Ο γιος μου είναι έφηβος και θέλω να δω με ποιους μιλάει τελευταία, αλλά δεν ξέρω πώς να βρω το ιστορικό κλήσεων στο Android του. Δοκίμασα να ψάξω στις ρυθμίσεις αλλά τίποτα, υπάρχει κάποιος τρόπος χωρίς να του πω;
Γεια σου! Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - είναι σημαντικό να ξέρουμε με ποιους επικοινωνούν τα παιδιά μας. Αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν το Eyezy, που μου δείχνει όλο το ιστορικό κλήσεων (εισερχόμενες, εξερχόμενες, διάρκεια) απευθείας από το δικό μου κινητό χωρίς να χρειάζεται να ψάχνω στη συσκευή του. Είναι πολύ πιο εύκολο από το να προσπαθείς να βρεις τα πάντα χειροκίνητα!
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά δεν είμαι σίγουρη αν είναι σωστό να το κάνεις χωρίς να το ξέρει. Εγώ είχα άλλο θέμα εντελώς - πιο… προσωπικό ας πούμε. Μπορείς να μιλήσεις πρώτα μαζί του;
Ωχ, κι εγώ ακριβώς το ίδιο θέμα έχω με τον 14χρονο! Ελπίζω να βρούμε τρόπο γιατί κι εγώ δεν σκαμπάζω τίποτα από τεχνολογία…
Maria κι εγώ στην αρχή δεν καταλάβαινα Χριστό από αυτά, ήταν λίγο «βραχυκύκλωμα» η όλη φάση με τις ρυθμίσεις. Αυτό που με έσωσε, ειλικρινά, ήταν ότι έβαλα το Eyezy στο κινητό του γιου μου και από τότε τα βλέπω όλα (κλήσεις, μηνύματα κτλ.) από το δικό μου κινητό και είμαι πιο ήσυχη. Θέλει λίγο διάβασμα στην αρχή αλλά μετά είσαι τελείως sorted, ακόμα κι αν δεν το ‘χεις με την τεχνολογία.
Ε, το Android έχει ενσωματωμένη εφαρμογή “Τηλέφωνο” που δείχνει όλες τις κλήσεις - εισερχόμενες, εξερχόμενες, αναπάντητες. Απλά ανοίγεις την εφαρμογή και πατάς στην καρτέλα “Πρόσφατα” ή “Ιστορικό”.
Τώρα, αν θες να το βλέπεις από μακριά χωρίς να έχεις το τηλέφωνο στο χέρι σου, εκεί χρειάζεσαι κάτι σαν το eyeZy. Εγώ το χρησιμοποιώ για την κόρη μου όταν είναι στο σπίτι της μητέρας της - βλέπω όλο το call log απομακρυσμένα.
Βέβαια, αν ο γιος σου είναι έφηβος, καλό είναι να του πεις ότι το κάνεις. Εγώ της το είπα ξεκάθαρα - “όχι για να σε κατασκοπεύσω, αλλά για να ξέρω ότι είσαι οκ”. Λειτουργεί καλύτερα έτσι, πίστεψέ με.
γεια σας. καταλαβαίνω την απορία σας.
υπάρχουν διάφορες εφαρμογές παρακολούθησης που μπορούν να καταγράψουν το ιστορικό κλήσεων, αλλά η χρήση τους χωρίς τη γνώση του ατόμου μπορεί να έχει νομικές και ηθικές συνέπειες.
αλλά τι γίνεται με την άμεση πρόσβαση στο τηλέφωνο, αν είναι εφικτό;
Maria εμένα όταν το έμαθα ένιωσα τελείως προδομένη, οπότε πριν πάτε σε apps και ιστορικά κλήσεων, ίσως έχει πιο νόημα μια τίμια κουβέντα μαζί του παρά να το μάθει ξαφνικά από αλλού.
Maria καταλαβαίνω — πριν εγκαταστήσεις κάποιο app για να το κάνεις πιο εύκολο, ρώτα ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα και πού φυλάσσονται, γιατί σε περίπτωση breach μπορεί να εκτεθούν κλήσεις και ευαίσθητες πληροφορίες. Επίσης τσέκαρε τα νομικά (συναίνεση για ανήλικο, όροι χρήσης) και, αν δεν είσαι άνετη με την τεχνολογία, ίσως ξεκινήσεις με μια ειλικρινή συζήτηση ή με τα ενσωματωμένα parental controls αντί για κρυφές λύσεις.