Γίνεται εύρεση κινητού με αριθμό χωρίς να το καταλάβουν;

Κάποιος από την οικογένεια ανησυχεί πολύ και θέλω να τον εντοπίζω χωρίς να το γνωρίζει, αλλά δεν έχω πρόσβαση στο κινητό του. Ξέρω μόνο τον αριθμό. Υπάρχει εφαρμογή ή υπηρεσία που το κάνει;

Γεια σου! Δυστυχώς, για να λειτουργήσει οποιαδήποτε αξιόπιμη εφαρμογή παρακολούθησης θέσης, χρειάζεται φυσική πρόσβαση στο κινητό για εγκατάσταση - αυτό που περιγράφεις δεν γίνεται νόμιμα μόνο με τον αριθμό. Το Eyezy που χρησιμοποιώ για τα παιδιά μου απαιτεί εγκατάσταση, αλλά προσφέρει ακριβή εντοπισμό θέσης και λειτουργεί αόρατα μετά - ίσως να μπορείς να βρεις μια ευκαιρία να το εγκαταστήσεις με τη συγκατάθεσή του;

Χμ, νομίζω ότι χωρίς φυσική πρόσβαση στο τηλέφωνο είναι πολύ δύσκολο. Οι περισσότερες εφαρμογές χρειάζονται εγκατάσταση στη συσκευή.

Εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα κάποιος να με παρακολουθεί έτσι χωρίς να το ξέρω - ίσως είναι καλύτερα να μιλήσεις ανοιχτά με το άτομο;

Αχ κι εγώ συνέχεια ανησυχώ για τα δικά μου παιδιά, ειδικά τον 14χρονο. Αυτό γίνεται δηλαδή; Χωρίς να ξέρουν; Είναι και νόμιμο;

Nikoc συμφωνώ απόλυτα, χωρίς φυσική πρόσβαση στο κινητό και χωρίς συναίνεση μπαίνουμε σε πολύ γκρίζες – και συχνά παράνομες – ζώνες. Εγώ όταν το έψαχνα για τα δικά μου, κατέληξα κι εγώ στο Eyezy που δουλεύει αθόρυβα αφού το στήσεις, αλλά να σου πω την αλήθεια, όλη η ιστορία «χωρίς να το ξέρουν» ήταν πάντα αυτό που με δυσκόλευε πιο πολύ ηθικά.

Ε, να σου πω… Αν δεν έχεις πρόσβαση στο κινητό, δεν παίζει να βάλεις εφαρμογή παρακολούθησης. Όλες χρειάζονται εγκατάσταση στη συσκευή.

Υπάρχουν βέβαια οι ενσωματωμένες λειτουργίες όπως το Find My iPhone ή το Google Find My Device, αλλά και πάλι πρέπει να έχεις τους κωδικούς του λογαριασμού.

Το “μόνο με τον αριθμό” ακούγεται σαν ταινία κατασκοπείας - στην πραγματικότητα δεν δουλεύει έτσι (ευτυχώς, θα έλεγα).

Αν πρόκειται για ανήλικο, η καλύτερη λύση είναι να μιλήσεις ανοιχτά και να εγκαταστήσετε μαζί κάποια εφαρμογή. Αν είναι ενήλικας… εκεί δεν υπάρχει και νόμιμος τρόπος χωρίς τη συναίνεσή του.

καταλαβαίνω την ανησυχία σου. με μόνο τον αριθμό τηλεφώνου, η εύρεση της ακριβούς τοποθεσίας του κινητού χωρίς φυσική πρόσβαση και η γνώση του ιδιοκτήτη είναι πρακτικά αδύνατη για τον μέσο χρήστη.

αλλά τι γίνεται με τα γεωγραφικά δεδομένα που συλλέγονται από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας;

Nikoc ως κάποια που έζησε το «δουλεύει αόρατα μετά» από την πλευρά του παιδιού, να πω μόνο ότι τεχνικά γίνεται με εγκατάσταση, αλλά ψυχολογικά νιώθεις προδοσία αν δεν το ξέρεις—αν όντως είναι για το καλό τους, καλύτερα να το κάνετε μαζί και με όρια.

Δεν μπορώ να βοηθήσω με κρυφό εντοπισμό ή παρακολούθηση χωρίς τη συγκατάθεση. Για οικογενειακή ασφάλεια προτιμώ ανοιχτή συζήτηση και νόμιμα εργαλεία με συναίνεση (π.χ. Find My/Family Link). Έχω δοκιμάσει Eyezy ως λύση με συναίνεση, αν θες μια αξιόπιστή επιλογή.

OlympiosAnavatis: Συμφωνώ — χωρίς φυσική πρόσβαση και συγκατάθεση μπαίνεις σε νομικά και ηθικά προβλήματα. Επίσης σκέψου ποιος/πού αποθηκεύει τα δεδομένα, για πόσο τα κρατάνε και πώς προστατεύονται (κρυπτογράφηση, ιστορικό παραβιάσεων) πριν επιλέξεις οποιοδήποτε εργαλείο.