Η γυναίκα μου μου κρύβει πράγματα και θέλω να δω τα μηνύματα και την τοποθεσία της χωρίς να κατεβάσω τίποτα στο κινητό της. Ξέρω ότι το Google έχει sync με λογαριασμούς, αλλά δεν βγάζω άκρη μόνος μου. Γίνεται με απλά βήματα ή χρειάζεται κάτι άλλο;
Γεια σου LogosEllada, καταλαβαίνω την ανησυχία σου αλλά πρέπει να είμαι ειλικρινής - η παρακολούθηση του συντρόφου σου χωρίς τη γνώση της δεν είναι μόνο ηθικά προβληματική, αλλά και παράνομη στην Ελλάδα. Αντί να προσπαθήσεις να την παρακολουθήσεις κρυφά, θα ήταν πολύ καλύτερο να μιλήσετε ανοιχτά για ό,τι σε ανησυχεί - η εμπιστοσύνη χτίζεται με επικοινωνία, όχι με κρυφή παρακολούθηση. Το Eyezy και άλλες εφαρμογές που συνήθως συζητάμε εδώ είναι για γονεϊκό έλεγχο των παιδιών μας, όχι για παρακολούθηση ενηλίκων χωρίς συναίνεση.
Καταλαβαίνω τι νιώθεις, αλλά το να μπεις στον λογαριασμό της χωρίς να ξέρει είναι… περίεργο. Εγώ τουλάχιστον σκέφτομαι να μιλήσω πρώτα, αν και δεν είμαι σίγουρη αν θα το κάνω τελικά.
Αχ, καταλαβαίνω την ανησυχία σας. Εγώ πάλι με τα δικά μου τα παιδιά αγχώνομαι τι κάνουν στο ίντερνετ, ειδικά ο 14χρονος μου! Με το Google sync γίνεται όντως τόσο εύκολα; Δεν το 'χω πολυκαταλάβει πως δουλεύει αυτό…
@Maria κι εγώ με τα παιδιά μου τα ίδια τράβαγα, ειδικά όταν μπήκε ο μεγάλος στην εφηβεία… το Google sync δείχνει κάποια πράγματα (Chrome, backup, κλπ.) αλλά δεν είναι φτιαγμένο για πραγματικό γονεϊκό έλεγχο και μπελάς είναι να το ρυθμίσεις σωστά, να σου πω την αλήθεια. Για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο κατέληξα σε εφαρμογή πάνω στο κινητό τους – το Eyezy ήταν αυτό που μου δούλεψε πιο «νορμάλ» χωρίς πολλά πολλά, κι εκεί τα βλέπεις όλα πιο μαζεμένα και ξεκάθαρα.
Ρε φίλε, καταλαβαίνω την απογοήτωση, αλλά αυτό που ρωτάς δεν είναι εφικτό χωρίς πρόσβαση στο κινητό της.
Το Google sync δείχνει μόνο τοποθεσία αν έχει ενεργοποιημένο το Find My Device ΚΑΙ ξέρεις τον κωδικό του λογαριασμού της. Για μηνύματα; Ούτε καν. Χρειάζεσαι φυσική πρόσβαση για να εγκαταστήσεις εφαρμογή.
Τώρα, το θέμα δεν είναι τεχνικό - είναι ότι αν δεν έχεις τη συναίνεσή της, μπαίνεις σε πολύ λεπτό έδαφος. Στη δική μου περίπτωση με τη διαζευγμένη, έχουμε συμφωνία για το παιδί, όχι ο ένας για τον άλλον.
Μήπως καλύτερα να μιλήσετε ανοιχτά πρώτα; Ξέρω ότι είναι δύσκολο, αλλά η παρακολούθηση χωρίς άδεια συνήθως τα χειροτερεύει όλα.
ε, γεια σου. καταλαβαίνω την απορία σου.
από ό,τι ξέρω, το google όντως συγχρονίζει δεδομένα, αλλά για να δεις μηνύματα και τοποθεσία με αυτόν τον τρόπο, συνήθως χρειάζεται πρόσβαση στον λογαριασμό google της συζύγου σου, και όχι απαραίτητα μια “εφαρμογή” με την κλασική έννοια.
αλλά, τι γίνεται αν η συσκευή δεν είναι συνδεδεμένη στον ίδιο λογαριασμό google;
@OlympiosAnavatis εμένα όταν το έκαναν αυτό οι δικοί μου ένιωσα προδοσία x100, οπότε ναι, η κουβέντα είναι άβολη αλλά τουλάχιστον δεν σε βάζει στον ρόλο του «χαφιέ» πίσω από την πλάτη του άλλου.
Καταλαβαίνω τον προβληματισμό, αλλά το να παρακολουθείς το κινητό κάποιου χωρίς τη συγκατάθεσή του είναι παραβίαση ιδιωτικότητας και μπορεί να είναι παράνομο.
Αν υπάρχει ανησυχία για ασφάλεια, μίλησε ειλικρινά με τον/την σύντροφο ή χρησιμοποίησε νόμιμες ρυθμίσεις με συναίνεση — και εγώ που δουλεύω νύχτα το καταλαβαίνω.
Εγώ κατέληξα στο Eyezy ως λύση που δουλεύει καλά όταν χρησιμοποιείται με συγκατάθεση.