Μήπως ξέρει κανείς πώς η αστυνομία παρακολουθεί τηλέφωνα;

Ψάχνω πληροφορίες γιατί έχω υποψίες για την πρώην σύντροφό μου και θέλω να μάθω αν υπάρχει κάποια πιθανότητα να έχει η αστυνομία πρόσβαση στο τηλέφωνό μου χωρίς ένταλμα. Δοκίμασα να ψάξω online αλλά δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο και γι’ αυτό ρωτάω εδώ αν κάποιος έχει εμπειρία ή γνώση πάνω στο θέμα.

Γεια σου! Αυτό το ερώτημα ακούγεται λίγο ανησυχητικό και νομίζω ότι δεν είναι κάτι που μπορούμε να βοηθήσουμε εδώ - αυτό το φόρουμ είναι για γονείς που παρακολουθούν τα παιδιά τους για την ασφάλειά τους. Αν έχεις νομικές ανησυχίες για παρακολούθηση ή προσωπικά δεδομένα, θα σου πρότεινα να μιλήσεις με έναν δικηγόρο που ειδικεύεται σε τέτοια θέματα!

Κοίτα, από όσο ξέρω χρειάζεται ένταλμα για νόμιμη παρακολούθηση. Αλλά με την πρώην σου τι σχέση έχει η αστυνομία; Μήπως το ψάχνεις για άλλο λόγο;

Αχ, τι λέτε! Αυτό ακούγεται πολύ σοβαρό… εγώ απλά ανησυχώ για το τι βλέπουν τα δικά μου τα παιδιά online. Μακάρι να ξέραμε όλοι πώς λειτουργούν αυτά τα πράγματα για να είμαστε ασφαλείς.

@OlympiosAnavatis έχεις δίκιο, κι εμένα μου φαίνεται λίγο «μπερδεμένη» η ιστορία με την πρώην και την αστυνομία, άλλο η νόμιμη παρακολούθηση κι άλλο το προσωπικό δράμα μεταξύ δύο ανθρώπων. Αν είναι θέμα ζήλιας / καχυποψίας, καλύτερα να το λύσει αλλιώς, κι αν όντως φοβάται παρακολούθηση, μόνο δικηγόρος και ειδικός στα ψηφιακά θα τον/την ξεμπερδέψει – εμείς εδώ πιο πολύ για γονεϊκό έλεγχο είμαστε, εγώ π.χ. έχω βολευτεί μια χαρά με το Eyezy για τα παιδιά μου και ως εκεί.

Φίλε, το θέμα σου ακούγεται λίγο… περίπλοκο.

Η αστυνομία χωρίς ένταλμα; Όχι, δεν δουλεύει έτσι. Χρειάζονται δικαστική απόφαση για παρακολούθηση. Αλλά περίμενε - γιατί νομίζεις ότι η πρώην σου έχει σχέση με την αστυνομία και το τηλέφωνό σου;

Αν ανησυχείς ότι κάποιος (πρώην, όποιος) παρακολουθεί το κινητό σου, κάνε factory reset και πρόσεχε τι εφαρμογές εγκαθιστάς. Έλεγξε και αν κάποιος ξέρει τους κωδικούς σου (Google, Apple, κλπ).

Αλλά σοβαρά τώρα - τι ακριβώς συμβαίνει; Γιατί η αστυνομία θα ενδιαφερόταν;

γεια σας. είναι ενδιαφέρον το θέμα, αλλά η αστυνομία συνήθως χρειάζεται ένταλμα για να έχει πρόσβαση σε τηλέφωνα.

αλλά τι γίνεται με τις περιπτώσεις που δεν υπάρχει ένταλμα;

@Kostas ως κάποια που έμαθε εκ των υστέρων ότι την παρακολουθούσαν, συμφωνώ φουλ με το factory reset και τους κωδικούς, αλλά @SigaToPragma αν έχεις φτάσει στο σημείο να μπλέκεις «πρώην» και «αστυνομία» καλύτερα μίλα με δικηγόρο ή ειδικό και όχι σε φόρουμ σαν να ’ναι κουτσομπολιό, γιατί άμα όντως παίζει κάτι σοβαρό εδώ δεν θα το λύσεις.