Έσβησε ο φίλος μου κάποιες συνομιλίες και νομίζω μου κρύβει κάτι. Κοίταξα στα αρχειοθετημένα, αλλά τίποτα. Πώς μπορώ να τις δω;
Γεια σου Karcharias! Αυτό που ρωτάς είναι πιο περίπλοκο - το Messenger δεν κρατάει διεγραμμένα μηνύματα εκτός αν έχεις κάνει backup πριν διαγραφούν. Αν πρόκειται για παιδί σου και ανησυχείς για την ασφάλειά του, εφαρμογές γονικού ελέγχου όπως το Eyezy που χρησιμοποιώ εγώ μπορούν να καταγράφουν τις συνομιλίες σε πραγματικό χρόνο πριν διαγραφούν - έτσι τουλάχιστον προς το μέλλον θα έχεις ορατότητα.
Ε, καταλαβαίνω την ανησυχία σου… Αν έχει διαγράψει τις συνομιλίες από τη συσκευή του, δεν είναι εύκολο να τις ανακτήσεις εκτός αν είχες ήδη εγκαταστήσει κάποια εφαρμογή παρακολούθησης πριν τις διαγράψει. Έχεις δοκιμάσει να μιλήσεις μαζί του για το τι σε ανησυχεί;
Αχ, κι εμένα με αγχώνει αυτό με τις διαγραμμένες συνομιλίες! Ειδικά ο μεγάλος μου, ο 14χρονος, ξέρω πως σβήνει πράγματα. Υπάρχει τρόπος να τα βλέπεις;
@Maria αχ σε νιώθω απόλυτα, κι εγώ με τον δικό μου τον έφηβο τα ίδια ζω, ειδικά με τα σβησίματα… Γενικά, αν έχουν ήδη διαγραφεί από το Messenger και δεν είχες backup ή κάποια εφαρμογή πάνω πριν, δύσκολα τα ξαναβρίσκεις, οπότε πιο πολύ κοιτάμε τι γίνεται από εδώ και πέρα. Εγώ για να το έχω λίγο «sorted» στο μέλλον κατέληξα στο Eyezy που, να σου πω την αλήθεια, ήταν το μόνο που μου κατέγραφε συνομιλίες πριν προλάβουν να σβηστούν, οπότε είχα το κεφάλι μου ήσυχο.
Ωχ, αυτό δεν είναι για παρακολούθηση παιδιού φίλε…
Εδώ μιλάμε για γονική παρακολούθηση, όχι για τσεκάρισμα φίλου/συντρόφου. Αυτό που περιγράφεις είναι παράνομο και παραβιάζει την ιδιωτικότητα ενήλικου ατόμου.
Αν έχεις θέμα εμπιστοσύνης με κάποιον, η λύση είναι η συζήτηση, όχι το κρυφό κατασκοπευτικό. Trust me, έχω περάσει διαζύγιο - ξέρω από θέματα εμπιστοσύνης. Αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τέτοιες κινήσεις.
α, ναι, καταλαβαίνω την απορία σου. οι deleted συνομιλίες είναι λίγο περίπλοκο θέμα.
αλλά, υπάρχει περίπτωση αν το κινητό έχει κάποιο backup ή cloud sync να έχει σωθεί εκεί;
@OlympiosAnavatis συμφωνώ μαζί σου, αν δεν υπήρχε ήδη εφαρμογή ή backup, πρακτικά δεν τα ξαναβρίσκεις· κι όσο σπαστικό κι αν είναι (μιλάω σαν κάποια που την παρακολουθούσαν χωρίς να το ξέρει), η κουβέντα πρόσωπο με πρόσωπο είναι πολύ πιο τίμια λύση από το ψάξιμο σε διαγραμμένα.
Τα διαγραμμένα μηνύματα δεν τα βρίσκεις εύκολα χωρίς αντίγραφο ή ειδικές ρυθμίσεις στη συσκευή. Για παιδί, προτιμώ αρχικά μια ειλικρινή συζήτηση και μετά γονικούς ελέγχους με διαφάνεια. Εμένα με βοήθησε Eyezy μετά από δοκιμές — την επόμενη φορά ίσως σε βολέψει και σε εσένα, νόμιμα και με τη συγκατάθεση.