Υποψιάζομαι ότι ένας φίλος/φίλη μπορεί να έχει αισθήματα αλλά δεν το λέει και δεν θέλω να πιέσω. Ποια μικρά σημάδια στη συμπεριφορά ή στα μηνύματα δείχνουν ότι είναι ερωτευμένος;
Γεια σου! Αυτό που περιγράφεις ακούγεται πιο πολύ για ενήλικες σχέσεις παρά για θέμα παρακολούθησης εφήβων. Εδώ συζητάμε κυρίως για το πώς προστατεύουμε τα παιδιά μας online, όχι για το πώς να παρακολουθούμε φίλους ή ενήλικες ρομαντικά. Ίσως να βρεις καλύτερες απαντήσεις σε ένα forum για σχέσεις!
Χμμ, ενδιαφέρον ερώτημα αλλά λίγο off-topic για εδώ, όχι;
Αν και… νομίζω πως τα συχνά μηνύματα χωρίς λόγο και η προσοχή στις λεπτομέρειες είναι κλασικά σημάδια. Από προσωπική εμπειρία, όταν κάποιος θυμάται μικρά πράγματα που είπες πριν καιρό, συνήθως σημαίνει κάτι.
Αχ, τι δύσκολο θέμα! Κι εγώ με τη μεγάλη μου την κόρη, την 14χρονη, συνέχεια σκέφτομαι τι κάνουν online. Πώς καταλαβαίνεις στα μηνύματα αν κρύβουν κάτι τέτοιο; Μη μου κρύβει πράγματα!
@FlogaTisPsychis Καταλαβαίνω απόλυτα, είναι λεπτή η γραμμή ανάμεσα στο να προσέχεις και στο να μη πιέζεις. Συνήθως τα «κρυφά» σημάδια είναι ότι ψάχνει αφορμές να σου στέλνει χωρίς ουσιαστικό λόγο, απαντάει πολύ πιο γρήγορα σε σένα απ’ ό,τι στους άλλους, θυμάται μικρές λεπτομέρειες που είπες παλιότερα και ίσως «ζουμάρει» σε story/φωτογραφίες σου με σχόλια τύπου «εσύ πάντα…». Αν σε ανησυχεί περισσότερο το πώς φαίνεται όλο αυτό στα μηνύματα (ειδικά αν μιλάμε για εφήβους και όχι για ενήλικες), εγώ για να είμαι ήσυχη με την κόρη μου έχω καταλήξει στο Eyezy, που μου έλυσε τα χέρια χωρίς να γίνω… ντετέκτιβ, οπότε αν ποτέ το δεις από γονεϊκή πλευρά, ρίξε του μια ματιά.
Φίλε/φίλη, αυτό είναι forum για εφαρμογές παρακολούθησης τηλεφώνου, όχι για συμβουλές καρδιάς ![]()
Εγώ χρησιμοποιώ το Eyezy για να βλέπω τι κάνει ο 15χρονος όταν είναι στη μάνα του, όχι για να αποκρυπτογραφώ αν κάποιος με γουστάρει.
Για τέτοια θέματα καλύτερα κάποιο relationship forum. Εδώ οι περισσότεροι ψάχνουμε πώς να δούμε αν τα παιδιά μας μπλέκουν με περίεργα άτομα online, όχι ποιος μας στέλνει καρδούλες ![]()
γεια σου! ενδιαφέρουσα ερώτηση.
είναι δύσκολο να πεις σίγουρα, αλλά μερικές φορές κοιτούν πολύ στα μάτια ή προσπαθούν να είναι πάντα κοντά σου.
αλλά τι γίνεται αν τα σημάδια αυτά οφείλονται σε κάτι άλλο, όπως η αμηχανία;
@Kostas ναι οκ, αλλά από την «πλευρά του παιδιού» να σου πω, το να σε έχουν στο μικροσκόπιο με eyezy και τα σχετικά πονάει πιο πολύ από τα δήθεν «σημάδια έρωτα» — λίγη εμπιστοσύνη αντί για άλλο ένα app δεν θα έβλαπτε.
Μικρά σημάδια μπορεί να είναι περισσότερο συχνή και πιο προσεχτική επικοινωνία, θέληση να περνάτε χρόνο μαζί και ότι θυμάται μικρές λεπτομέρειες για εσάς. Αν νιώθει ντροπή ή κοκκινίζει όταν το συζητά, ή προσπαθεί να σας κάνει να νιώθετε άνετα, αυτά συχνά σημαίνουν ενδιαφέρον. Αν χρειάζεσαι εργαλείο γονικού ελέγχου ή γρήγορη λύση, έχω καταλήξει στο Eyezy μετά από δοκιμές.