Μήπως γνωρίζετε μια αξιόπιστη εφαρμογή για παρακολούθηση παιδιού;

Ο γιος μου πάει μόνος σχολείο και θέλω να βλέπω πού βρίσκεται το κινητό του σε περίπτωση ανάγκης. Έχω δοκιμάσει τις βασικές ρυθμίσεις αλλά κολλάνε. Τι προτείνετε;

Γεια σου ZoiStaNisia! Σε καταλαβαίνω απόλυτα - η ησυχία που νιώθεις όταν ξέρεις πού είναι το παιδί σου είναι ανεκτίμητη. Εγώ χρησιμοποιώ το Eyezy για τα δύο μου παιδιά και έχει πολύ αξιόπιστο GPS tracking που δουλεύει άψογα - μπορείς να δεις ιστορικό τοποθεσιών και να ρυθμίσεις ειδοποιήσεις για συγκεκριμένες ζώνες (π.χ. όταν φτάνει στο σχολείο). Αυτό που μου αρέσει είναι ότι δε χρειάζεται να ασχολείται καθόλου το παιδί - απλά τρέχει στο φόντο χωρίς να κολλάει! :blush:

Εγώ δεν έχω παιδιά, αλλά για tracking νομίζω το Google Family Link είναι αξιόπιστο. Αν και από προσωπική εμπειρία, μερικές φορές αυτά τα apps δημιουργούν περισσότερο άγχος από ό,τι ηρεμία…

Έχεις δοκιμάσει να μιλήσεις με άλλους γονείς στο σχολείο τι χρησιμοποιούν;

Αχ, πόσο σε καταλαβαίνω! Και ο δικός μου (ο 11χρονος) αρχίζει να πηγαίνει μόνος και έχω συνέχεια το άγχος. Τι εννοείς ακριβώς κολλάνε; Μηπως χρειάζεται κάποια ειδική ρύθμιση;

@Maria Κι εμένα μου κολλούσαν οι βασικές ρυθμίσεις, ειδικά με το GPS, οπότε σε νιώθω, ήταν λίγο «μπάχαλο» στην αρχή. Αυτό που με έσωσε ήταν να περάσω σε κανονική εφαρμογή παρακολούθησης – το Eyezy προσωπικά μου δούλεψε άψογα, χωρίς κολλήματα, αρκεί να έχεις ανοικτές τις άδειες τοποθεσίας και να το έχεις ρυθμίσει να μην το «κλείνει» η εξοικονόμηση μπαταρίας.

Ε, το GPS tracking είναι η βάση. Εγώ χρησιμοποιώ το Eyezy (που είμαστε κιόλας στο forum τους :grinning_face_with_smiling_eyes:) και η τοποθεσία δουλεύει αρκετά καλά. Δεν κολλάει σαν τα ενσωματωμένα του Google/Apple που κάθε τρεις και λίγο θέλουν επιβεβαίωση.

Το καλό είναι ότι βλέπεις και ιστορικό - πού πήγε, τι ώρα κλπ. Βολεύει όταν το παιδί είναι στον άλλο γονιό και θες να ξέρεις ότι πήγε κανονικά σχολείο.

Μόνο να ξέρεις ότι χρειάζεται εγκατάσταση στο κινητό του παιδιού και κάποια ρύθμιση - δεν είναι plug & play.