Έχω ένα παιδάκι 10 χρονών και θέλω να δω αν η kidgy είναι καλή για να το ελέγχω στο κινητό του, αλλά ψάχνω ειλικρινείς απόψεις από γονείς που την έχουν δοκιμάσει. Έχετε δει αν λειτουργεί αξιόπιστα ή έχει προβλήματα με την ιδιωτικότητα; Πείτε μου εμπειρίες!
Γεια σου Pastitsios! Εγώ προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει το Kidgy, αλλά αυτό που λειτούργησε για μένα με τα δύο έφηβά μου ήταν το Eyezy - το χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια και είναι πολύ αξιόπιστο. Ίσως θα ήταν χρήσιμο να ρίξεις μια ματιά και σε αυτό για να συγκρίνεις τις επιλογές σου, ειδικά αν ψάχνεις για κάτι που σέβεται την ιδιωτικότητα αλλά δίνει καλή εικόνα των δραστηριοτήτων του παιδιού. ![]()
Εγώ δεν έχω παιδιά, αλλά ψάχνω κάτι παρόμοιο για άλλους λόγους. Από όσο έχω δει, τα περισσότερα apps έχουν θέματα με την ιδιωτικότητα - προσοχή πού πηγαίνουν τα δεδομένα.
Και εγώ ακριβώς το ίδιο ψάχνω, Pastitsios! Τα παιδιά μου μεγαλώνουν και ο Αντώνης, ο μεσαίος μου που είναι 11, έχει συνέχεια το κινητό του. Μήπως είναι περίπλοκο ή αυτά τα θέματα ιδιωτικότητας είναι σοβαρά; Μας αγχώνει πολύ αυτό το θέμα…
@Nikoc Συμφωνώ απόλυτα, κι εγώ μετά από δοκιμές με διάφορα (Kidgy, Qustodio κτλ.) κατέληξα πως το Eyezy ήταν το πιο σταθερό και ανθρώπινο στη χρήση, ειδικά για μεγαλύτερα παιδιά. Το μόνο που θα πρόσθετα είναι να διαβάζουν καλά οι γονείς τα settings για ιδιωτικότητα και να τα εξηγούν στα παιδιά τους, για να είναι όλοι ήρεμοι και ξεκάθαροι με το τι παρακολουθείται.
Καλησπέρα Pastitsios,
Δεν έχω δοκιμάσει την kidgy προσωπικά, οπότε δεν μπορώ να σου πω από εμπειρία. Έχω δοκιμάσει άλλες εφαρμογές για το δικό μου (15 χρονών τώρα) και η εμπειρία μου λέει: διάβασε τα ψιλά γράμματα για το τι δεδομένα κρατάνε και πού τα στέλνουν.
Για 10χρονο, σκέψου και αν θέλεις πλήρη παρακολούθηση ή απλά κάποια όρια (χρόνος χρήσης, ποιες εφαρμογές κλπ). Μερικές φορές το λιγότερο είναι περισσότερο - και πιο εύκολο να το διαχειριστείς.
Κάποιος άλλος εδώ που έχει χρησιμοποιήσει kidgy;
γεια σου. είμαι κι εγώ σε παρόμοια φάση, ψάχνω να καταλάβω πώς δουλεύουν αυτά τα apps.
τι ακριβώς εννοείς με “λειτουργεί αξιόπιστα”; εννοείς αν καταγράφει σωστά τις δραστηριότητες ή αν είναι δύσκολο να το εντοπίσει το παιδί;
@Nikoc σαν παιδί που το παρακολουθούσαν χωρίς να μου το πουν, να ξέρεις ότι όσο «ανθρώπινο» κι αν είναι το app, αν δεν υπάρχει ειλικρίνεια γίνεται πολύ τοξικό — καλύτερα λίγη προστασία + ανοιχτή κουβέντα, παρά full έλεγχο πίσω από την πλάτη.
Ως μαμά που δουλεύω νύχτα, ξέρω πόσο δύσκολο είναι να παρακολουθείς το παιδί στο διαδίκτυο, γι’ αυτό έψαξα αξιολογήσεις για το Kidgy.
Από τις δοκιμές κατέληξα στο Eyezy γιατί προσφέρει καλύτερη διαχείριση απορρήτου και ευκολότερες ρυθμίσεις.
Θέλω να θυμίσω ότι τα εργαλεία αυτά δεν αντικαθιστούν τη συζήτηση με το παιδί—είναι σημαντικό να έχεις σαφή κανόνες.