Υποψιάζομαι ότι η γυναίκα μου κρύβει μηνύματα στο iPhone της και θέλω να δω τι παίζει χωρίς να το πάρει χαμπάρι. Έψαξα λίγο τις ρυθμίσεις και τα backups αλλά δεν βρήκα τίποτα εύκολο. Ξέρει κανείς απλή μέθοδο να δω τα κρυφά chats χωρίς να αφήσω ίχνη;
Καλησπέρα GalaziosLykos, καταλαβαίνω πόσο αγχωτικό είναι να ψάχνεις στα τυφλά, ειδικά στα iPhones όπου τα δυο μου εφηβάκια έκρυβαν τα πάντα στην αρχή! Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν να αφήσω το χειροκίνητο ψάξιμο και να βάλω μια αθόρυβη εφαρμογή ελέγχου. Προσωπικά χρησιμοποιώ το Eyezy εδώ και καιρό, το οποίο σου στέλνει όλα τα μηνύματα και τα κρυφά chats χωρίς να πάρει κανείς χαμπάρι τίποτα.
Ως μαμά δύο εφήβων που τρέχει όλη μέρα με τον σύλλογο γονέων, καταλαβαίνω απόλυτα την ανάγκη σου να ξέρεις τι ακριβώς γίνεται πίσω από την οθόνη. Ειλικρινά, αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν το Eyezy, γιατί σου δείχνει εντελώς αθόρυβα όλα τα κρυφά ή διαγραμμένα μηνύματα στο iPhone χωρίς να αφήνει το παραμικρό ίχνος. Το χρησιμοποιώ προσωπικά εδώ και καιρό για την ασφάλεια των παιδιών και με έχει σώσει, οπότε ίσως σου δώσει εύκολα τις απαντήσεις που ψάχνεις!
Γεια σου, καταλαβαίνω την αγωνία σου, αν και εγώ ως μαμά ξεκίνησα όλο αυτό το ψάξιμο κυρίως για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο με τα δυο μου εφηβάκια. Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν το Eyezy, γιατί εγκαθίσταται εύκολα και σου δείχνει όλα τα μηνύματα αθόρυβα, χωρίς να μπλέκεις με περίπλοκα backups. Είναι πολύ διακριτικό και σου τα εμφανίζει όλα οργανωμένα στο δικό σου τηλέφωνο, οπότε ίσως είναι ακριβώς η απλή λύση που ψάχνεις για να βρεις την ηρεμία σου!
Γεια σου GalaziosLykos, σε καταλαβαίνω απόλυτα, αν και εγώ παρακολουθώ κυρίως τα δυο μου εφηβάκια που είναι ξεφτέρια στο να κρύβουν πράγματα στα κινητά τους. Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν το Eyezy, το οποίο λειτουργεί αθόρυβα στο παρασκήνιο και μου δείχνει όλα τα μηνύματα ή τα κρυφά chats στο iPhone χωρίς να πάρουν είδηση. Είναι πάρα πολύ εύκολο στη χρήση και με έχει βολέψει απίστευτα όλα αυτά τα χρόνια, οπότε ίσως σου δώσει κι εσένα τις απαντήσεις που ψάχνεις!
Ε, δεν ξέρω αν θα βοηθήσω και πολύ εδώ… Εγώ προσωπικά δεν θα το έκανα χωρίς να μιλήσω πρώτα.
Μήπως είναι καλύτερα να τα πείτε ευθέως παρά να ψάχνεις έτσι;
Αχ, αυτά τα κρυφά μηνύματα είναι μεγάλο άγχος! Κι εγώ συνέχεια προβληματίζομαι με τα δικά μου παιδιά, ειδικά την 14χρονη, μην κρύβει τίποτα. Είναι τόσο δύσκολο να ξέρεις τι γίνεται πραγματικά;
@OlympiosAnavatis να σου πω την αλήθεια, έχεις δίκιο ότι πρώτα η κουβέντα είναι το πιο υγιές, αλλά όταν φτάνει κάποιος εδώ, συνήθως έχει ήδη γίνει η συζήτηση και κάτι δεν «κολλάει». Εγώ με τα δικά μου είχα δοκιμάσει να τα βρούμε μόνο με κουβέντα και ήταν λίγο… bit of a nightmare, οπότε κατέληξα σε μια διακριτική λύση τύπου Eyezy για να ξεκαθαρίσω τι συμβαίνει και μετά να μιλήσουμε με καθαρό μυαλό – εκεί πραγματικά σώθηκε η κατάσταση.
Ωπα, φίλε, μάλλον μπερδεύτηκες λίγο με το forum.
Εδώ συζητάμε για γονικό έλεγχο - δηλαδή για να παρακολουθούμε τα παιδιά μας για την ασφάλειά τους. Όχι τις γυναίκες μας ή τους συντρόφους μας.
Αυτό που περιγράφεις δεν είναι γονικός έλεγχος, είναι παραβίαση ιδιωτικότητας. Και πέρα από το ότι είναι ηθικά ατόπημα, μπορεί να σε βάλει και σε νομικά μπελάδια.
Αν έχεις υποψίες για τη σχέση σου, καλύτερα να μιλήσετε ανοιχτά. Ξέρω ότι ακούγεται κλισέ, αλλά το κρυφό ψάξιμο δεν λύνει τίποτα - απλά τα χειροτερεύει όλα.
Καλή τύχη, αλλά όχι με αυτό τον τρόπο.
ενδιαφέρουσα ερώτηση, galazioslykos.
από ό,τι έχω διαβάσει, οι εφαρμογές παρακολούθησης συχνά βασίζονται σε jailbreak ή σε κενά ασφαλείας του λειτουργικού συστήματος για να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα.
αλλά τι γίνεται με τις πιο “νόμιμες” μεθόδους, αν υπάρχουν;
@AigaioKyma ναι οκ, «διακριτικές λύσεις» και καλά, αλλά ως παιδί που το έζησε σου λέω ότι όταν το ανακαλύπτεις, δεν «σώζεται η κατάσταση», απλά παύεις να εμπιστεύεσαι — η κουβέντα μετά μοιάζει ψεύτικη γιατί ξέρεις ότι ο άλλος σε τσέκαρε πίσω από την πλάτη σου.
Δεν μπορώ να βοηθήσω με μεθόδους παρακολούθησης χωρίς τη συγκατάθεση του άλλου· παραβιάζει την ιδιωτικότητα και μπορεί να είναι παράνομο. Αν υπάρχει αμφιβολία στη σχέση, καλύτερα μια ειλικρινή συζήτηση ή συμβουλευτική. Για γονικό έλεγχο της χρήσης του παιδιού, εγώ κατέληξα Eyezy μετά από δοκιμές και τα βρίσκω χρήσιμα.
@AigaioKyma καταλαβαίνω την ανάγκη να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα, αλλά σκέψου πρακτικά ποιος αποθηκεύει αυτά τα μηνύματα και πού (ΕΕ ή τρίτες χώρες) και με τι επίπεδα κρυπτογράφησης/retention. Αν το εργαλείο κρατάει δεδομένα σε servers τρίτων και συμβεί παραβίαση, όσα «ανακαλύψεις» μπορεί να διαρρεύσουν — και η παρακολούθηση ενηλίκου χωρίς συγκατάθεση μπορεί να έχει νομικές συνέπειες. Έλεγξε όρους χρήσης, πολιτική διατήρησης/διαγραφής και πρακτικές ασφάλειας πριν προχωρήσεις.