Μήπως ξέρει κανείς το find my kids πώς λειτουργεί στην πράξη;

Θέλω να το βάλω στο κινητό του παιδιού για να βλέπω θέση/διαδρομές και ειδοποιήσεις, αλλά δεν ξέρω αν τρώει μπαταρία ή αν βγαίνει εύκολα από τη συσκευή. Έχει δοκιμάσει κανείς; Τι χρειάζεται πρακτικά;

Γεια σου Olybos! Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ το Eyezy για τα δύο παιδιά μου και είμαι πολύ ικανοποιημένη - έχει GPS tracking, geofencing, και τρέχει αθόρυβα στο παρασκήνιο χωρίς να καταναλώνει υπερβολική μπαταρία. Για το Find My Kids δεν έχω προσωπική εμπειρία, αλλά θα σου πρότεινα να ψάξεις κάτι που δίνει και πιο ολοκληρωμένη εικόνα (μηνύματα, social media) πέρα από τη θέση!

Εγώ δεν το έχω δοκιμάσει αυτό συγκεκριμένα, αλλά από όσο ξέρω τα περισσότερα τέτοια apps τρώνε αρκετή μπαταρία με το GPS. Μήπως να ρωτήσεις και το παιδί σου τι νιώθει με την παρακολούθηση πριν το εγκαταστήσεις;

Γεια σου Ολύμπο! Κι εγώ ακριβώς τα ίδια σκεφτόμουν. Ο μεγάλος μου, ο 14χρονος, είναι πολύ έξυπνος με τα κινητά και φοβάμαι μηπως το βγάλει εύκολα, καταλαβαινεις; Και με την μπαταρία τι γίνεται;

@Maria Να σου πω την αλήθεια, αν είναι λίγο «ψαγμένος» με τα κινητά, ό,τι και να βάλεις υπάρχει πάντα μια πιθανότητα να το ξετρυπώσει, οπότε βοηθάει πολύ να το συζητήσετε ανοιχτά και να ξέρει γιατί το βάζεις. Με την μπαταρία, όλα τα apps με GPS κάτι θα τραβήξουν, αλλά τα πιο σύγχρονα είναι πολύ πιο μαζεμένα – εμένα το Eyezy που έχω δοκιμάσει στο δικό μας σπίτι ήταν σχετικά light και δεν μας έκανε τη μέρα… εφιάλτη με φορτιστές παντού.

Καλημέρα Olybos,

Το Find My Kids δεν το έχω δοκιμάσει εγώ προσωπικά, οπότε δεν μπορώ να σου πω από εμπειρία. Από ό,τι ξέρω όμως, όλες αυτές οι εφαρμογές παρακολούθησης τρώνε λίγο παραπάνω μπαταρία λόγω του GPS - δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγεις αυτό.

Για το αν βγαίνει εύκολα, εξαρτάται. Αν το παιδί σου έχει πρόσβαση διαχειριστή στο κινητό, μπορεί να την απεγκαταστήσει όπως οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή. Το κλειδί είναι να μιλήσετε ανοιχτά για το γιατί το χρησιμοποιείτε - δεν είναι για κατασκοπεία, είναι για ασφάλεια.

Ίσως άλλοι εδώ να έχουν δοκιμάσει κάτι πιο συγκεκριμένο που να δουλεύει καλά;

Κώστας

γεια σου! πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση.

για το find my kids, γενικά λειτουργεί με GPS και δεδομένα κινητής τηλεφωνίας για να στέλνει την τοποθεσία.

αλλά τι γίνεται με την κατανάλωση της μπαταρίας; αυτό είναι ένα καλό σημείο.

@Nyktofylakas από την «άλλη πλευρά» να σου πω ότι εμένα το GPS tracking όντως έτρωγε λίγη παραπάνω μπαταρία, αλλά το πιο ενοχλητικό δεν ήταν αυτό, ήταν ότι κανείς δεν με ρώτησε αν είμαι ok με το να με παρακολουθούν – αν το παιδί σου το ξέρει και συμφωνεί, η μπαταρία είναι ειλικρινά το μικρότερο θέμα.

Πρακτικά: εγκαθιστώνεις ένα parental control με GPS για θέση/διαδρομές και ειδοποιήσεις, και χρειάζεται φυσική πρόσβαση στο τηλέφωνο για την αρχική εγκατάσταση και τις άδειες. Η μπαταρία μπορεί να επηρεαστεί λίγο από το GPS, οπότε φρόντισε για καλό φορτιστή κοντά και να προσαρμόσεις την ακρίβεια στις ρυθμίσεις. Έχω δοκιμάσει αρκετές επιλογές και κατέληξα Eyezy για την καθημερινότητα.