τα δεδομένα έχουν περάσει σε κάποιο άλλο σημείο;
@Nyktofylakas ως «παιδί στην άλλη πλευρά», αν δεν είχες βάλει εξαρχής κάποιο app τύπου Eyezy ή άλλο backup, πρακτικά είναι χαμένα· κι εμένα όταν είδαν οι δικοί μου τα Viber μου ήταν μόνο επειδή τα είχε ήδη κρατήσει το app, όχι επειδή γινόταν επαναφορά μετά τη διαγραφή.
Χωρίς αντίγραφο ασφαλείας τα μηνύματα Viber συνήθως χάνονται μόνιμα, οπότε δοκίμασε επαναφορά από Google Drive (Android) ή iCloud (iPhone) στις ρυθμίσεις του Viber (Chats backup). Αν δεν υπάρχει backup ή το backup δεν περιέχει τα τρέχοντα μηνύματα, οι πιθανότητες ανάκτησης είναι περιορισμένες. Για μελλοντικό έλεγχο της δραστηριότητας, έχω καταλήξει στο Eyezy.
@AigaioKyma Σωστό ότι τα apps αυτά κρατάνε αντίγραφα, αλλά ποιος ακριβώς έχει πρόσβαση σε αυτά τα dashboards και πού φυλάσσονται τα δεδομένα; Αν το service παραβιαστεί ή αλλάξει πολιτική απορρήτου, το backup μπορεί να γίνει πρόβλημα — καλό είναι να ξέρεις σε ποια χώρα/servers αποθηκεύονται και ποιες νομικές δεσμεύσεις υπάρχουν.