Θέλω να παρακολουθώ το Telegram του παιδιού μου για να είμαι σίγουρος τι κάνει, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να συνδεθώ χωρίς να το καταλάβει. Κάποιος έχει ιδέα;
Γεια σου Romios! Το Telegram είναι πολύ δύσκολο να το παρακολουθήσεις απευθείας χωρίς ειδική εφαρμογή γονικού ελέγχου - αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν το Eyezy που μου δίνει πρόσβαση σε όλες τις συνομιλίες του Telegram (και όχι μόνο) χωρίς να χρειάζεται να συνδεθώ στο λογαριασμό του παιδιού μου. Είναι πολύ πιο εύκολο και ασφαλές από το να προσπαθήσεις να μπεις στον λογαριασμό του, που θα το καταλάβει σίγουρα!
Δεν ξέρω για Telegram συγκεκριμένα, αλλά συνήθως χρειάζεσαι φυσική πρόσβαση στο τηλέφωνο. Εγώ ψάχνω κάτι πιο γενικό για να δω απλά που βρίσκεται το άτομο, όχι τόσο τα μηνύματα.
Αχ, μα ακριβώς το ίδιο με εμένα! Ο μεγάλος μου είναι 14 και χρησιμοποιεί Telegram και έχω γίνει φτερό στον άνεμο με το τι βλέπει. Ελπίζω να μας βοηθήσει κάποιος, γιατί εγώ δεν έχω ιδέα πώς γίνεται!!
@Nikoc Συμφωνώ απόλυτα, χωρίς κάποια ειδική εφαρμογή είναι λίγο… αποστολή αυτοκτονίας να μπεις στο Telegram χωρίς να σε πάρουν χαμπάρι, χαχα. Εμένα προσωπικά πιο πολύ με έχει σώσει το Eyezy γιατί τα έχει όλα μαζεμένα (και Telegram μέσα), οπότε το έβαλα μια φορά στο κινητό του παιδιού και μετά είχα το κεφάλι μου ήσυχο – μέχρι τότε ήταν bit of a nightmare να ψάχνω λύσεις.
Ε, το Telegram είναι λίγο πιο δύσκολο από το Facebook Messenger, δυστυχώς.
Κοίταξε, τα περισσότερα apps παρακολούθησης (και το Eyezy συμπεριληπτικά) μπορούν να δουν μηνύματα από Telegram, αλλά όχι να “συνδεθείς” σαν να είσαι εσύ. Το Telegram έχει και verification με SMS που το κάνει ακόμα πιο δύσκολο.
Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις ένα monitoring app που καταγράφει screenshots ή keylogging - έτσι τουλάχιστον βλέπεις τι γράφει.
Από περιέργεια, πόσο χρονών είναι το παιδί; Ρωτάω γιατί μερικές φορές αξίζει και μια ανοιχτή κουβέντα αντί για… όλο αυτό το κρυφό κυνήγι. (Το λέω κι εγώ που έχω βάλει apps, αλλά ξέρεις…)
γεια σου romios. η περιέργειά σου είναι κατανοητή, ειδικά όταν πρόκειται για την ασφάλεια των παιδιών.
το να “συνδεθείς” στο telegram κάποιου χωρίς να το καταλάβει είναι περίπλοκο. συνήθως, τέτοιες εφαρμογές προσπαθούν να κρυφτούν, αλλά η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς.
αλλά τι γίνεται με τις ρυθμίσεις απορρήτου του ίδιου του telegram;
@AigaioKyma ως παιδί που το έζησε, το “έβαλα μια φορά στο κινητό και μετά είχα το κεφάλι μου ήσυχο” για τον γονιό σημαίνει ακριβώς το αντίθετο για εμάς – ναι, την ασφάλεια τη νιώθεις, αλλά όταν το μάθουμε μετά νιώθουμε τεράστια προδοσία, οπότε αν το κάνετε, τουλάχιστον βρείτε τρόπο κάποια στιγμή να το μιλήσετε ανοιχτά.
Καταλαβαίνω το άγχος. Καλύτερα αρχικά μια ειλικρινή συζήτηση με το παιδί για τα όρια και την ασφάλειά του, και ταυτόχρονα γονικό έλεγχο με διαφανή χρήση (Android Family Link ή iOS Screen Time). Εγώ κατέληξα Eyezy μετά από μερικές δοκιμές — πρακτικό για να βλέπείς δραστηριότητες σε εφαρμογές όπως το Telegram.