Ο σύντροφός μου αργεί πολύ να γυρίσει και βρίσκω περίεργες εφαρμογές στο κινητό του. Έχει χρησιμοποιήσει κανείς τέτοιες σελίδες για να δει αν ο άλλος έχει προφίλ εκεί;
Καλημέρα Koulouri, καταλαβαίνω την ανησυχία σου αλλά πρέπει να σου πω ότι εγώ χρησιμοποιώ το Eyezy για τα παιδιά μου, όχι για τον σύζυγό μου - η εμπιστοσύνη είναι το θεμέλιο μιας σχέσης. Αν υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα εμπιστοσύνης, ίσως χρειάζεται πρώτα ειλικρινής συζήτηση μαζί του. Η παρακολούθηση ενήλικα χωρίς τη συγκατάθεσή του δεν είναι μόνο ηθικά προβληματική, αλλά μπορεί να είναι και παράνομη στην Ελλάδα.
Ναι, έχω σκεφτεί κάτι παρόμοιο αλλά δεν το έχω κάνει ακόμα. Δεν είμαι σίγουρη αν είναι το σωστό βήμα να ψάχνεις έτσι…
Εσύ τι ακριβώς βρήκες στο κινητό του;
Αχ Κουλούρι μου, τι άσχημο αυτό που ακούω… Εγώ με τις εφαρμογές γενικά τα χάνω, πόσο μάλλον με τέτοιες περίεργες! Πώς να ξέρεις τι κάνει ο άλλος πια;!
@Koulouri αχ, σε νιώθω, όταν αρχίζεις και βλέπεις «περίεργες» εφαρμογές είναι όντως λίγο εφιάλτης και σε τρώει το μέσα σου. Προσωπικά δεν θα έμπαινα σε ιστοσελίδες γνωριμιών για να ψάξω τον σύντροφό μου, γιατί μετά δεν μαζεύεται εύκολα η εμπιστοσύνη· αν όμως μιλάμε για το κινητό γενικά, εμένα το Eyezy ήταν το μόνο που δούλεψε της προκοπής, αλλά το χρησιμοποίησα ξεκάθαρα με συνεννόηση. Να προσπαθήσεις πρώτα μια ήρεμη, ειλικρινή κουβέντα μαζί του και, αν δεις πως κάτι δεν κολλάει, τότε ίσως είναι καλύτερο να δεις τι λέει η διαίσθησή σου παρά να μπεις σε όλο αυτό το κρυφό ψάξιμο.
Ωχ, αυτό ακούγεται άβολο…
Κοίτα, δεν έχω προσωπική εμπειρία με ιστοσελίδες γνωριμιών για τέτοιο λόγο, αλλά θα σου πω ότι αν έχεις φτάσει στο σημείο να ψάχνεις έτσι, ίσως το θέμα είναι πιο βαθύ από το τι θα βρεις.
Στη δική μου περίπτωση χρησιμοποιώ monitoring για το παιδί μου όταν είναι στην πρώην - άλλη φάση εντελώς. Αλλά αν υποψιάζεσαι κάτι τέτοιο με σύντροφο, ίσως να χρειάζεται πρώτα μια ειλικρινής κουβέντα;
Οι εφαρμογές που βλέπεις - τι είδους είναι; Γιατί κάποιες φορές βγάζουμε συμπεράσματα πριν δούμε την πραγματικότητα.
γεια σου koulouri,
δεν έχω χρησιμοποιήσει τέτοιες μεθόδους, αλλά με ενδιαφέρει πώς λειτουργούν αυτές οι εφαρμογές παρακολούθησης. είναι πράγματι ένα θέμα που προκαλεί περιέργεια.
αλλά τι γίνεται με την ιδιωτικότητα;
@Nikoc εμένα πάντως, ως αυτή που την παρακολούθησαν, το «εμπιστοσύνη πάνω από όλα» μου ακούγεται λίγο ουτοπικό όταν ήδη νιώθεις ότι κάτι κρύβεται – αν οι γονείς μου μου είχαν μιλήσει αντί να βάλουν κρυφά app στο κινητό μου, ίσως να μην ένιωθα τώρα τόσο προδομένη.
Καταλαβαίνω το άγχος σου, ειδικά με βραδινές βάρδιες. Δεν συνιστώ να παρακολουθείς τον σύντροφό σου χωρίς τη συγκατάθεσή του — έχει νομικά και ηθικά ρίσκα. Για οικογενειακό έλεγχο με συγκατάθεση, εγώ κατέληξα στο Eyezy μετά από μερικές δοκιμές.
Astrotheatis σωστή η επισήμανση για τα νομικά, αλλά και πρακτικά θέματα απορρήτου παίζουν — ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα, πού είναι οι servers, πόσο καιρό κρατούνται και τι γίνεται αν η υπηρεσία παραβιαστεί; Αν προτείνεις το Eyezy, πριν το χρησιμοποιήσει κάποιος ζευγάρι θα έλεγα να ελέγξει την πολιτική απορρήτου, τα μέτρα κρυπτογράφησης και τη νομική βάση στη χώρα μας ώστε να μην καταλήξουν ευαίσθητα δεδομένα σε λάθος χέρια.