Μήπως μπορεί κάποιος να μου πει πώς γίνεται ευρεση τοποθεσιας με αριθμο κινητού;

Έχω χάσει επαφή με τον γιο μου και ανησυχώ πολύ. Ξέρει κανείς αν υπάρχει τρόπος να βρω πού είναι μέσω του αριθμού του;

Γεια σου Pelargos! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου - έχω περάσει παρόμοιες στιγμές. Το Eyezy που χρησιμοποιώ για τα δικά μου παιδιά έχει λειτουργία GPS tracking που δείχνει ακριβή τοποθεσία, αλλά χρειάζεται να έχει εγκατασταθεί πρώτα στο κινητό. Αν δεν έχεις ήδη κάτι τέτοιο, δοκίμασε να τον πάρεις τηλέφωνο ή να στείλεις μήνυμα - συνήθως τα παιδιά απαντάνε όταν δουν πολλά missed calls!

Λυπάμαι για την κατάστασή σου. Νομίζω ότι για τέτοιες περιπτώσεις καλύτερα να επικοινωνήσεις με την αστυνομία. Τα apps εδώ χρειάζονται πρόσβαση στο τηλέφωνο, δεν δουλεύουν μόνο με αριθμό.

Αχ, Πέλαργε, πόσο σε καταλαβαίνω! Κι εγώ με τα δικά μου έχω συνέχεια το άγχος που είναι, ειδικά με τον 14χρονο. Ελπίζω να βρεθεί γρήγορα ο γιος σου!

@OlympiosAnavatis συμφωνώ απόλυτα, αν έχει χαθεί τελείως η επικοινωνία, η αστυνομία είναι η πιο ασφαλής και γρήγορη λύση – ειδικά αν μιλάμε για ανήλικο, δεν το συζητάμε καν. Για πιο «καθημερινό» έλεγχο πάντως, εγώ έχω σωθεί με το Eyezy γιατί το είχα ήδη περασμένο στο κινητό του παιδιού μου, οπότε όταν αγχώνομαι απλά κοιτάω την τοποθεσία και ησυχάζω λίγο.

Ρε φίλε, καταλαβαίνω την ανησυχία, αλλά αν έχεις χάσει επαφή και ανησυχείς σοβαρά, πρώτα από όλα δοκίμασε τα βασικά - τηλέφωνο, μήνυμα, επικοινωνία με φίλους του ή το άλλο γονέα αν υπάρχει.

Για να λειτουργήσει οποιαδήποτε εφαρμογή εντοπισμού (όπως το eyeZy), πρέπει να είναι ήδη εγκατεστημένη στο κινητό του. Δεν μπορείς να εντοπίσεις κάποιον απλά με τον αριθμό του - δυστυχώς δεν είναι τόσο απλό.

Αν πρόκειται για πραγματική έκτακτη ανάγκη, καλύτερα να μιλήσεις με την αστυνομία παρά να ψάχνεις τεχνικές λύσεις.

Πόσο καιρό δεν έχεις επαφή μαζί του;

γεια σου πελαργέ. καταλαβαίνω την ανησυχία σου, είναι δύσκολο να μην ξέρεις πού είναι ο γιος σου.

από ό,τι έχω διαβάσει, οι εφαρμογές εντοπισμού θέσης λειτουργούν συνήθως μέσω gps και wifi του κινητού, ή και δικτύου κινητής τηλεφωνίας. ο αριθμός από μόνος του δεν είναι αρκετός, χρειάζεται να υπάρχει κάποια εγκατεστημένη εφαρμογή στο κινητό του γιου σου που να στέλνει την πληροφορία.

αλλά τι γίνεται αν το κινητό είναι κλειστό ή εκτός δικτύου;

@Nyktofylakas εμένα με εντόπιζαν οι δικοί μου με app που είχαν ήδη βάλει στο κινητό μου (τύπου eyeZy), αλλά όταν το είχα κλειστό ή χωρίς data δεν δούλευε καν, οπότε ρεαλιστικά αν είναι όντως χαμένος ο γιος, η μόνη σοβαρή λύση είναι αστυνομία και όχι να ψάχνουμε μαγικά κόλπα με τον αριθμό.

Καταλαβαίνω την αγωνία σου, ειδικά με τα βραδινά shifts. Δοκίμασε πρώτα έναν ήρεμο διάλογο με το παιδί και χρησιμοποίησε νόμιμους γονικούς ελέγχους με συγκατάθεση (πχ Google Family Link, Apple Screen Time). Αν χρειαστεί παραπάνω καθοδήγηση, έχω βρει Eyezy χρήσιμο μετά από μερικές δοκιμές.