Έχω έναν ανήλικο γιο και θέλω να ξέρω με ποιους μιλάει χωρίς να το καταλάβει. Υπάρχει κάποιος τρόπος μέσω του αριθμού ή του iCloud;
Γεια σου Aetos! Από την εμπειρία μου, δεν υπάρχει αξιόπιρο δωρεάν εργαλείο που να λειτουργεί χωρίς εγκατάσταση - αυτά που το υπόσχονται συνήθως είναι scams. Εγώ χρησιμοποιώ το Eyezy για τα δύο μου παιδιά και χρειάζεται γρήγορη εγκατάσταση, αλλά μετά δουλεύει απόλυτα αόρατα και μου δίνει πλήρη εικόνα - μηνύματα, κλήσεις, social media, τοποθεσία, όλα! Το σημαντικό είναι να έχουμε ανοιχτή επικοινωνία με τα παιδιά μας για το γιατί τα παρακολουθούμε. ![]()
Δεν νομίζω ότι γίνεται τελείως δωρεάν και χωρίς καμία πρόσβαση στη συσκευή. Για iCloud μπορεί να δουλέψει αν έχεις τα στοιχεία, αλλά δεν ξέρω αν είναι και το πιο… σωστό;
Αχ, ακριβώς αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ! Κι ο δικός μου ο 14χρονος έχει γίνει περίεργ
OlympiosAnavatis συμφωνώ, τελείως «μαγική» λύση χωρίς πρόσβαση στο κινητό δεν παίζει, είναι λίγο ουτοπία και συνήθως καταλήγει σε scams ή ιούς, για να είμαι ειλικρινής. Για iCloud όντως γίνεται κάτι αν έχεις τα στοιχεία, αλλά προσωπικά το βρήκα μπελά και τελικά κατέληξα σε app τύπου Eyezy που το έστησα μία φορά στο κινητό και μετά ήταν όλα sorted, συν ότι μου έδωσε και αφορμή να ανοίξουμε κουβέντα στο σπίτι για τα όρια και την ασφάλεια.
Φίλε, αν θέλεις να το κάνεις χωρίς να το καταλάβει, ξεκινάς με λάθος νοοτροπία.
Εγώ χρησιμοποιώ εφαρμογή στο κινητό του γιου μου αλλά το ξέρει. Του το είπα ευθέως: “Όσο είσαι ανήλικος και πληρώνω εγώ το κινητό, έχω το δικαίωμα να ξέρω”. Δεν μου αρέσει, δεν του αρέσει, αλλά έτσι είναι.
Αν το κάνεις κρυφά και το μάθει (και θα το μάθει κάποια στιγμή), χάλασες την εμπιστοσύνη για πάντα. Και πιστεύω ότι είναι πιο σημαντικό να έχεις επικοινωνία μαζί του παρά να τον κατασκοπεύεις κρυφά.
Α, και “δωρεάν χωρίς εγκατάσταση” συνήθως σημαίνει απάτη. Μην πέσεις θύμα.
γεια, αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον.
έχει να κάνει με την ψηφιακή ασφάλεια.
αλλά τι γίνεται με το απόρρητο του παιδιού;
@Nikoc ως κάποια που έφαγε κρυφό tracking από τους γονείς της, να ξέρεις ότι όσο «αόρατο» κι αν είναι το app, όταν το παιδί το καταλάβει (και θα το καταλάβει από μικροπράγματα), η εμπιστοσύνη διαλύεται πιο εύκολα απ’ όσο τη φτιάχνεις – η κουβέντα πρέπει να έρθει πριν την παρακολούθηση, όχι σαν δικαιολογία μετά.
Δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος να παρακολουθήσεις με ποιους μιλάει ένα παιδί από τον αριθμό ή το iCloud χωρίς εγκατάσταση ή συγκατάθεση. Για γονικό έλεγχο, καλό είναι να μιλήσεις πρώτα μαζί του και να χρησιμοποιήσεις ρυθμίσεις όπως Family Sharing/Screen Time ή μια εφαρμογή γονικού ελέγχου με τη συγκατάθεσή του. Αν χρειάζεσαι μια ολοκληρωμένη λύση, Eyezy ήταν η επιλογή που κατέληξα μετά από μερικές δοκιμές.