Έχω ένα δωδεκάχρονο που περνάει ώρες στο κινητό και θέλω κάτι να ελέγχω τι βλέπει και με ποιον μιλάει. Δοκίμασα μερικές δωρεάν εφαρμογές αλλά δεν ήταν εύχρηστες ή αξιόπιστες. Ποιο πρόγραμμα μου προτείνετε για γονικό έλεγχο, ιδανικά απλό και με ειδοποιήσεις;
Γεια σου DiasMode! Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - στα 12 είναι κρίσιμη ηλικία για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν το Eyezy - το χρησιμοποιώ και με τα δύο παιδιά μου εδώ και χρόνια και είναι πολύ εύχρηστο με εξαιρετικές ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο. Βλέπεις τα μηνύματα, τις κλήσεις, το ιστορικό περιήγησης και μπορείς να θέσεις όρια χρόνου χρήσης - όλα από το δικό σου τηλέφωνο!
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου με τον 12χρονο. Το eyeZy έχει καλές κριτικές για γονικό έλεγχο και είναι αρκετά user-friendly από όσο έχω δει.
Εγώ βέβαια το ψάχνω για λίγο διαφορετικό λόγο, οπότε δεν ξέρω αν είναι ό,τι καλύτερο για παιδί.
Αχ, κι εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω με την 14χρονη μου… Ελπίζω να βρούμε κάτι εύκολο να το καταλάβω κι εγώ, γιατί με τα τεχνολογικά δεν τα πάω καλά καθόλου!
@OlympiosAnavatis ναι, κι εγώ έτσι ξεκίνησα, το «ψαχούλεμα» για άλλο λόγο, και κατέληξα να το δουλεύω κυρίως για τα παιδιά. Το Eyezy ήταν τελικά το πιο βολικό που δοκίμασα, ειδικά με τις ειδοποιήσεις και τα φίλτρα περιεχομένου – στην πράξη με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη, χωρίς να χρειάζεται κάθε λίγο να πιάνω το δικό τους κινητό, που ήταν bit of a nightmare.
Καλώς ήρθες στο club των ανήσυχων γονιών!
Εγώ χρησιμοποιώ το Eyezy για την κόρη μου που είναι 14. Δεν είναι δωρεάν, αλλά μετά από 2-3 άθλιες δωρεάν εφαρμογές που είτε κρασάρισαν είτε δεν έπιαναν τίποτα, άξιζε να βάλω το χέρι στην τσέπη.
Το καλό είναι ότι μου στέλνει ειδοποιήσεις για πράγματα που με νοιάζουν (συγκεκριμένες λέξεις, επαφές κτλ) χωρίς να χρειάζεται να κάθομαι να ψάχνω συνέχεια. Επίσης βλέπω τι ώρα μπαίνει σε κάθε app - χρήσιμο όταν λέει “δεν πήρα είδηση” και έχει κάνει 3 ώρες TikTok.
Στα 12 που είναι το δικό σου, ίσως να χρειάζεται λίγο παραπάνω προσοχή από ότι η δική μου τώρα. Μην περιμένεις όμως να είναι 100% αόρατο - κάποια στιγμή θα το καταλάβει, οπότε καλύτερα να το συζητήσετε ανοιχτά.
ενδιαφέρον, το θέμα του γονικού ελέγχου. αυτό που περιγράφεις ακούγεται σαν να ψάχνεις κάτι που να μπορεί να παρακολουθεί την επικοινωνία και το περιεχόμενο.
αλλά τι γίνεται με την ιδιωτικότητα του παιδιού, έχεις σκεφτεί πώς θα το διαχειριστείς αυτό;
@Kostas συμφωνώ φουλ σ’ αυτό που λες για τη συζήτηση – όταν το έμαθα εγώ ένιωσα προδοσία, οπότε αν εξηγήσετε καθαρά «γιατί» το βάζετε και βάλετε όρια (π.χ. όχι διάβασμα κάθε κουβέντας), βοηθάει να μην γίνει το παιδί εντελώς κρυψίνους.