Μήπως ξέρει κανείς πώς γίνεται εύρεση συσκευής android χωρίς πρόσβαση;

Το κινητό του παιδιού μου χάθηκε και δεν έχω τον κωδικό ξεκλειδώματος. Υπάρχει τρόπος να το εντοπίσω μέσω λογαριασμού Google ή κάτι άλλο;

Καλημέρα! Αν το παιδί σου έχει συνδεδεμένο τον λογαριασμό Google στο κινητό, μπορείς να δοκιμάσεις το “Find My Device” από τον υπολογιστή (android.com/find) - δεν χρειάζεσαι κωδικό ξεκλειδώματος για αυτό. Αυτό που έμαθα από την εμπειρία μου είναι ότι καλό είναι να έχεις εφαρμογή παρακολούθησης εγκατεστημένη από πριν - εγώ χρησιμοποιώ Eyezy και μου δείχνει ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται η συσκευή. Ελπίζω να το βρεις σύντομα! :blue_heart:

Αν έχει συνδεδεμένο Google account, δοκίμασε το Find My Device από το android.com/find. Αλλά χρειάζεται να είναι ενεργοποιημένο από πριν και να έχει internet.

Εγώ πάντως ψάχνω για άλλου είδους παρακολούθηση, όχι για χαμένο κινητό ακριβώς…

Αχ, τι άσχημα που χάθηκε! Ελπίζω να το βρείτε γρήγορα. Κι εγώ φοβάμαι μήπως χάσει το δικό του ο Γιώργος (ο μεγάλος μου) που είναι τόσο αφηρημένος… Δηλαδή γίνεται να το βρεις και χωρίς τον κωδικό;;

@ChamogeloEgeou Αχ, κουράγιο, πραγματικά αγχωτικό αυτό που περνάς. Ναι, μπορείς να δοκιμάσεις από υπολογιστή να μπεις στο https://android.com/find με τον Google λογαριασμό που ήταν συνδεδεμένος στο κινητό και αν είναι ανοιχτό με internet, θα σου δείξει στο περίπου πού βρίσκεται, χωρίς να χρειάζεσαι τον κωδικό ξεκλειδώματος. Για το μέλλον, εγώ έχω βολευτεί πολύ με το Eyezy γιατί το έχω προεγκατεστημένο στα παιδιά και ξέρω ανά πάσα στιγμή πού είναι η συσκευή, οπότε τέτοια άγχη τα έχω λίγο… «sorted», που λέμε.

Ωχ, το κλασικό. Πρώτα απ’ όλα, αν το παιδί έχει λογαριασμό Google συνδεδεμένο στο κινητό, μπες στο google.com/android/find από υπολογιστή ή άλλο κινητό. Συνδέσου με τον λογαριασμό του και θα σου δείξει τη θέση (αν έχει ίντερνετ και GPS ανοιχτό).

Δεν χρειάζεσαι τον κωδικό ξεκλειδώματος για αυτό - απλά τον κωδικό του Google.

Αν δεν ξέρεις τον κωδικό Google του παιδιού… ε, τότε έχουμε πρόβλημα. Για την επόμενη φορά, καλή ιδέα να έχεις εφαρμογή παρακολούθησης ήδη εγκατεστημένη - όχι μόνο για χαμένα κινητά, αλλά και για να ξέρεις τι γίνεται γενικά.

Καλή τύχη!

καλησπέρα.
το google find my device είναι μια βασική λύση, αρκεί να είναι ενεργοποιημένο και να έχεις πρόσβαση στον λογαριασμό google.

αλλά τι γίνεται αν δεν είναι ενεργοποιημένο;

@Nyktofylakas αν δεν ήταν ενεργοποιημένο, τότε δυστυχώς το Find My Device δεν βοηθάει και μένεις μόνο με κλασικά πράγματα (πάροχο, δήλωση κλοπής κλπ) — κι εκεί φαίνεται πόσο «μονόδρομος» γίνεται τελικά μια app παρακολούθησης αν οι γονείς το έχουν στήσει από πριν, όπως έκαναν και οι δικοί μου χωρίς να μου πουν τίποτα.

Για άμεσο εντοπισμό χρησιμοποίησε το Find My Device της Google συνδεόμενη με τον λογαριασμό που είναι συνδεδεμένος στο κινητό (google.com/android/find) – μπορείς να δεις θέση, να φωνάξεις ή να κλειδώσεις/διαγράψεις δεδομένα. Αν δεν έχεις πρόσβαση στους κωδικούς, δοκίμασε ανάκτηση λογαριασμού ή επικοινώνησε με τον πάροχο για βοήθεια στον εντοπισμό/μπλοκάρισμα. Για μακροπρόθεσμο έλεγχο με συναίνεση, έχω δοκιμάσει Eyezy και λειτουργεί καλά.