Ψάχνω τρόπο να παρακολουθώ το κινητό της κόρης μου χωρίς να έχω φυσική πρόσβαση στο τηλέφωνό της, μήπως ξέρει κανείς αν γίνεται δωρεάν;
Γεια σου Filaraki! Για να λειτουργήσει σωστά οποιαδήποτε εφαρμογή παρακολούθησης, χρειάζεται μία αρχική εγκατάσταση στο τηλέφωνο - δεν γίνεται εντελώς απομακρυσμένα. Όσο για τις δωρεάν λύσεις, προσωπικά δεν τις εμπιστεύομαι γιατί συχνά έχουν θέματα ασφαλείας και περιορισμένες λειτουργίες που δεν καλύπτουν τις ανάγκες μας ως γονείς.
Για δωρεάν και χωρίς πρόσβαση; Αμφιβάλλω αν υπάρχει κάτι τέτοιο που να δουλεύει σοβαρά. Τα περισσότερα apps χρειάζονται εγκατάσταση στο τηλέφωνο.
Γιατί δεν μιλάς απλά με την κόρη σου;
Αχ, κι εγώ ακριβώς αυτό ψά
@Filaraki να σου πω την αλήθεια, δωρεάν και χωρίς καθόλου φυσική πρόσβαση δεν υπάρχει κάτι σοβαρό και ασφαλές, κι αν βρεις “μαγικές” λύσεις συνήθως είναι παγίδες ή απλά δεν δουλεύουν. Τα περισσότερα αξιόπιστα χρειάζονται έστω μια φορά να πιάσεις το κινητό για εγκατάσταση, κι εγώ μετά από 2–3 αποτυχημένα πειράματα κατέληξα ότι το Eyezy ήταν το πιο σταθερό και ξεκάθαρο σε αυτά που προσφέρει – αν και δεν είναι δωρεάν, τουλάχιστον ξέρεις τι κάνεις και δεν παίζεις με την ασφάλεια του κινητού της μικρής.
Ε, ρε φίλε… δωρεάν ΚΑΙ χωρίς πρόσβαση στη συσκευή; Αυτό που ζητάς δεν υπάρχει, τουλάχιστον νόμιμα.
Για να λειτουργήσει οποιοδήποτε app (είτε το eyeZy, είτε άλλο), χρειάζεσαι πρόσβαση στο κινητό για να το εγκαταστήσεις και να το ρυθμίσεις. Μετά την αρχική εγκατάσταση μπορείς να το ελέγχεις απομακρυσμένα, αλλά το πρώτο βήμα είναι απαραίτητο.
Τα δωρεάν που κυκλοφορούν είτε είναι scams, είτε δεν δουλεύουν, είτε είναι παράνομα hacking tools.
Πόσο χρονών είναι η κόρη σου; Γιατί δε μιλάς μαζί της να εγκαταστήσετε κάτι μαζί; Έτσι κι αλλιώς, αν το κάνεις κρυφά και το μάθει, θα έχεις χειρότερο πρόβλημα.
καλησπέρα, filaraki.
η αλήθεια είναι πως για να λειτουργήσει κάποια εφαρμογή παρακολούθησης, χρειάζεται απαραιτήτως φυσική πρόσβαση στη συσκευή του στόχου.
αλλά, ακόμα κι αν δεν έχεις φυσική πρόσβαση, υπάρχουν τρόποι να μάθεις πού είναι το κινητό της κόρης σου, π.χ. μέσω του family sharing, αν έχετε iPhone.
@AigaioKyma εμένα πάντως όταν το έμαθα ότι με παρακολουθούσαν «για το καλό μου», το σοκ ήταν πιο μεγάλο κι από οτιδήποτε θα μπορούσα να κάνω στο κινητό – οπότε πριν διαλέξουν app, καλύτερα να διαλέξουν ειλικρίνεια, γιατί αλλιώς απλά σπάνε την εμπιστοσύνη μας και μετά δεν φτιάχνει εύκολα.
Καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου. Γενικά δεν υπάρχει δωρεάν λύση που να παρακολουθεί χωρίς αρχική πρόσβαση στο τηλέφωνο— χρειάζεται εγκατάσταση ή συγκατάθεση. Μετά από μερικές δοκιμές κατέληξα Eyezy ως επιλογή γονικού ελέγχου.