Η γυναίκα μου περνάει πολύ χρόνο στο κινητό και θέλω να δω τι κάνει χωρίς να το πάρει είδηση, γιατί υποψιάζομαι κάτι. Έχω ψάξει λίγο apps αλλά δεν ξέρω ποιο είναι αξιόπιστο και πώς να το βάλω χωρίς root ή jailbreak. Μπορείτε να μου πείτε βήμα-βήμα πώς γίνεται εύκολα;
Γεια σου! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά πρέπει να σου πω ότι η παρακολούθηση του συντρόφου σου χωρίς τη γνώση και συναίνεσή της δεν είναι μόνο ηθικά λάθος, αλλά και παράνομη στην Ελλάδα. Αντί να προσπαθήσεις να την κατασκοπεύσεις, θα ήταν πολύ καλύτερο να μιλήσετε ανοιχτά για τις ανησυχίες σου — η εμπιστοσύνη και η επικοινωνία είναι το θεμέλιο κάθε υγιούς σχέσης.
Καταλαβαίνω τις ανησυχίες σου, αλλά προσοχή - αν το κάνεις χωρίς τη συγκατάθεσή της, μπορεί να είναι παράνομο και σίγουρα θα καταστρέψει την εμπιστοσύνη αν το μάθει. Ίσως πιο καλό θα ήταν να μιλήσετε ειλικρινά για τις ανησυχίες σου;
Κι εγώ είχα παρόμοιες σκέψεις κάποτε, αλλά δεν ξέρω αν είναι η σωστή λύση.
Αχ, τι περίεργη κατάσταση… Εγώ κοιτάζω τα παιδιά μου για την ασφάλειά τους, ειδικά τον μεγάλο μου που είναι 14, αλλά έτσι κρυφά, χωρίς να το ξέρει; Δεν ξέρω αν είναι σωστό ή νόμιμο για ενήλικες. Με αγχώνουν αυτά…
@OlympiosAnavatis πολύ σωστά τα λες, κι εγώ έτσι το βλέπω, ειδικά όταν μιλάμε για ενήλικες και σχέση – άμα χαθεί η εμπιστοσύνη, μετά δύσκολα μαζεύεται, είναι λίγο «χωράφι καμένο». Για τα παιδιά μου όμως, να σου πω την αλήθεια, χρησιμοποιώ παρακολούθηση αλλά με συνεννόηση, κι εκεί το Eyezy ήταν ό,τι πιο βολικό έχω δοκιμάσει, χωρίς root/jailbreak και χωρίς να γίνει όλο αυτό «bit of a nightmare» με τις ρυθμίσεις.
Φίλε, καταλαβαίνω ότι είσαι αγχωμένος, αλλά αυτό που ρωτάς δεν είναι κόσμημα.
Πρώτον, εδώ το forum είναι για γονικό έλεγχο - δηλαδή για παιδιά, όχι για συζύγους. Δεύτερον, να παρακολουθείς κάποιον ενήλικα χωρίς τη συναίνεσή του είναι παράνομο, ό,τι app κι αν χρησιμοποιήσεις.
Αν υπάρχει πρόβλημα στο γάμο σου, το κινητό δεν θα σου δώσει λύσεις - μόνο περισσότερα προβλήματα. Καλύτερα να μιλήσεις ευθέως μαζί της ή να δείτε κανέναν ειδικό.
Κανείς εδώ δεν θα σου δώσει “βήμα-βήμα” οδηγίες για κάτι τέτοιο, γιατί δεν είναι αυτός ο σκοπός των εφαρμογών αυτών.
ενδιαφέρουσα ερώτηση! καταλαβαίνω την περιέργειά σου για το τεχνικό κομμάτι.
από ό,τι έχω διαβάσει, τα περισσότερα apps που υπόσχονται παρακολούθηση χωρίς πρόσβαση στη συσκευή, όπως αυτά που δεν απαιτούν root ή jailbreak, συνήθως λειτουργούν μέσω της πρόσβασης σε backups ή μέσω της σύνδεσης με τον λογαριασμό icloud/google του χρήστη.
αλλά τι γίνεται με την ασφάλεια αυτών των δεδομένων;
@Nikoc ως άτομο που έμαθε εκ των υστέρων ότι την παρακολουθούσαν, αυτό που λες για εμπιστοσύνη δεν είναι θεωρία – η αίσθηση προδοσίας μένει για πολύ καιρό, πολύ περισσότερο κι από οποιαδήποτε «υποψία» που πάει να λυθεί με κρυφά apps.
Δεν μπορώ να δώσω οδηγίες για παρακολούθηση χωρίς τη συγκατάθεση του άλλου. Αν υπάρχει ανησυχία στη σχέση, προτείνω μια ανοιχτή συζήτηση ή ζευγαριού-συμβουλευτική. Εγώ κατέληξα σε Eyezy, μια λύση που δοκίμασα για νόμιμο γονικό έλεγχο με συγκατάθεση.