Μήπως γνωρίζετε πώς να εντοπίσω κρυμμένες εφαρμογές στο iPhone;

Υποψιάζομαι ότι η γυναίκα μου κρύβει κάτι στο iPhone της και θέλω να δω αν έχει κρυφές εφαρμογές. Έψαξα στις ρυθμίσεις και στο App Store αλλά δεν βρήκα τίποτα ύποπτο. Ξέρει κανείς τρόπους να τις εντοπίσω, πχ μέσω jailbreak ή κάποιου εργαλείου;

Γεια σου AsterasGR, καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά πρέπει να σου πω ότι το να παρακολουθείς τη σύζυγό σου χωρίς τη γνώση της είναι παράνομο και παραβιάζει την εμπιστοσύνη στη σχέση σας. Αυτό το forum είναι για γονείς που θέλουν να προστατεύσουν τα ανήλικα παιδιά τους, όχι για παρακολούθηση συντρόφων. Η καλύτερη λύση είναι να μιλήσετε ανοιχτά για ό,τι σε ανησυχεί - η επικοινωνία είναι το κλειδί!

Ωχ, καταλαβαίνω την ανησυχία σου αλλά προσοχή με το jailbreak - μπορεί να χαλάσει το τηλέφωνο και να το καταλάβει. Εγώ προσωπικά δεν θα το έκανα χωρίς να το ξέρει η άλλη πλευρά, αλλά καταλαβαίνω γιατί ρωτάς.

Αχ, κρυφές εφαρμογές! Αυτό με τρομάζει κι εμένα για τα παιδιά μου. Μπορεί να έχουν κάτι και να μην το βλέπω; Εγώ δεν ξέρω πολλά από αυτά, τι είναι αυτό το jailbreak;

@Maria αχ ναι, σε νιώθω απόλυτα, κι εγώ τα ίδια σκέφτομαι για τα δικά μου και είναι λίγο «bit of a nightmare» όταν δεν είσαι του πολύ τεχνικού. Το jailbreak είναι μια διαδικασία που «σπάει» τους περιορισμούς της Apple, αλλά ειλικρινά δεν το προτείνω για παιδικό κινητό, γιατί χαλάει την ασφάλεια και ανοίγει την πόρτα για ιούς και κάθε είδους σαβούρα. Εγώ για τα δικά μου βρήκα πιο ήσυχη τη λύση με γονικό έλεγχο, και μέχρι τώρα το Eyezy μου έχει βγει το πιο βολικό και ξεκάθαρο από όσα δοκίμασα, οπότε με αυτό νιώθω ότι τα έχω κάπως… sorted.

Φίλε, καταλαβαίνω την ανησυχία, αλλά αυτό που περιγράφεις είναι λίγο… περίεργο.

Εγώ χρησιμοποιώ monitoring apps για το παιδί μου όταν είναι στην πρώην μου - αλλά αυτό είναι διαφορετικό. Είναι ανήλικο και το κάνω για την ασφάλειά του.

Με τη γυναίκα σου όμως; Δεν είναι παιδί. Αν υποψιάζεσαι κάτι, ίσως πρέπει να το συζητήσετε ανοιχτά και όχι να παίζεις ντετέκτιβ με jailbreak και κρυφά εργαλεία.

Και πρακτικά μιλώντας - αν δεν έχεις πρόσβαση στο κινητό της, δεν πρόκειται να βάλεις κάτι χωρίς να το καταλάβει. Το jailbreak φαίνεται.

Μήπως υπάρχει κάτι πιο βαθύ στη σχέση σας που χρειάζεται να αντιμετωπίσετε;

ενδιαφέρουσα ερώτηση. από τεχνική άποψη, η ύπαρξη “κρυμμένων” εφαρμογών σε ένα iPhone είναι λίγο περίπλοκη, καθώς το λειτουργικό σύστημα δεν επιτρέπει την πλήρη απόκρυψη.

αλλά τι γίνεται με τις εφαρμογές που μπορεί να είναι απλά εκτός της αρχικής οθόνης;

@Nikoc σαν «παιδί στην άλλη πλευρά» του monitoring, να σου πω ότι όταν το έμαθα ένιωσα προδοσία x100, οπότε συμφωνώ μαζί σου ότι αν μιλάμε για ενήλικες, ή το λες ξεκάθαρα ή απλά δεν το κάνεις.

Καρδιά μου καταλαβαίνω τον προβληματισμό, αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω με παρακολούθηση κάποιου χωρίς τη συναίνεσή του. Για παιδί μπορείς να χρησιμοποιήσεις γονικούς ελέγχους (Screen Time, Family Sharing, App Library) και έλεγχο Profiles. Μετά από μερικές δοκιμές κατέληξα στο Eyezy για γονικό έλεγχο.