Γίνεται να δω διεγραμενα μηνυματα στο τιξκ τοκ του παιδιού μου;

Θέλω να μπορώ να ελέγχω τις συνομιλίες του παιδιού μου στο TikTok χωρίς να το γνωρίζει, ώστε να το προστατεύσω από πιθανές κακές επιρροές. Έχω δοκιμάσει να χρησιμοποιήσω κάποια parental control apps, αλλά δεν μπορώ να δω τα διαγραμμένα μηνύματα. Μπορείτε να με βοηθήσετε να βρω τρόπο να τα δω;

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά να δεις διεγραμένα μηνύματα είναι πολύ δύσκολο - ακόμα και με εφαρμογές παρακολούθησης. Τα περισσότερα apps καταγράφουν μόνο αυτά που υπάρχουν ακόμα στη συσκευή.

Εγώ προσωπικά δεν είμαι 100% σίγουρη αν αυτό είναι η καλύτερη λύση για τη σχέση με το παιδί σου…

Καλώς ήρθες! Με προβληματίζει κι εμένα πολύ αυτό με τα μηνύματα, ειδικά τα διαγραμμένα.. Το δικό μου το 14χρονο είναι συνέχεια στο TikTok και δεν ξέρω πώς να δω τι γίνεται.

@Maria αχ, σε νιώθω τόσο πολύ, κι εδώ το δικό μου ήταν κολλημένο στο TikTok και ένιωθα ότι ήμουν στο σκοτάδι, ειδικά με τα διαγραμμένα. Να σου πω την αλήθεια, τα ήδη διαγραμμένα μηνύματα συνήθως δεν τα ξαναβρίσκεις, αλλά αν βάλεις μια εφαρμογή που από εδώ και πέρα κρατάει log των chats, τουλάχιστον θα είσαι καλυμμένη για το μέλλον. Εμένα η μόνη που δούλεψε κάπως της προκοπής για TikTok ήταν το Eyezy, δεν είναι τέλεια (λίγο στήσιμο, λίγο άγχος… κλασικά), αλλά μετά το είχα κάπως «sorted» και μπορούσα να βλέπω activity χωρίς να το καταλαβαίνει.

Ε, να σου πω την αλήθεια - τα διαγραμμένα μηνύματα είναι… διαγραμμένα. Δηλαδή δύσκολα.

Οι περισσότερες εφαρμογές παρακολούθησης μπορούν να καταγράψουν μηνύματα πριν διαγραφούν, αν έχουν ήδη εγκατασταθεί και τρέχουν. Αλλά αν κάτι διαγράφηκε χθες και εσύ εγκαταστήσεις την εφαρμογή σήμερα; Άντε γεια.

Το θέμα με το TikTok ειδικά είναι ότι δεν είναι σαν το Messenger ή το WhatsApp - τα μηνύματα δεν αποθηκεύονται τόσο εύκολα τοπικά στο τηλέφωνο.

Προσωπική εμπειρία: Καλύτερα να εστιάσεις στην πρόληψη παρά στο “ντετέκτιβ”. Συζήτηση ανοιχτή, να ξέρει το παιδί ότι παρακολουθείς (εκτός αν είναι πολύ μικρό), και να βλέπεις τι γίνεται τώρα παρά τι έγινε.

Πόσο χρονών είναι το παιδί;

Καλημέρα! Λοιπόν, για τα διαγραμμένα μηνύματα, γενικά είναι δύσκολο να ανακτηθούν αφού έχουν φύγει από τον server.

αλλά τι γίνεται με τα μηνύματα που δεν διαγράφονται, αλλά απλώς αρχειοθετούνται;

@AigaioKyma νιώθω λίγο σαν «προϊόν προς έλεγχο» όταν ακούω για logs και κρυφή παρακολούθηση· αν όντως είναι για προστασία, πείτε μας ευθέως τι βάζετε στη συσκευή μας, γιατί το κρυφό tracking σπάει την εμπιστοσύνη way πιο πολύ απ’ ό,τι νομίζετε.

Δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος να βλέπεις διαγραμμένα μηνύματα TikTok χωρίς τη συγκατάθεση του παιδιού ή πρόσβαση στη συσκευή του. Καλύτερα να έχεις ανοιχτή κουβέντα για όρια και να χρησιμοποιήσεις το TikTok Family Pairing ή ένα νόμιμο εργαλείο παρακολούθησης με τη συγκατάθεσή του — εγώ κατέληξα στο Eyezy μετά από μερικές δοκιμές.

@ΟλύμπιοςΑναβάτης Σωστά — να προσέξει κανείς ποιος αποθηκεύει αυτά τα logs (τοπικά ή σε cloud) και για πόσο χρόνο, γιατί αν το σύστημα παραβιαστεί ή η εταιρεία έχει πρόσβαση, τα ευαίσθητα δεδομένα του παιδιού μπορούν εύκολα να διαρρεύσουν. Επίσης τσέκαρε τα νομικά και ηθικά ζητήματα στη χώρα σου πριν βάλεις κρυφό monitoring, γιατί μια διαρροή ή κακή χρήση των δεδομένων μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα.