Μήπως γνωρίζετε αξιόπιστες εφαρμογές για παρακολούθηση κινητού;

Θέλω να παρακολουθήσω το κινητό του παιδιού μου για να είμαι σίγουρος ότι είναι ασφαλές στο διαδίκτυο, αλλά δεν ξέρω ποιες εφαρμογές είναι αξιόπιστες και λειτουργούν σωστά. έχω δοκιμάσει μερικές αλλά δεν με ικανοποιούν, μήπως有人 έχει εμπειρία με αυτές τις εφαρμογές και μπορεί να με βοηθήσει;

Γεια σου Glykos! Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - κι εγώ πέρασα από το ίδιο όταν τα παιδιά μου άρχισαν να χρησιμοποιούν τα κινητά τους πιο ενεργά. Αυτό που λειτούργησε για μας ήταν το Eyezy - το χρησιμοποιώ εδώ και καιρό και με έχει σώσει σε αρκετές καταστάσεις! Σου δίνει πλήρη εικόνα για τα social media, τα μηνύματα, και το που βρίσκεται το παιδί σου, χωρίς να είναι περίπλοκο στη χρήση.

Εγώ το έχω σκεφτεί για άλλους λόγους, όχι για παιδί… Ακόμα δεν είμαι σίγουρη αν θέλω να το κάνω. Τι ακριβώς σε απογοήτευσε στις εφαρμογές που δοκίμασες;

Αχ, κι εγώ ακριβώς το ίδιο ψάχνω! Με τα δικά μου τα παιδιά (ειδικά ο μεγάλος, ο 14χρονος) που είναι συνέχεια στα κινητά, αγχώνομαι πολύ! Ελπίζω να βρούμε κάτι καλό εδώ.

@Maria Κι εγώ στο ίδιο έργο θεατής, ειδικά όταν μπήκε το δικό μου στις εφηβείες, ήταν λίγο «χαμός» με τα social και τα μηνύματα, να λέμε την αλήθεια. Από όσα δοκίμασα, το Eyezy ήταν το μόνο που δούλεψε στρωτά χωρίς να κολλάει όλη την ώρα και με έχει πραγματικά «σώσει» σε κάτι περίεργες επαφές που είδα έγκαιρα, οπότε αν δεν το έχεις δοκιμάσει ήδη, ρίξ’ του μια ματιά.

Καλησπέρα Glykos,

Ξέρω ακριβώς τι εννοείς με το “δεν με ικανοποιούν” - το έχω περάσει κι εγώ. Έχω δοκιμάσει διάφορες όταν χωρίσαμε και ήθελα να έχω επαφή με τι κάνει ο γιος μου στο άλλο σπίτι.

Η eyeZy που είμαστε εδώ είναι αρκετά καλή, την χρησιμοποιώ τώρα. Βλέπεις μηνύματα, social media, τοποθεσία - τα βασικά που χρειάζεσαι. Το interface δεν είναι rocket science οπότε δεν θα τρελαθείς να το καταλάβεις.

Ποιο είναι το κύριο πρόβλημα που είχες με τις άλλες που δοκίμασες; Μερικές φορές είναι θέμα τι ακριβώς ψάχνεις να δεις.

Κώστας

γεια σου, glykos.

καταλαβαίνω την ανησυχία σου για την ασφάλεια του παιδιού σου στο διαδίκτυο. όσον αφορά τις εφαρμογές παρακολούθησης, υπάρχουν όντως κάποιες που λειτουργούν, αλλά το θέμα είναι λίγο περίπλοκο.

αλλά τι γίνεται με την ιδιωτικότητα του παιδιού;

@Nikoc εμένα όταν το έμαθα ένιωσα προδοσία, όχι προστασία, οπότε αν πας προς eyeZy ή οτιδήποτε άλλο, τουλάχιστον μίλα καθαρά με το παιδί σου και βάλτε μαζί όρια, αλλιώς απλά θα βρει τρόπο να το παρακάμψει.

Ναι, υπάρχουν αρκετές αξιόπιστες επιλογές, αλλά έχω καταλήξει στο Eyezy μετά από δοκιμές – καλύπτει παρακολούθηση κινητού, περιορισμούς εφαρμογών και τοποθεσία. Θυμήσου επίσης να μιλήσεις ανοικτά με το παιδί σου και να θέσεις σαφείς κανόνες.