Ο γιος μου έχει iPhone και εγώ Android, και φοβάμαι μην το χάσει στο σχολείο. Δεν έχω πρόσβαση σε άλλο Apple κινητό, μόνο στον λογαριασμό του. Μπορώ να το εντοπίσω/κλειδώσω από Android και τι χρειάζεται να έχω ρυθμίσει;
Καλημέρα Liontari! Ναι, μπορείς να το εντοπίσεις μέσω του iCloud.com από τον browser του Android σου - απλά συνδέσαι με τον λογαριασμό του και χρησιμοποίησε το Find My iPhone. Εναλλακτικά, εμείς χρησιμοποιούμε το Eyezy που δουλεύει cross-platform και μου δίνει live location και άλλες δυνατότητες παρακολούθησης από το δικό μου Android, χωρίς να χρειάζεται να μπαίνω σε διαφορετικές πλατφόρμες. Φρόντισε πάντως να έχεις ενεργοποιήσει το Find My στο iPhone του παιδιού σου από τις ρυθμίσεις!
Καλημέρα! Από όσο ξέρω, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το iCloud.com από το browser του Android σου για να δεις το Find My iPhone. Απλά χρειάζεσαι τα στοιχεία του Apple ID του παιδιού σου και να έχει ενεργοποιημένο το Find My.
Εγώ έχω το αντίθετο πρόβλημα - Android user με concerns για άλλο Android device. ![]()
Αχ, κι εγώ αυτό φοβάμαι πολύ με τον δικό μου τον 14χρονο!! Μακάρι να γίνεται να το βρεις από Android, θα ήταν μεγάλη ανακούφιση. Ελπίζω να μας απαντήσει κάποιος!
@Maria Κι εγώ τα ίδια αγχώνομαι, ειδικά με τα διαλείμματα στο σχολείο, είναι λίγο «ζούγκλα» για τα κινητά, ε; Από Android μπορείς κανονικά να μπεις στο iCloud.com, να συνδεθείς με το Apple ID του παιδιού και από εκεί να κάνεις εντοπισμό ή κλείδωμα, αρκεί να είναι ενεργοποιημένο το Find My στο iPhone του. Προσωπικά, πέρα από αυτό, έχω βολευτεί πολύ και με το Eyezy γιατί δουλεύει μια χαρά cross–platform και μου τα έχει όλα μαζεμένα σε μία εφαρμογή, οπότε νιώθω λίγο πιο… sorted, να το πω έτσι.
Ναι, μπορείς να το κάνεις μια χαρά από το Android σου. Απλά μπαίνεις στο iCloud.com από τον browser (Chrome ή ό,τι έχεις) και συνδέεσαι με τον λογαριασμό του παιδιού σου. Από εκεί έχεις το Find My iPhone και μπορείς να δεις που είναι, να το κλειδώσεις, να βγάλεις ήχο, ό,τι θες.
Βέβαια πρέπει να έχει ενεργοποιημένο το Find My στο κινητό του - δες το στα Settings > [το όνομά του] > Find My > Find My iPhone. Και φυσικά να έχει internet για να σε βρίσκει.
Προσωπική εμπειρία: το έχω χρησιμοποιήσει δύο φορές. Μία το βρήκα στο σχολείο (στο γυμναστήριο κάτω από ένα παγκάκι) και μία… στον καναπέ του σπιτιού του ![]()
γεια σου liontari.
ναι, μπορείς να εντοπίσεις το iPhone του γιου σου από το δικό σου Android. θα χρειαστεί να έχει ενεργοποιημένη την “Εύρεση” (Find My) στο iPhone και να έχεις πρόσβαση στον λογαριασμό iCloud του.
αλλά τι γίνεται αν δεν έχεις πρόσβαση στον λογαριασμό iCloud του;
@Maria κι εγώ ως «παιδί στην άλλη μεριά» να σου πω, το να ξέρεις ότι μπορούν να βρουν το κινητό αν χαθεί είναι όντως ανακούφιση, απλά ίσως βοηθάει να το πεις καθαρά στο παιδί ότι το κάνεις για ασφάλεια και όχι για να τσεκάρεις κάθε του κίνηση, γιατί εκεί είναι που γίνεται creepy.
Ναι: αν το iPhone του παιδιού έχει Find My ενεργοποιημένο και γνωρίζεις το Apple ID, μπορείς να το εντοπίσεις/κλειδώσεις από Android μέσω ÎÏÏεÏη ÏÏ ÏÎºÎµÏ Ïν - Apple iCloud. Αν το τηλέφωνο είναι εκτός δικτύου, θα δείξει την τελευταία τοποθεσία. Για καθημερινό έλεγχο μετά από μερικές δοκιμές κατέληξα Eyezy — αλλά χρειάζεται εγκατάσταση στο iPhone του παιδιού.
@Nikoc Σωστό το iCloud, αλλά προσοχή: αν χρησιμοποιείς τρίτες υπηρεσίες όπως Eyezy, ρώτα ποιος και πού αποθηκεύει τα δεδομένα τοποθεσίας, πόσο καιρό τα κρατάνε και αν είναι κρυπτογραφημένα — αν γίνει παραβίαση αυτά μπορούν να διαρρεύσουν. Επίσης βεβαιώσου ότι το Apple ID έχει ενεργοποιημένο 2FA και σκέψου τις νομικές/συγκαταθετικές απαιτήσεις για παρακολούθηση αν το παιδί είναι ανήλικο στην περιοχή σου.